Ενημέρωση: οι περικοπές στις συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ.

Τις παρακάτω πληροφορίες μας έστειλε ο Γιώργος Τσάτσος τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Toκείμενο έχει τοποθετηθεί και στη σελίδα των χρηστικών πληροφοριών

ΠΕΡΙΚΟΠΗ  ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ 

Αφορά  συνταξιούχους  ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ.

 Σύμφωνα  με  τον  Ν. 4024/27-10-2011, γίνεται  περικοπή  των  συντάξεων  μετά  την  παρακράτηση  της  εισφοράς  Αλληλεγγύης  και  της  επιπλέον  εισφοράς  του  Ν.3986/2011.

Το  ποσό  της  μηνιαίας  κύριας  σύνταξης  μειώνεται  ως  εξής:

  • Συνταξιούχοι  έως  55  ετών  μείωση  κατά  40%  για  το  ποσό  που  υπερβαίνει  τα  1.000€.
  • Συνταξιούχοι  άνω  των  55  ετών  μείωση  κατά  20%, για  το  ποσό  άνω  των  1.200€.
  • Συνταξιούχοι  επικουρικής  ασφάλισης  ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ), μείωση  30%  για  το  ποσό  που  υπερβαίνει  τα  150€. Το  ποσό  της  σύνταξης  μετά  την  ανωτέρω  μείωση  δεν  δύναται  να  υπολείπεται  των  150€.
  • Στους συνταξιούχους  επικουρικής  σύνταξης  άλλων  ασφαλιστικών  κλάδων  (ΤΕΑΠ-ΟΤΕ, ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ, κλπ.) γίνονται  μειώσεις  με  διαφορετικά  ποσοστά  και  κριτήρια.

Εξαιρούνται από την παραπάνω μείωση, οι  συνταξιούχοι που λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ,νεφροπαθείς,κ.λ.π.

Ο  νόμος  έχει  ισχύ  από  1/11/2011.

Κατά  συνέπεια  η  σύνταξη  του  Δεκέμβρη    είναι  αισθητά  μειωμένη  αφού    έχει την μείωση  του  μήνα  Νοεμβρη  και  Δεκεμβρη (οι  συντάξεις  προκαταβάλλονται).

 Καλό  κουράγιο  «αγάντα ……», περίφανα  γηρατιά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ενημέρωση: οι περικοπές στις συντάξεις ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ.

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Το κουράγιο και την …”αγάντα” τα χρειάζονται περισσότερο από τους συνταξιούχους, οι νέοι και οι άνεργοι. Ο συνταξιούχος που παίρνει περισσότερα από χίλια € μπορεί να ζήσει. Ο άνεργος έχει το πρόβλημα. Ο νέος έχει το πρόβλημα, που βλέπει την κοινωνία των γονιών του να τον καλωσορίζει με μια κλωτσιά στην ανεργία και την απογοήτευση.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Συμφωνώ με τον φίλο.Έχω όμως να του πω ότι αυτή η κοινωνία δέν δημιουργήθηκε από παρθενογένηση αλλά ανδρώθηκε με την ψήφο του 80% και βάλε του Ελληνικού λαού τα τελευταία 30 χρόνια.Ευθύνες λοιπόν να αναζητήσουμε σε μας που με την ψήφο μας ,τους δώσαμε την δυνατότητα να μας οδηγήσουν στον Καιάδα ,και στην συνέχεια να θέλουν -λέει- να μας σώσουν….Άραγε εμείς θα τους κάνουμε την χάρη………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.