Δυο παλιά έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Θεοχάρης Αγγελέρος μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη φορολογία των Ελλήνων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, επί Τουρκοκρατίας.
Το ένα είναι μια απόδειξη του 1911 πληρωμής στο “Ταμείον Εφορίας Βρησάς”. Για το έτος 1910 πλήρωσε ο Ευστράτιος Δ. Αγγελέρος το ποσό των 40 γροσσίων για σχολικούς φόρους. Η Εφορεία αυτή ήταν η “Εφορεία ων Σχολείων” η οποία πλήρωνε όλα τα έξοδα λειτουργίας του ελληνικού σχολείου. Ως εισπράκτορας (Ταμίας) υπογράφει ο Γεώργιος Γεωργακής.
Το δεύτερο έγγραφο είναι (κατά πάσα πιθανότητα) αποδείξεις πληρωμής προς το τουρκικό δημόσιο γραμμένες με την παλιά τούρκικη γραφή στην οποία εμείς ξεχωρίζουμε και διαβάζουμε τα ονόματα των προσώπων και των χωριών καθώς και το ποσό.
Με κάθε επιφύλαξη ο εισπράκτορας λέγονταν Κεχαγιάς και για το οικονομικό έτος 1909 γίνονται πληρωμές στις 23 και 24 Ιανουαρίου του 1910 από τους Ιωάννη Ζερβό, Ευστράτιο Δ. Αγγελέρο και Δημήτριο Γ. Αγγελέρο, οι οποίοι ήταν κάτοικοι Βρυσάς της “επαρχίας” Πλωμαρίου. Τα ποσά που πληρώνονται είναι αντίστοιχα 25,20/ 12,50 και 71,5 γρόσια.