Οφειλόμενη διευκρίνηση

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος στο χωριό που θα ήθελα να αντιδικήσω με τον ιερέα του χωριού μας. Επειδή όμως σήμερα ο ιερέας του χωριού διέκοψε τη θεία λειτουργία και καταφέρθηκε (ανώνυμα) εναντίον μου επειδή ανάρτησα στο διαδίκτυο το πρόβλημα με την εικόνα του Παντοκράτορα στον Άγιο Κωνσταντίνο οφείλω να διευκρινήσω το θέμα.

Ο ιερέας με δυο λόγια είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει η ανάρτηση αυτή αλλά αφού συναντιόμαστε κάθε μέρα έπρεπε να  ενημερώσω τον ίδιο ή κάποιον επίτροπο και ότι από σήμερα θα αρχίσει να μαζεύει χρήματα για την αποκατάσταση του προβλήματος γιατί η εκκλησία δεν έχει.

Οφείλω με όλο το σεβασμό στο σχήμα του να επισημάνω:

1. Μου έστειλαν με mail τις φωτογραφίες που δημοσίευσα και μου είπαν προφορικά ότι το πρόβλημα υπάρχει εδώ και μήνες χωρίς να γίνεται τίποτα. Μου είπαν ότι το πρόβλημα σε μικρό βαθμό υπήρχε από το πανηγύρι του Αγίου στις 21 Μαΐου.

2. Είμαι σίγουρος ότι ο ιερέας γνώριζε το πρόβλημα αφού στο συγκεκριμένο ναό μπαίνει κάθε μέρα. Επομένως δεν υπήρχε θέμα να ενημερώσω εγώ κανέναν για το πρόβλημα. Σκέφτηκα να δημοσιοποιήσω το θέμα με τις φράσεις:

[Μου έστειλαν τις παρακάτω φωτογραφίες. Η φθορά είναι φυσιολογική σε όλα τα ανθρώπινα έργα. Αρκεί να αποκαθίσταται. Γιατί αν πέσει στα κεφάλια μας θα …»μας κάψει»]

Κανένας χαρακτηρισμός, καμιά μομφή σε κανέναν. Ευελπιστούσα ότι μπορεί κάποιος όταν το μάθαινε να αναλάμβανε να τακτοποιήσει το πρόβλημα. Η πρόθεσή μου ήταν να βοηθήσω και όχι να θίξω.

3. Έμαθα όμως ότι εδώ και πάνω από δυο μήνες είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα ο Νίκος Γομόπουλος από την Αμερική του οποίου ο πατέρας είχε προσφέρει την εικόνα αυτή, όπως είναι γραμμένο και στην περιφέρεια της. Ο Νίκος ευαισθητοποιήθηκε και γι αυτό ζήτησε από τον Κώστα Ψωμά να συνεννοηθεί με τον ιερέα για την αποκατάσταη της εικόνας. Πράγματι ο Κώστας βρήκε τον ιερέα και του ανάφερε την εντολή που είχε. Αυτή η συνάντηση έγινε πριν από δυο μήνες και βάλε. Η απάντηση του ιερέα ήταν “καλά θα βρεθούμε μια μέρα να κουβεντιάσουμε” Αλλά δεν βρέθηκαν από τότε!

4. Μόλις τελείωσε ο ιερέας, έχοντας διακόψει τη Θεία Λειτουργία, την αναφορά του στο θέμα όπως προανάφερα, ήρθε δίπλα μου μέσα στην Εκκλησία ένας επίτροπος και μου λέει “καλά αφού ο Γομόπουλος προσφέρθηκε να τακτοποιήσει το θέμα επειδή την εικόνα την είχε κάνει ο πατέρας του, τί λέει τώρα ότι δεν το ήξερε και ότι από σήμερα θα μαζέψει χρήματα;” Η απάντηση η δική μου ήταν “στον ιερέα” (δηλαδή αυτά να τα πει στον ιερέα)

5. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και προηγούμενα περιστατικά. Πριν 2-3 χρόνια από την κόγχη του Ιερού στον ίδιο Ναό έμπαινε υγρασία με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί μεγάλες φθορές οι εκεί τοιχογραφίες. Γυναίκες της γειτονιάς είχαν επισημάνει το πρόβλημα στον ιερέα και επειδή δεν γινόταν τίποτα το είπαν και παραπέρα. Παρουσιάστηκε κάποιος στον ιερέα και του είπε ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για να τακτοποιηθεί το πρόβλημα και να γλιτώσουν οι τοιχογραφίες. Με διάφορες προφάσεις δεν έγινε τίποτα και  για ένα χρόνο ακόμα η υγρασία συνέχιζε το έργο της. Την επόμενη χρονιά  με την γενική επισκευή του ναού αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα και αυτός που είχε προσφερθεί να βοηθήσει κράτησε το λόγο του.

6. Πριν από χρόνια κάποιος μέσω ενός επιτρόπου διεμήνυσε ότι αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για να ανοίξει δίπλα στη νότια καγκελόπορτα της αυλής στη Ζωοδόχο Πηγή μια είσοδος (ράμπα) για άτομα που μετακινούνται με αναπηρικό καροτσάκι δεδομένου ότι η εκκλησία μας είναι μια απ’ τις ελάχιστες στις οποίες δεν μπορεί να μπεί κάποιος με προβλήματα κινητικά. Η απάντηση ήταν αρνητική: Δεν χρειάζεται!

Αυτή η διευκρίνηση για όσους θέλουν να ξέρουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα ψήγμα ψεύδους ή ανακρίβειας. Νομίζω ότι το βήμα της Ωραίας Πύλης είναι για να να εκστομίζονται προσευχές και λόγια αγάπης. Ότι και να λεχθεί ξανά απ’ το βήμα της Ωραίας Πύλης για το συγκεκριμένο γεγονός από μένα δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια γιατί όπως προείπα σέβομαι και τιμώ τους ιερείς.

Υ.Γ. Όποιος δεν συμφωνεί με την ενέργειά μου έχει το ελεύθερο να εκφραστεί μέσα απ’ τη σελίδα αυτή, όπως πάντα. Δεν θα επιτραπούν όμως σχόλια τα οποία θα αναφέρονται ή θα θίγουν οποιοδήποτε αλλο πρόσωπο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

38 απαντήσεις στο Οφειλόμενη διευκρίνηση

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Δυστυχώς η διακοπή της λειτουργίας πριν το «Δι ευχών…» είναι παλιά πρακτική και στηρίζεται στην άποψη ότι «Τώρα εδώ που σε έχω κάθισε να στα πω χωρίς να μπορείς να αντιδράσεις και κυρίως χωρίς αντίλογο». Έτσι ακούμε ότι κατεβάσει ο νους του ιερέα, του επισκόπου, του αρχιεπισκόπου και πάει λέγοντας.
    Οι ιερείς μας (όπως και οι πολιτικοί μας) θεωρούν απροκάλυπτα ότι οι άλλοι είναι απλώς πρόβατα και ότι ο εντός αλλά και εκτός της εκκλησίας λόγος τους είναι ιερός. Αποτέλεσμα: Όλο και λιγότεροι πιστοί στις εκκλησίες.
    Λύση μία και μοναδική: Μόλις διακόψει την λειτουργία, να σηκωθούν ΟΛΟΙ να φύγουν. Αφήστε τον να μιλάει μόνος του. Δεν πειράζει να μην ακούσουμε το «Δι ευχών…». Αν με την παραμονή μας κινδυνεύουμε να εκνευριστούμε και να θυμώσουμε τότε ο κύριος λόγος για τον οποίον πήγαμε στη λειτουργία ακυρώνεται. Άμεση αποχώρηση λοιπόν για να διατηρήσουμε την ψυχική ανάταση που αποκτήσαμε.

  2. Ο/Η Ανωνυμος λέει:

    Δε θελω να κρινω, απλα διαλεξα αλλη εκκλησια και νιωθω πιο καλα.

    • Ο/Η Παρατηρης λέει:

      Ειναι και αυτο μια λυση για αυτους που εχουν το μεσον ( αυτοκινητο) να πανε αλλου…με τους γερους του χωριου ομως τι γινεται ???

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    το Θέμα είναι να γίνει κάτι. Από Τουριστική άποψη είναι ντροπή!

  4. Ο/Η anonimos λέει:

    «Μηδέ δίκην δικάσεις ,πριν αν αμφοίν μύθον ακούσεις»κακός στην εκκλησία, αλλά είναι το μόνο βήμα που έχει ο ιερέας, κακός όμως και εσείς που γράφετε πότε επώνυμα πότε ανώνυμα και διαπομπέυετε το χωριό στο διαδίκτυο.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Συμφωνώ κ γώ με αυτό!καλό θα ήταν να τον έπαιρνες ένα τηλ δάσκαλε!κ συ να ήσουν στην θεση του θα ήθελες να σε ενημέρωνε προσωπικά κ όχι να το μαθαίνει απ την σελίδα!
      Και κάτι τελευταίο στην εκκλησία δεν πας για τον παππά η τον γείτονα πας για να ακούσεις τον λόγο του ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!!

  5. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗ ΣΤΟ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΟ ΑΡΘΡΟ, ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ E-MAIL. ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ……..

  6. Ο/Η " ΠΑΦΙΑΣ " λέει:

    Παρ’ ολίγο να πιστέψω- απευθύνομαι στους δύο ανωνύμους-ότι όποιος ενδιαφέρεται για τα ” κοινά”, για τον πολιτισμό του τόπου του και το συμμάζεμα ότι καλού υπάρχει και απόμεινε σ’ αυτό το χωριό, ” σπάζοντας αυγά”, διαπομπεύει το Χωριό ή πλήττει τον τουρισμό! Ξανασκεφθείτε το, γιατί η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, αλλά ενίοτε και ραγιαδισμός ή και κακώς νοούμενος, στην προκειμένη περίπτωση, σεβασμός.

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    αφου δεν σε αφορισε παλυ καλα!!!!

  8. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    Η προσφορά των Βρισαγωτών στα κοινά θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη και άμεση . Η λύση ομως σε ολα τα ανωτέρω προβλήματα του ιερού ναού του Αγίου Κωνσταντίνου νομίζω κατά την ταπεινή μου – θνητή – γνώμη οτι, δεν είναι τα λεφτά αλλά ποιός θά εχει τη διαχείρηση των χρημάτων!!!!!!!!! .

  9. Ο/Η ΚΩΣΤΑΣ λέει:

    ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΩ ΛΙΓΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Ντόινκ!!!!!!! τι δουλειά έχουν τα τοπικα συμβούλια με θέματα της εκκλησίας; μάλλον είναι υπόθεση της Μυτροπόλεως…. Άντε με τον κάθε άσχετο εδώ μέσα. Όσο για τα πανηγύρια γιατί τους κατηγορείς, αφού και έσυ δεν αφήνεις πανηγύρι για πανηγύρι.

    • Ο/Η Παρατηρης λέει:

      Εκαστος στο ειδος του… γιατι οχι ? ποιος θα επικοινωνησει μαζι του ομως & ποιος θα διαχειριστει τα λεφτα , οπως ( ορθως ) λες Κωστα??

  10. Ο/Η Κώστας λέει:

    Μάλλον ο παντοδυναμος

  11. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μα γιατί, γιατί δεν αφήσατε να γίνει έρανος?

  12. Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    Να γελάσω η να κλάψω ?
    Ο διαχειριστής μαθαίνει για ένα πρόβλημα που αφορά την εκκλησία ,και την θρησκεία , και το χειρίστηκε όπως το χειρίστηκε.
    ……..
    Εγώ ένας απλός πιστός βλέποντας αυτά…τι να κάνω?

    Να μην ξαναπάω στην εκκλησία για να μην …..
    Να γελάσω με τον διαχειριστή γιατί ‘ψάχνει’ ευκαιρία να δώσει λίγο ενδιαφέρον στη σελίδα του, αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα?
    Η να κλάψω βλέποντας την ανικανότητα που υπάρχει , στο να απορροφιθει το ενδιαφέρον των εθελοντών για την επίλυση του προβλήματος?

    Θα κάνω το σταυρό μου, να είμαι καλά …..και να προσπαθώ πάντα να επιλέγω, τους σωστούς ανθρώπους, στις σωστές θέσεις…γιατί αυτό το πρόβλημα είχαμε πάντα,” ”λάθος ανθρώπους σε λάθος θέση””’ …… και αυτή είναι η αλήθεια

  13. Ο/Η ο ανώνυμοςχ λέει:

    Το πρόβλημα είναι απλό και ταυτόχρονα δύσκολο! Είναι ένας καμβάς με την εικόνα του Χριστού που κρέμεται.που εποχή τώρα που έχει ελιές κυνηγια και μανιτάρια .να μπουν σκαλωσιές και να πέσουν κάτω οι κόλλες στο πάτωμα.η μόνη ληση είναι να ρθει το καλοκαίρι

  14. Ο/Η ο ανώνυμοςχ λέει:

    Α!! Πρέπει να κατέβει και ο πολυελαιος!

  15. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ???

  16. Ο/Η Κώστας λέει:

    Πολύ καλή πρωτοβουλία αν την υλοποιήσετε

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Κώστα μην παίρνουμε τα καλαμπούρια στα σοβαρά. Αν υπήρχε και η ελάχιστη πιθανότητα να ανακατευτώ με εκλογές δεν θα συντηρούσα τη σελίδα αυτή. Η σελίδα αυτή -το έχω πει επανειλλημμένα – δεν έχει σκοπιμότητες και συμφέροντα. Τώρα το τι γράφουν κάποιοι σχολιαστές και το τι με αποδίδουν είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου.

      • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΣΤΡΑΤΗ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!!!!

        • Ο/Η Stratis λέει:

          Ποιες είναι οι αξίες αυτού του τόπου Αντώνη; Αυτοί οι οποίοι ” ανεβάζουν θέματα για να δώσουν λίγο ενδιαφέρον στη σελίδα τους αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα” ; Και καλά τον γράφοντα αυτά τον ξέρουμε και δεν μας απασχολεί. Αλλά και τον Τσελεμπιδάκη να επαυξάνει με το “ΣΩΣΤΟΟΟΣ”; Αυτός ο τόπος Αντώνη έχει άλλες αξίες ντόπιες και εισαγόμενενες. Και ο τόπος συμπλέει μ’
          αυτές!!!

          • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

            ΣΤΡΑΤΗ ΤΟ “ΣΩΣΤΟΣΣΣΣΣ” ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ KAI OXI ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΛΥΣΩ ΠΑΡΑΠΕΡΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΛΑΘΟΣ. ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ (ΣΧΟΛΕΙΟ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…. ΕΛΠΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ, ΜΑΚΑΡΙ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ!!!

  17. Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    Αντώνη αμάρτησες……..

    Στο σχολείο οι αξιόλογοι δάσκαλοι και καθηγητές μας μάθαιναν ότι: Η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται, και να ακούγεται , γιατί βοηθάει τις κοινωνίες ,μικρές η μεγάλες.
    Απεναντίας να είναι παράδειγμα προς αποφυγή, η λογοκρισία και η προσπάθεια φίμωσης .

    • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      ΕΧΩ ΑΜΑΡΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Μια και το ριξαμε στα λαικα παρτε και αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=1KsyrTmWfGo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.