Η ανομβρία που επικρατεί -μόλις 3 χιλιοστά έρριξε χτες ύστερα από ενα μήνα- έχει ως αποτέλεσμα να “μαυρίσουν” οι ελιές και να ζαρώσουν. Έτσι είναι απίθανο να γίνουν φέτος οι ροπάδες. Μερικοί κακομελετούν και για τους πευτσίτες αλλά …η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
Πάντως δειλά -δειλά οι μεγάλοι “κισιμτζήδες” άρχισαν να ραβδίζουν τα κτήματα που δεν έχουν μαξούλι και επειδή το λιομάζωμα έχει αρκετή δόση μιμιτισμού νομίζω ότι γρήγορα θα αρχίσουν αρκετοί.
Οι παλιότεροι θυμούνται και σχολιάζουν τα χρόνια (μέχρι τη δεκαετία του 60) που απαγορεύονταν το ράβδισμα μέχρι το Φλεβάρη σχεδόν. Τότε είχαν αξία οι φραγκολιές (αδραμυτινές) γιατί ωρίμαζαν γρήγορα (μαζί με τις λαδολιές), έπεφταν και γινόταν το “στάμα” για να μπει λάδι στη “φτήνα”.
Απίθανο αλλά άμα έχεις καλές ροπαδιές…. εγώ ήδη έχω φάει…
Τυχερέ!!! Δεν πιστεύω να τις έβγαλες απ’ την κατάψυξη, γιατί τέτοιες έχει και ο Στέλιος
Νέας εσοδείας, ποιότητα ΑΑ, (και με λίγο ξέβγαλμα και αλάτι ΑΑΑ).
Ο καλός γείτονάς σου, έχει ήδη δυο σακούλες, έτσι έμαθα…