Ο Π. Αναγνώστου θυμάται!

Άνθρωποι και ποντίκια

 Ήταν ένας συμπαθής ,νέος του χωριού.

Κείνο το καλοκαίρι (2001) είχε όμως – δεν ήξερα περισσότερα γι’ αυτόν καθώς μόλις  είχα  μετεγκατασταθεί στο χωριό, μετά τη συνταξιοδότησή μου – εκδηλώσει ένα είδος νευροπάθειας , αν είναι σωστός ο όρος, δεν ξέρω, μιλώντας πολύ δυνατά και επιθετικά  χωρίς λόγο και εν πολλοίς ακατανόητα  που συχνά φόβιζαν τους γύρω του.

Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς άρχιζε ο πόλεμος των Αμερικανών στο Αφγανιστάν, για να εκδικηθούν τα χτυπήματα στους Δίδυμους Πύργους με τις τρεις χιλιάδες νεκρούς αλλά και να εξοντώσουν τον  υπ. αριθμό ένα εχθρό τους,  Μπιν  Λάντεν  που τα είχε οργανώσει.(Είχε το στρατηγείο του  κάπου στο Αφγανιστάν, όπως πίστευαν.)

Μεγάλη συζήτηση είχε ανοίξει στο ‘επιτελείο’ του Πλάτανου για το ποια θα ήταν η έκβαση αυτού του παντελώς άνισου πολέμου. Το τελικό συμπέρασμα ήταν πως ασχέτως  της διάρκειας και των θυσιών που θα απαιτούνταν , οι Αμερικανοί με τους συμμάχους τους θα ήταν στο τέλος οι νικητές. Όσο για το αν θα έπιαναν τελικά και τον Μπιν  Λάντεν, οι γνώμες ήταν διχασμένες*.

Ο νέος που αναφέρω στην αρχή, ήρεμος από δυο-τρεις μήνες και δω ( θα είχε κάνει τη σχετική αγωγή )  άκουγε πολύ προσεκτικά τη συζήτηση   χωρίς να συμμετέχει . Μόλις η συζήτηση είχε πια τελειώσει ,άρχισε και αυτός να λέει τη δικιά του άποψη , αν και κανείς δεν έμοιαζε να τον παρακολουθεί.   Για κάτι ασπρόλοφους έλεγε που υπάρχουν στο δρόμο προς τα Μυρίχια  που είναι γεμάτοι ποντικότρυπες και πλήθος από άσπρα τυφλά ποντίκια  που μπαινοβγαίνουν …κατά χιλιάδες…Ένα από αυτά  τα ποντίκια, λέει στο τέλος,  το λεν  Μπιν  Λάντεν…

Και θα παν οι Αμερικανοί να βρουν ποιο είναι και να το πιάσουν (και ας είναι και τυφλά);!!

 Ε! μη μου πείτε πως υπήρχε πιο επιτυχημένη παρομοίωση και πιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ της άποψης ότι η σύλληψη του Μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν,  ήταν άθλος αδιανόητος και αυτό να το έχει σκεφτεί κάποιος, που θεωρείτο ότι είχε χάσει τα λογικά του!!

 * Για το αν θα έμεναν εκεί ως μόνιμοι κατακτητές , η άποψη των χωριανών μας – σωστή- ήταν πως αυτό δεν θα συνέβαινε , αφού κανείς κατακτητής  από τον Μέγα Αλέξανδρο και δω ,δεν κατάφερε κάτι τέτοιο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ο Π. Αναγνώστου θυμάται!

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Κ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΟΧΗ

    ΕΛΛΑΣ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ

    ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΑΥΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.