Η εκδήλωση της βιβλιοθήκης

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η εκδήλωση στη βιβλιοθήκη του χωριού μας. Αφορμή για την πραγματοποίησή της ήταν η επέτειος 100 χρόνων από ένα (δημο)ψήφισμα του λαού της Βρίσας την 21η Μαΐου 1913 με το οποίο ζητούσε την ενσωμάτωση των νησιών μας με το ελεύθερο ελληνικό κράτος.

Εκτός απ’ το χρονικό της πορείας της τοπικής κοινωνίας απ’ τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι την πολυπόθητη ενσωμάτωση το 1924 (που συνοδεύονταν από προβολή διαφανειών) και την ανάγνωση του ψηφίσματος, διαβάστηκαν αποσπάσματα απ’ το “Χρονικό της μάχης του Κλαπάδου” του χωριανού μας γιατρού Γιώργου Καραμάνου καθώς και μία κριτική του ψηφίσματος από τον δικηγόρο και συγγραφέα Πάνο Αναγνώστου (ο οποίος ως πρόξενος της Γαλλίας στη Μυτιλήνη ανακάλυψε το ψήφισμα στα αρχεία του προξενείου).

Η προσέλευση ήταν τέτοια που δικαίωσε την απόφαση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αλλά και την επιλογή του μικρού χώρου της βιβλιοθήκης για την υλοποίησή της.IMGP2030 IMGP2033IMGP2036

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.