Συνέχεια

"/>

«Beach Street Festival», στην παραλία των Βατερών

Ένα σημαντικό για την περιοχή μας δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ

Μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού δράση πρόκειται να λάβει χώρα φέτος το καλοκαίρι στην παραλία των Βατερών. Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Τέχνης και Μουσικής, που από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή, με τίτλο «Beach Street Festival».

Η ιδέα για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ανήκει σε δύο νέους και δραστήριους Μυτιληνιούς καλλιτέχνες, τον Κωνσταντίνο Διαμαντή και το Μιχάλη Μεϊμάρογλου, που έχουν συνθέσει μια μεγάλη κοινότητα από ποικίλες καλλιτεχνικές και μουσικές ομάδες διεθνώς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας το γεγονός.

Έναυσμα για το τελευταίο υπήρξε η λεσβιακή καταγωγή του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ και στόχος είναι η σύνδεση των τοιχογραφιών του με τις μοντέρνες «τοιχογραφίες», γνωστές ως «graffiti», αλλά και με άλλες σύγχρονες αστικές τέχνες, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. Μουσικά δρώμενα, ζωγραφική με την τεχνική τού graffiti, θέατρο, video art, installations, κινηματογραφικές προβολές και διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια διαφόρων θεματικών για εφήβους και παιδιά, θα λάβουν χώρα στα Βατερά. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι η συμμετοχή κόσμου και καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ θα κυμανθεί από 1.500 έως 2.000 άτομα, με τους 200 περίπου να είναι καλλιτέχνες και εθελοντές από την Ελλάδα και πάρα πολλούς να προέρχονται από άλλες, ευρωπαϊκές κυρίως χώρες.

Απώτερος στόχος της διοργανώτριας ομάδας είναι η πραγματοποίηση ενός ευρωπαϊκού τύπου φεστιβάλ, φιλικού προς το περιβάλλον, που στο μέλλον θα καθιερωθεί ως καλοκαιρινός θεσμός, καθιστώντας την παραλία των Βατερών πόλο έλξης για νέους απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές τονίζουν, τους ενδιαφέρει τόσο η καλλιτεχνική έκφραση και προώθηση των τεχνών, όσο και η τόνωση της οικονομίας και του τουρισμού της Λέσβου, μέσω επαναπροσδιορισμού στο χάρτη της περιοχής του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Όσοι ενδιαφέρονται για επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.beachstreetfestival.gr ή τη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook: https://www.facebook.com/beachstreetfestival.gr/. Μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους διοργανωτές στα e-mails: info@beachstreetfestival.gr και constant.diamant@gmail.com και mmeimaroglou@yahoo.co.uk καθώς και στο τηλέφωνο 6994-449768 (Κωνσταντίνος Διαμαντής, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος) και 6973-646193 (Μιχάλης Μεϊμάρογλου, υπεύθυνος καλλιτεχνικού προγράμματος).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

58 απαντήσεις στο «Beach Street Festival», στην παραλία των Βατερών

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΤΙ ΕΙΝ TOYTO ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ??? Η ΘΑ ΠΛΑΚΟΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΛΥΤΣΙΑΡΙΔΕΣ????? ΚΑΙ ΧΑΠΑΚΙΔΕΣ ??? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΣΤΑΝΤΑΡΤ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ???

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΡΙΣΑΓΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΗΣΤΙΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ

  3. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΝΑ ΦΙΓΙΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΠΑΤ ΑΛΛΟΥ!!! ΟΥΛ ΓΛΙΤΖΙΑΡΔΕΣ ΠΑΣ ΤΑ ΒΑΤΕΡΕΛΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΡΘΟΥΝ.ΓΙ ΣΚΑΛΑ ΤΣΙ ΝΙΦΙΔΑ ΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΙΓΙΡΙΑ??

    • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      Ε ΜΠΑΡΠΑ…… ΘΜΑΣΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΟΥ ΚΝΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΣΙ ΓΑΜΠΡΙΖΑΜΙ ΣΤ ΣΚΑΛΑ;;;

  4. Ο/Η Legion λέει:

    καθηστι μι τουν τυρόγαλου και τισ λιουδες σας..
    ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.

  5. Ο/Η Αζαζελ λέει:

    Μακαρι να γεμισει η παραλια με του “γλυτσιαριδες” που λεει ο ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ πιο πανω. Δεν καταλαβα ποτε γιατι καποιος ενοχλητε απο το ντυσιμο καποιου.Αυτο δειχνει ανθρωπο τουλαχιστον βλακα.Και το ουσιωδες ειναι το οτι θα γινει ενα φεστιβαλ το οποιο θα εχει να κανει με συγχρονη τεχνη τοποθετημενη στην εποχη της αλλα και την ευκαιρια που θα εχει να ερθει σε αμεση επαφη με τη λεσβιακη υπαιθρο. Αν απ ολο αυτο ο τσελεπιδακης εχει να πει μονο για απλυσια κτλ τοτε μπραβο του. Ειναι αξιο τεκνο του νησιου που παλαιοτερα δοξαστικε για τις τεχνες και τους καλλιτεχνες κτλ που ανεδειξε.

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      Αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά τα σχόλια του κ. Τσελεπιδάκη, προφανώς καταλαβαίνει ότι είναι υποστηρικτικά προς την εκδήλωση και όχι εναντίον της.

    • Ο/Η Αλιευς λέει:

      Μια επισήμανση στον Αζαζελ ( χωρίς ίχνος αντιδικίας )

      1) Η γλίτσα είναι μια πράσινη αηδιαστική και βρωμερά γλιστερή ουσία ,η οποία στα ρούχα επάνω θεωρείται Απλυσιά και δεν έχει να κάνει με το Τι Πως και Γιατί φοράει αυτό το συγκεκριμένο ρούχο .
      και
      2) Ο Αντώνης είναι υπέρ της εκδήλωσης από ότι καταλαβαίνω, μιας και παρομοιάζει την οικονομική άνοδο της Μυκόνου στα πρώτα της βήματα, με αυτήν την εκδήλωση.
      Φίλε Αντώνη μην συγκρίνεις φτασμένα άτομα της εποχής της τότε Μυκόνου( Χατζηφωτίου Καρέζη ,Γερμανός, Πόλ Νιουμαν ,Κρουπ ,(της γνωστής τότε εταιρείας KRUP) Αλφρεντ Μπιολεκ κλπ κλπ….άτομα διασημα , η μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που αναζητούσαν ένα ήσυχο και εύκολα προσβασημο χώρο για της όποιες ανάγκες τους ,με τα σημερινά παιδιά που θέλουν να παρουσιάσουν την Τέχνη και την τεχνική τους .
      Αν και δεν συμφωνώ λοιπον στο τελευταίο με τον φίλο Αντώνη , τίθεμαι όμως και εγώ ΥΠΕΡ της εκδήλωσης της ΤΕΧΝΗΣ αυτής ,η οποία είναι αρκετά παρεξηγημένη για διάφορους λόγους ,με σπουδαιότερο κατά την γνώμη μου, την αλόγιστη χρήση σπρέι σε τοίχους ,γεφύρια παλαιά αυτοκίνητα αλλά και κάδους Απορριμμάτων.
      Εάν έχουν εξασφαλιστεί από του Διοργανωτές η τους σπόνσορες ( ξεν. Ειρηνη ,ΑΡΕΝΑ μπαρ κλπ), τα μέρη όπου τα άτομα αυτά θα εξασκήσουν την Τέχνη τους, παρακαλώ όποιον γνωρίζει κάτι να μας ενημερώσει.
      Δεν θα ήθελα να ακούσω ότι για την τυχόν καταστροφή ξένης περιουσίας υπεύθυνη είναι η Αστυνομία που δεν κάνει ΕΤΣΙ και αλλιώς την δουλειά της.
      Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι ΜΕ η Χωρις ΓΚΡΑΦΙΤΙ…..

      • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

        ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΛΥΒΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ!!!! ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΥΒΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΚΑΠΟΙΟΙ “ΕΣΠΡΩΞΑΝ” ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ……. ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ;;;;;;
        ΣΗΜ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!

        • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

          ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΣΜΥΚΟΝΟ ΠΑΝ ΓΙ ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΕΣ!! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΣΙ ΜΕΙΣ!!

          • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

            ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΛΥΒΟ ΟΜΩΣ;;;; ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΘΕΣΗ!!!! ‘Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΝΤΙΓΚΙΝΤΑΝΓΚΕΣ;;;;

        • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

          ΑΝΤΟΥΝΕΛ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΔΕ ΙΒΓΑΛΕ ΤΣΙ ΠΟΥΛΙΧΝΙΤΟΥΣ ΕΝΑ ΗΡΟΥΑ ΝΑ ΡΘΕΙ ΓΙ ΡΟΥΒΑΣ ΓΙ ΣΑΚΗΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

          • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

            ΒΛΕΠΩ ΜΠΑΡΜΠΑ, ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΠΑΝΤΑΣ, ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΗΛΗΚΙΑ ΕΕΕ;;;;

    • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

      ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ……. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΛΥΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΨΑΝ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ.

      • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

        ΜΠΟΥΡΕΙ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΑΝΤΟΥΝΕΛ! ΤΙ ΠΙΡΙΜΕΝΣ ΣΤΑ 58.ΜΟΛΒΟΥΣ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΕΧ ΤΟΥΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΠΟΥΤΕ ΔΙ ΠΑΤΣΙ ΤΟΥ ΠΟΥΔΑΡΙΤ ΕΔΙΟΥ ΤΣΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΑ ΦΕΡΝ ΟΥΛΕΣ ΣΛΙΣΒΙΕΣ ΦΙΛΙΝΑΔΕΣ ΤΣΙ ΤΟΥΝ ΛΑΔΟΝΟΥΝ ΧΟΥΝΤΡΑ ΓΙΜΑΓΑΖΑΤΟΥΡΕΣ! ΕΧΟΥ ΕΝΑ ΕΤΣΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΜΙ ΤΟΥ ΙΠΕ!

  6. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    γαιδαρ λαλλις….πουρδες ακους….!!!!

  7. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Πάλι θα τα κονομίσουνε οι επαγγελματίες των Βατερών…..

  8. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΕΝΑ ΒΙΝΤΙΕΛ ΜΟΥΡΕΛΙΑΜ ΑΠ ΤΗΝ ΤΕΧΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΡΕΛΙΑ!
    http://www.youtube.com/watch?v=92ltnIyiwsA

  9. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ποτε θα ξυπνησεται επιτελους?????
    http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/03/yei.html

  10. Ο/Η Kapsaleas λέει:

    Είπανε να κάνουνε οι άνθρωποι ένα Φεστιβάλ στα Βατερά, δεν ήξεραν για την μονοχνωτιά και τη μιζέρια μας, δε ρώταγαν;

    Τι έχουμε πάθει… μας χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάμε στα δόντια…
    Διαβάζω για 1500 με 2000 άτομα, για εθελοντές καλλιτέχνες… Γλυτζιάρηδες σου λέει μετά. Εμ βέβαια όταν τα μεγαλύτερα ΚΤΗΝΗ αυτής της χώρας και του πλανήτη γενικότερα, κυκλοφορούνε μέσα στα πανάκριβα κοστούμια τους, εμείς γιατί να υποπέσουμεν στους νεολέρους τζαμπέ γλυτζιάρηδες και τα ρέστα;…. Μας τη δίνει και το κουβεντιάζουμε κιόλας… Λες και δεν είχαμε χαπάκηδες, ούτε γλυτζιάρηδες ανάμεσά μας.

    Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νεαρά άτομα και όσο νά ‘ναι (λίγο πολύ) φοβόμαστε για ζημιές και παρατράγουδα. (Ναι καλά, εμείς στα νιάτα μας, σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις ήμασταν αγγελούδια, μόνο τα φτερά μας λείπανε!)

    Το μόνο που έπρεπε να ευχήθούμε ήταν να έμεναν ευχαριστημένα τουλάχιστον εκατό άτομα από το σύνολο αυτών που θα ερχόταν πρώτη φορά στον τόπο μας… Όλα τα άλλα είναι περιττά.

    • Ο/Η Αζαζελ λέει:

      Πεστα ρε φιλε. Ειναι απαραδεκτο τη στιγμη που παει να γινει ενα καλλιτεχνικο/τουριστικο γεγονος σε μια περιοχη που δεν εχει να παρουσιασει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αντι να κοιταξουν πως αυτο θα μπορεσει να δωσει μια αρχικη “κλοτσια” σε αλλους καλλιτεχνες κτλ να διεκδικισουν χωρο εκφρασης στην περιοχη και ποσο μαλλον οταν αυτο δημιουργει και τουριστικα ωφελει. Και εχω εδω τους “τενεκεδες” να μου λεν για μουσια για γλυτσα και τα ρεστα. Αν και δεν εχω σχεση με τον τουρισμο κτλ θελω να πω σε ολους τους εξυπνους εδω μεσα οτι ειδικα για τα ελληνικα νησια η καλλιτεχνικη κουλτουρα που εχει το καθε νησι ειναι κομβικης σημασιας για την τουριστικη του αναπτυξη οσο αναφορα τους ελληνες τουριστες αλλα και ξενους πιο “ψαγμενους”. Βροντερο και μη αμφισβητισημο παραδειγμα ειναι η ΚΡΗΤΗ η οποια ειναι εξαιρετικα δεκτικη σε ολες τις καλλιτεχνικες δραστηριοτητες ακομα και για ΓΛΥΤΣΙΑΡΙΔΕΣ. Ενα αλλο παραδειγμα μικροτερης κλιμακας ειναι η Αγιασσος που ΟΛΟΙ οι τουριστες της λεσβου την επισκεπτονται για τη φημη που εχει αφενως ως γραφικο μερος αλλα κυριως ως ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του νησιου.Και ειναι τετοιο.Προσωπικα εχω παει σε συναυλια ΡΑΠ μουσικης στο αναγνωστηριο.

      ΥΓ. Το πιο πανω σχολιο μου ηταν για τον ΜΠΑΡΜΠΑ Μητρους και απο λαθος τα εχωσα σε αλλον απο τον οποιο και ζητω συγνωμη.

      • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

        ΑΖΑΖΕΛ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΛ ΜΟΥΡΕΛ ΣΚΡΗΤ ΝΑ ΠΑΣ ΣΙ ΝΑ ΚΑΝΣ ΔΙΑΚΟΥΠΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΑΛΑ Η ΕΤΣΙ ΠΕΡΑ ΠΟΥ ΠΑΓΕΝ ΤΑ ΙΝΓΓΛΙΖΕΛΙΑ ΤΑ ΠΙΣΟΥΓΛΕΝΤΙΑ! ΝΑ ΠΑΡΣ ΤΣΙ ΣΚΟΥΝΟΥΔΑΣ..ΙΣΙ ΜΙΚΡΟΣ ΣΙ ΝΑ ΜΙ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ,ΧΡΟΝΙΑ ΙΜ ΠΑΣ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΤΣΙ ΞΕΡΟΥ ΚΑΤ ΤΕΤΙΑ ΚΟΥΡΜΙΑ ΤΣΙΣ ΔΙΟΥΡΓΑΝΟΣΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝ! ΔΕ ΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥ ΑΛΛ ΙΝΕ ΠΙΟ ΣΟΥΒΑΡΕΣ ΔΙΟΥΡΓΑΝΟΣΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΙ ΛΕΓΩ ΟΤΙ ΦΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑΡΘΟΥΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΥΛΑ ΣΤΡΑΒΑ

        • Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

          ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΘΑΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!!!

          • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

            ΑΣΙ ΤΣΙ ΣΚΕΡΟΥ ΚΑΛΙΤΕΡΑ ΑΠ ΣΕΝΑ ΟΥΣΟ ΔΙ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΖΙΣΙ!! ΤΣΙ ΕΧΟΥ ΚΑΝ ΤΣΙ ΔΙΑΚΟΥΠΕΣ .ΙΝΕ ΚΑΛΟΙ ΑΛΛ ΕΧ ΤΣΙ ΠΑΛΙΟΥΠΡΑΜΑΤΑ

        • Ο/Η Kapsaleas λέει:

          Φύσιν πονηρά μεταβαλείν ου ράδιον.

          • Ο/Η Αζαζελ λέει:

            Εχω ζησει εκει για 4 χρονια και αν θες τη γνωμη μου ΜΑΚΑΡΙ να ημουν απο εκει. Εκει δυσκολα θα εβρησκα καποιον να κανω αυτη τη κουβεντα που κανω εδω.Σιγουρα εχουν πολλα ασχημα αλλα τα υπερ τους δεν υπαρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι περισσοτεροι (σχεδον ολοι) εχουν ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ, ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ( σε καθε σπιτι υπαρχει ενας που παιζει λυρα κτλ) τα οποια βοουν δια της απουσιας τους απο τη κασμαδια.Καημο το εχω να παω σε ενα πανηγυρι και μην ακουσω το γυφτο-αρμονιο. Τετοια μυαλα συνεχισε να εχεις και θα ερθουν και τουριστες και νεεοι για να μεινουν και οτι θες.

          • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

            ΒΛΕΠΟΥ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΚΑΛΑ ΤΑ ΞΕΡΣ ΤΑΡΧΑΙΑ! ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΣΙΣ Η ΣΤΟΥΠΕ ΚΑΝΑΣ ΑΛΛΟΥΣ?????
            Για όσους δεν τά έχουν και πολύ καλά με τα αρχαία ελληνικά “ράδιον” στη ρήση αυτή, που δεν θυμάμαι ποιός την εκτόξευσε, δεν σημαίνει το …ραδιόφωνο αλλά ούτε, για να ικανοποιήσουμνε και τους Φυσικοχημικούς, το στοιχείο ράδιο (απ’ όπου βγαίνει η ραδιενέργεια κλπ).
            Σημαίνει “εύκολο”.
            Δεν είναι εύκολο, λοιπόν να αλλάξεις τον εκ φύσεως πονηρό

  11. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Διαβάζοντας την ιστοσελίδα τους είδα ότι σκοπός τους είναι να χρησιμοποιήσουν σαν “καμβά” το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του Σκαφίδα …

  12. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΟΣΟΥ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΑΖΑΖΙΕΛ ΑΦΟΥ ΔΕ ΣΑΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΔΙΟΥ ΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΤΣΙΣ ΕΤΣΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΙ ΚΑΝΑ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟ ΝΑ ΣΙ ΠΕΞΣ ΤΣΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΡΑ?? ΚΑΣΜΑΔΕΛ ΙΣΕ ΒΡΕ ΤΣΙ ΣΙ! ΤΣΙ ΑΝ ΔΕ ΣΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΓΥΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙ ΞΑΝΑΠΑΤΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΔΑΡΣ

  13. Ο/Η Παρατηρητης εκ του μακρωθεν λέει:

    Τελικα τιποτα δεν αλαζει σε αυτη την γειτονια…Τα ιδια Παντελακη μου, τα ιδια Παντελη μου…Αντι να υποστηριχθει η αξιεπαινη προσπαθεια δυο ΝΕΩΝ , οι οποιοι νοιαζονται για τον τοπο αυτο αρκετα για να κανουν αυτη την οχι ευκαταφρονητη προσπαθεια… η αξιοτιμη γαλαρια ( που φυσικα δεν κανει τιποτα αλλο, παντα, εκτος απο το να κριτικαρει καθε προσπαθεια αναπτυξης του τοπου ) ζηταει και τα ρεστα…Ου να μου χαθητε….γιδια…δεν εχετε τον Θεο σας πια !

  14. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΕΛΑ ΕΔΙΩ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΑΠ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΥΘΕΝ ΝΑ ΣΙ ΠΟΥ ΓΩ ΠΙΟΣ ΙΝ ΓΙΔ! ΠΑΛΙΟΥ ΚΟΥΝΙΣΤΗ ΑΓΙΛΑΔΑ!

    • Ο/Η Kapsaleas λέει:

      Ωραίος ρε Μπάρμπα Μήτρο… Πάμε όλοι πάσο, υποκλινόμαστε στας προσταγάς σας.

      Συντήρηση ο Μπαρμπά Μήτρος… Πιο καλά και κατάψηξη ακόμα… γιατί όχι.

      Από αρχαία όμως έχεις μεσάνυχτα, μην μας το παίζεις ξερόλας, απλά άρπαξες τη φράση που πέταξα εγώ κι έψαξες να βρεις τη λύση στο internet. Και τη βρήκες εδώ… http://kakiokakies.blogspot.gr/2008/06/blog-post_16.html την έκανες ένα ωραιότατο copy paste και μας την μόστραρες σαν εξυπνάκιας αρχαιομαθείς.

      Α και που είσαι, νομίζω ότι την είπε ο Μένανδρος.

  15. Ο/Η θανασης λέει:

    τι λεσ βρε γαζαρ μητρου ετσι εχεις μαθει εσυ την αναπτυξη ρε να μην σε ονοματισω για λογουσ που καταλαβαινεις και αν εχεις ονομα γραψτο για να δουμε ποιος βλακας εισαι

  16. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Κύριοι εξηγήστε και σε μένα με δικά σας λόγια, πως εννοείται εσείς την ανάπτυξη ενός τόπου, τι είδος τουρισμού θέλετε ,αλλά και τι μπορεί κατά την γνώμη σας να εξυπηρετήσει ο τόπος με την υποδομή που έχει.
    Ίσως τότε να καταφέρετε να πείσετε και τον Μπάρμπα Μητρου ότι ξέρετε τι ζητάτε και τι προσδοκάτε.
    και κάτι τελευταίο
    ποιος προσφέρει την Ξένη περιουσία (ξενοδ. Σκαφίδα) για τις δραστηριότητες των παιδιών αυτών ?????
    ΚΑΙ
    Ποιος αναλαμβάνει την εύθηνη για τυχόν καταστροφές σε αυτήν αλλά και γύρω από αυτήν????.

  17. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΓΑΙΔΑΡ ΛΑΛΗΣ….ΠΟΥΡΔΕΣ ΑΚΟΥΣ……

    • Ο/Η Αλιευς λέει:

      Την Απάντηση μου την πήρες πιο πάνω αλλά και προηγούμενες φορές όταν σου έδωσα και τον Τίτλο που σου ταιριάζει απόλυτα .
      Αλλά θα στο λέω και κάθε φορά που παρεκτρέπεσαι διότι τα ζωντόβολα που δεν έχουν επιχειρήματα και ομιλούν με πορδές πρέπει να τα επαναφέρεις στην τάξη.
      Όλοι μας λοιπόν καταλάβαμε ότι έχεις το γνώθι σεαυτόν…..διότι είσαι περιγραφικότατος και δεν χρειάζεται να μας το θυμίζεις τόσο συχνά.!!!!!!!!! Άλλωστε όπως σου έχω ξαναπεί Ο ΒΛΑΚΑΣ είναι ΑΝΙΚΗΤΟΣ …Και εσύ αδελφάκι μου ΕΙΣΑΙ ταυτόχρονα και Πολύ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.

  18. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΓΑΙΔΑΡ ΛΑΛΗΣ….ΠΟΥΡΔΕΣ ΑΚΟΥΣ….!!!!

  19. Ο/Η Αλιευς λέει:

    ΑΝΙΚΗΤΟΣ και ΛΕΒΕΝΤΗΣ

  20. Ο/Η Angel λέει:

    Ελεος πια με την αφιλοξενια αυτου του τοπου!!!
    Ποσο χαιρομαι οταν με αποκαλουν “ξενη” εδω, χαιρομαι που δεν καταγομαι απο εδω!
    Κατι καλο παει να γινει στα μερη σας κ αμεσως αρνηση!!!

  21. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Dear Angel….εσυ να χερεσε που σε λένε “ξένη”…..γιατί εγώ ντρέπομαι που έχω τέτοιους χωριανούς….και κατάγομαι από τέτοιο χωριό ……και γίνομαι και εγώ ίδιος με τους άλλους…..μεγάλη κατάντια….

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Αγαπητοί μου Angel και Ανώνυμε νομίζω ότι κάνετε ένα τεράστιο λάθος επειδή ταυτίζετε κάποια μεμονωμένα σχόλια που ανεβαίνουν στη σελίδα με ένα ολόκληρο χωριό. Το κάθε σχόλιο εκφράζει αποκλειστικά και μόνο το πρόσωπο που το γράφει και όχι ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Μια τοπική κοινωνία η οποία δε διαφέρει από τις άλλες.
      Ούτε η Angel πρέπει να χαίρεται που δεν κατάγεται από δω ούτε ο ανώνυμος να ντρέπεται που έχει τέτοιους χωριανούς. Ο καθένας μας πρέπει να ντρέπεται ή να χαίρεται μονάχα απ’ το τι λέει ή κάνει ο ίδιος. Η τοπική κοινωνία δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να την εκφράζει. Ότι γράφεται σ’ αυτή τη σελίδα είτε ως άρθρο είτε ως σχόλιο εκφράζει μονάχα αυτόν που το έγραψε και τίποτα παραπάνω.
      Αν καταφέρετε να αποκτήσετε το θάρρος της γνώμης και να εκφράζετε επώνυμα γνώμες, προτάσεις ή κριτικές θα έχετε δώσει την πιο καλή απάντηση σε όσους κρύβονται πίσω από την ανωνυμία επειδή ξέρουν ότι αυτά που γράφουν δε θάπρεπε να γραφούν.

      • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

        και ομως η ανωνυμια κυριε Στρατη πολλες φορες ειναι καλυτερη απ την επωνυμια γιατι οσοι εδω εγραψαν η γραφουν επωνυμα βρηκαν το μπελα τους η εγιναν οι κακοι του χωριου…οχι οτι και οι ανωνυμες γνωμες ειναι και λαθος!
        προσωπικα δε εχω καταστημα αλλα δε με αρεσει η ολη υποθεση της διοργανωσης αυτης.υπαρχουν αλλοι τροποι να ρθει κοσμος εδω με καλυτερες εκδηλωσεις που για αλλους δε αρεσουν πιθανον. λεγοντας αυτα επωνυμα σιγουρα θα γινω κακος,οποτε προτιμω τη ανωνυμια της σελιδας

  22. Ο/Η ΑΡΑΓΕ.... λέει:

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΒΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ……ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ …..
    α) ΑΡΑΓΕ…….ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ???? ( ΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ).
    β) ΑΡΑΓΕ …… ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΧΩΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ( ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ) , ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ( ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ) ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ?? ((Α ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΟ ( ΒΑΓΙΑΡΑ)…ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ – ΘΙΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ )).
    γ) ΑΡΑΓΕ ……. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ???? ( ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ) …..
    δ) ΑΡΑΓΕ…..ΑΡΑΓΕ……ΑΡΑΓΕ……

  23. Ο/Η Αngel λέει:

    Αγαπητε ΑΡΑΓΕ, δεν ξερεις ποσο χαιρομαι που ειμαι ξενη εδω, οχι οτι στην αλλη ακρη της Ελλαδας απ οπου καταγομαι ειμαστε καλυτεροι αλλα δεν αντεχω αυτην την μιζερια αυτου του τοπου εδω κ 9 χρονια που ζω εδω για πολλα θεματα!
    Μην παει να γινει κατι καλο για τον τοπο αμεσως να αντιδρασουν χωρις να σκεφτουν τα συν κ τα μειον.
    Ειλικρινα, με αφηνει παγερα αδιαφορη αν θα γινει αυτο το event στα Βατερα ή οχι μιας κ τα Βατερα δεν με ενθουσιαζουν οπως αλλα μερη της περιοχης.
    Κε. Στρατη, δεν μενω στην Βρισα, λιγο πιο διπλα αλλα την επισκεπτομαι συχνα για επαγγελματικους λογους κ για να αναψω ενα κερακι στο ναο Αγ.Κωνσταντινου κ Ελενης, το εχω κατι σαν ταμα!
    Το ολο παραληρημα μου δεν αφορα αποκλειστικα το χωριο της Βρισας αλλα της ευρυτερης κοινωνιας!
    Αυτη ειναι η αποψη μου, την στηριζω κ μπορω να την εκφρασω καταμματα σε οποιον την αμφισβητησει!
    Ο τοπος σας (δεν εννοω μονο την Βρισα) εχει αναγκη απο εκδηλωσεις, προβολη κ ερχομο ανθρωπων μιας κ οι νεοι σε ηλικια ντοπιοι εχουν φυγει σε μεγαλυτερες πολεις!

  24. Ο/Η Αngel λέει:

    Sorry, αλλα η απαντηση μου αρχικα απευθυνοταν στον ΑΝΩΝΥΜΟ κ οχι στον ΑΡΑΓΕ…
    Κατι το μεσημερακι, κατι τα ουζακια που κοπανησαμε μπερδεψα τα ψευδωνυμα.
    Και παλι με συγχωρειτε!

  25. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για να μην ανυσυχητε θα υπαρχει αστυνομια, πυροσβεστικη, εκαβ και ναυαγοσωστες στην περιοχη. Ξεκοληστε τα μυαλα σας γιατι δεν μπορειτε να το αποφυγετε, διαφορετικα καθηστε σπιτια σας να σχολιαζετε ποιο μαγαζι τα κονομησε και γιατι οχι και σεις.

  26. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ολη η Λεσβος ειναι μαζι με τους νεους ανθρωπους και τις ιδεες τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.