Ξεμείναμε από κανάλια

 Κανείς δε λυπάται τους ανθρώπους του χωριού που μοναδική διέξοδο ενημέρωσης και διασκέδασης έχουν την τηλεόραση. Όταν τα τρία κρατικά κανάλια έχουν συνήθως απεργία και απ’ τα έξι ιδιωτικά που κανονικά πιάνουμε στο χωριό τα τρία δεν λειτουργούν καταλαβαίνετε τι γίνεται.  Λειτουργούν μόνο το Mega,  ο Alfa και η τηλεόραση Μυτιλήνης. Και το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο για τους ηλικιωμένους που ξεκίνησαν να βλέπουν κάποια σήριαλ (τα τούρκικα συνήθως) και τώρα κόπηκαν στη μέση. Και καλά οι άντρες. Βγαίνουν στο καφενείο και το βλέπουν. Αλλά οι γυναίκες τι κάνουν; Καλά να έχει η γειτόνισσα Nova.

Ο καιρός βελτιώθηκε αρκετά αλλά τη νύχτα κάνει αρκετό κρύο. (6 βαθμούς είχαμε χτες)

Τώρα που έβρεξε οι ελιές “φάνηκαν” και τα δέντρα στολίστηκαν. Σιγά -σιγά θα αρχίσει η “εκστρατεία ” για τα δίχτυα. Κάποιοι “Αθηναίοι” περιμένουν πως και πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Με το καλό να έρθετε!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

6 απαντήσεις στο Ξεμείναμε από κανάλια

  1. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Στρατή, επειδή πληροφορούμε ότι κάποιοι που ασχολούνται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τα κοινά του χωριού μας παραπληροφορούν τους συγχωριανούς μας σχετικά με τους αναμεταδώτες θα ήθελα να διευκρινήσω μερικά πράγματα.
    Μία από τις πρώτες ενέργειες που έκανα όταν ανέλαβα πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου το 2007 ήταν να αντικαταστήσω τους παλιους αναμεταδώτες του χωριού που ήταν χαλασμένοι. Το Μάρτιο του 2007 αγοράστηκε και τοποθετήθηκε ένας καινούριος αναμεταδώτης με 4 θέσεις και έτσι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα κανάλια MEGA, ALPHA, ANT1 ALTER. Στη συνέχεια επειδή το σήμα του ALTER που ερχόταν από τον Όλυμπο δεν ήταν τόσο δυνατό επικοινωνήσαμε με το κανάλι που μας έστειλε μια κάρτα ώστε να το πιάνουμε δορυφορικά. Τοποθετήθηκε λοιπόν δορυφορικό πιάτο και χρησιμοποιήθηκε ένας από τους παλιους αναμεταδώτες που δεν είχε τόσο σοβαρά προβλήματα, γι αυτό άλλωστε και πιάναμε το ALTER πάρα πολύ καθαρά και δεν χάλαγε όταν χάλαγαν τα κανάλια από τον Όλυμπο. Στη θέση του ALTER βάλαμε τη συχνότητα του STAR. Μετά από κάποιο διάστημα και ύστερα από μια κακοκαιρία με τις γνωστές διακοπές ρεύματος ο αναμεταδώτης του συγκεκριμένου καναλιού χάλασε. Αγοράστηκε και πληρώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καινούριος αναμεταδώτης για να έχουμε λήψη του ALTER.
    Ετσι το 2011 που παρέδωσα είχαμε έναν τετραπλό αναμεταδώτη για MEGA, ANT1, ALPHA, STAR και άλλον έναν αναμεταδώτη για το ALTER οι οποίοι και είχαν πληρωθεί από το 2008 στον κ Δελημήτρου στην Καλλονή. επιπλέον λειτουργούσε ένας από τους παλιους μέσω του οποίου πιάναμε το TV Μυτιλήνη.
    Από τη στιγμή που το ALTER έκλεισε ο ένας αναμεταδώτης παραμένει ανενεργός ενώ με μια πολύ απλή κίνηση μπορουν να αλλάξουν τη συχνότητα που λαμβάνει σήμα από τον Ολυμπο και να πιάνει το χωριό το SKAI!!!
    Θα θελα λοιπόν να τονίσω ότι όλα όσα λέγονται ότι τάχα δεν υπάρχει άλλος αναμεταδώτης ή ότι τον χρωστάμε στο κ. Δελημήτρου είναι ψέμματα και δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο λέγονται.
    Ευχαριστώ και είμαι στη διαθεσή σου για όποια άλλη διευκρίνηση.

    • Φίλε Γιώργο ,πρίν μερικές μέρες πήρα τηλέφωνο στό ΣΚΑΙ.
      Αν όλα πάνε καλά σε λίγο θά έχουμαι καί αυτό τό κανάλι στό χωριό μάς καί χωρίς νά πληρώσουμαι χρήματα ,απλά θά στείλουν μιά νέα κάρτα πού θά μπεί στό μηχάνιμα τού ΑΛΤΕΡ

  2. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    Κώστα δεν χρειάζεται καθούλου κάρτα, θα χρειαζόταν αν θέλαμε να πιάνουμε το SKAI δορυφορικά, όμως έρχεται αρκετα καλό σήμα από τον όλυμπο και ο αναμεταδώτης αρκει να ρυθμιστεί στη συχνότητα που έρχεται και θα το πιάσουμε κατευθείαν… είναι 2 λεπτά δουλειά!!! Αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει…

  3. ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ…ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΠΕΡΑΣΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ…. Η ΕΠΟΧΗ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ [ΠΑΡΙ ΚΙ ΣΙ ΜΠΑΡΜΑ] ΠΕΡΑΣΕ… ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ,ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΛΗΜΗΤΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ …ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ‘ΒΑΖΕΙ’ ΧΕΡΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΤΕΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ…ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΟΥ.ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΛΥΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

  4. Ο/Η .... λέει:

    Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ…ΜΠΡΑΒΟ…

  5. Ο/Η Γιώργος Μαργαρίτης λέει:

    φίλε Δημήτρη, δεν είναι καθόλου αυτοσχέδιες κατασκευές οι αναμεταδότες (όπως οι προηγούμενοι που δεν μπορούσες να κάνεις καμία παρέμβαση)!!! και είναι πολύ ευκολη η αλλαγή των καναλιών, ασχολήθηκα 4 χρόνια μ αυτούς και τους γνωρίζω πολύ καλά, ούτε χρειάζεται τεχνική υποστήριξη, εαν με ρωτούσε κάποιος θα του εξηγούσα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.