Ένα ακόμα πρόβλημα για τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής μας ξεπερνιέται.

Ένα σημαντικό πρόβλημα στην υλοποίηση του βιολογικού καθαρισμού της περιοχής μας (Πολιχνίτου-Βρίσας-Βατερών) ήταν το ότι ο ΦΠΑ των έργων αποχέτευσης δεν θεωρούνταν επιλέξιμη δαπάνη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Όπως με πληροφόρησε φίλος της στήλης μας με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών αίρεται το εμπόδιο αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα …”προκάνουμε”!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

19 απαντήσεις στο Ένα ακόμα πρόβλημα για τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής μας ξεπερνιέται.

  1. Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Το πρόβλημα χρηματοδότησης έχει λυθεί εδώ και κάποιους μήνες μετά από επέμβαση του Υπουργού κυρίου Αθανασίου.
    Σήμερα υπάρχει άλλο πρόβλημα. Ότι από το βιολογικό καθαρισμό Πολιχνίτου – Βρίσας – Βατερών, έχει γίνει απένταξη των Βατερών με κίνδυνο να μην γίνει όλο το έργο.
    Ο λόγος της απένταξης είναι ότι τα Βατερά δεν έχουν τον επαρκή μόνιμο πληθυσμό που να δικαιολογεί βιολογικό καθαρισμό, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του προγράμματος της Ε.Ε..
    Εδώ και 3 μήνες περίπου γίνονται προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα και να σωθεί ο βιολογικός στα Βατερά.

    Άλλωστε αυτά τα είπε και ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, όταν επισκέφτηκε το χωριό μας, πριν μερικές εβδομάδες, και κάθισε για καφέ στο πλάτανο.

    Υ.Γ. Δυστυχώς καταναλωνόμαστε στη προσπάθεια μας, μέσα από ανώνυμα και απαράδεκτα σχόλια, να βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου. Για παράδειγμα με τη προσπάθεια που έκανε μία συγχωριανή μας να καθαριστούν εθελοντικά τα Βατερά.

    Δεν κάνουμε όμως καμία συζήτηση για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών στο χωριό μας και τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν.

    • Ο/Η Legion λέει:

      Η αλήθεια είναι ότι “ανώνυμα” εδώ σε αυτό το χωριό, τα έχουν πολλοί μεγάλα. Και Μεγάλα και πολλοί. Το μόνο που ξέρετε είναι να θάβετε ο ένας τον άλλον συγχωριανοί, και να ασχολείστε ο ένας με την καμπούρα του αλλουνού. Γι’αυτό και θα αργήσει να έρθει η προκοπή στον τόπο μας. Αντί να επικροτήσετε μια προσπάθεια συλλογική ο καθένας με τον τρόπο του (άλλος με χρήματα, άλλος με εργασία, άλλος με υλικά, άλλος με εργαλεία) και να προσπαθήσετε να συυμμετάσχετε, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να κρίνετε (πάντα ανώνυμα)αυτούς που προσπαθούν λιθαράκι λιθαράκι να κάνουν κάτι καλύτερο για τον τόπο τους. Είστε χέστες, υποκριτές, παρτάκιδες και εγωίσταροι. Κοιτάτε μόνο να πάρετε. Γεννηθήκατε μόνο με δικαιώματα, μα όχι και υποχρεώσεις.Η ζωή όμως είναι δούναι και λαβείν. Για να πάρεις πρέπει να δώσεις πρώτα. Για να πληρωθείς πρέπει να δουλέψεις, για να φας να μαγειρέψεις, για να σε σέβονται πρέπει να το κερδίσεις. Εσείς τι απ’όλα αυτά κάνετε;; τίποτα…μόνο κριτική,..η κριτική είναι εύκολη…όλοι μπορούν να κρίνουν..διαβάζω μέρες τώρα τα πικρόχολα σας σχόλια και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πηγαίνουμε πίσω σε αυτό το χωριό. Τσ’μούστι μουρέλια’μ τζι νουμίζετε τν Βρίσα του κέντρου τσ’γής!!. Γιαυτό είμαστε το πρώτο μέρος σε ομορφιά και δυνατότητες και το τελευταίο σε επισκεψιμότητα…
      Ευτυχώς υπάρχουν μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα που στηρίζουν έμπρακτα τον τόπο παρ’όλα τα εμπόδια που τους βάζετε. Αυτοί μας κρατάνε και στον χάρτη. Γιατί αν κάνετε και μια βόλτα στο υπόλοιπο νησί (μπας και ξεστραβωθείτε) θα δείτε ότι μείναμε τελευταίοι!!

      Μία συμβοουλή φιλικά…κατουρήστε και λίγο, μην γα@@τε τόσο πολύ γιατί θα σας πέσουν τα αχαμνά

      • Ο/Η Αναγνώστης λέει:

        Επιτέλους και ένα “σωστό” και λογικό σχολιο!!!!! Γιατί τόσο καιρο νόμιζα ότι είμαι τρελή που σκέφτομαι ομοίως

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΠΡΟΘΥΜΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ…….ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ……

    • Ο/Η ΚΥΑ 15362\ΕΥΘΥ 272/09.04.2013 (ΦΕΚ 930/16.04.2013 τεύχος Β λέει:

      Το πρόβλημα κύριε Καραγεωργίου δεν το έλυσε κανένας Αθανασίου και μάλιστα ”εδώ και κάποιους μήνες ” όπως αναφέρετε …
      Αν έτσι σας έχει πει ο κύριος Αθανασίου ,σας έχει παραπλανήσει.
      Το θέμα της επιλεξιμότητας του ΦΠΑ των έργων των ΔΕΥΑ το έλυσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης με την:

      ΚΥΑ 15362\ΕΥΘΥ 272/09.04.2013 (ΦΕΚ 930/16.04.2013 τεύχος Β

      δηλαδή πριν από 7 ημέρες.Είναι κρίμα για σας με τόσες κομματικές περγαμηνές να σας παραπλανά ένας υφυπουργός και να σας εκθέτει.

      • Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

        ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΥΡΕΛΙΜ!!! ΜΠΡΑΒΟΥ ΝΑΓΙΑΣ!! ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΕΛ ΝΟΥΜΙΖ ΟΤ ΜΕΙΣ ΤΡΩΜΕ ΠΙΤΙΡΑ!! ΤΣΙ ΟΥΛΟΥ ΦΕΡΝ ΣΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΠΟΥΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΞ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΡΙΟ ΜΑΣ! ΑΜ ΔΕ!!!

      • Ο/Η ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΣ λέει:

        Το ΦΕΚ αναφέρεις φίλε ανώνυμε, όχι την απόφαση (αυτά διαφέρουν σε χρόνους)

        Δήμο γνωρίζει ότι το θέμα της χρηματοδότησης έχει λυθεί εδώ και μήνες. Γνωρίζει επίσης εδώ και 2 μήνες περίπου, ότι υπάρχει απένταξη των Βατερών και για το λόγο αυτό πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στη μελέτη, με κίνδυνο να χαθεί όλο το έργο.

        Τα τεύχη δημοπράτησης του βιολογικού Πολιχνίτου – Βρίσας – Βατερών έχουν αποσταλεί εδώ και 2 μήνες περίπου από τον Δήμο Λέσβου.

        Έχει γίνει θέμα στη Δημοτικό Συμβούλιο πριν ένα μήνα περίπου, μετά από ερώτηση του κυρίου Παλαιολόγου η απένταξη των Βατερών.

        Έγινε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν μερικές εβδομάδες και αποφασίστηκε να πάει στην Αθήνα κάποια επιτροπή με επικεφαλής το Δήμαρχο, για να πιέσουμε να παραμείνουν τα Βατερά στο πρόγραμμα.

        Οι Πρόεδροι των χωριών γνωρίζουν εδώ και κάποιους μήνες ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης, αλλά πρόβλημα με την απένταξη των Βατερών.

        ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ βέβαια με τα ανώνυμα σχόλια εδώ μέσα δεν είναι αυτό. Είναι ότι και εσύ ακόμα ανώνυμε φίλε, αντί να συζητήσεις το τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε στη πραγματοποίηση του βιολογικού καθαρισμού, καταναλώθηκες ΜΟΝΟ στο να βρεις αν ο Χ κύριος βοήθησε ή κάποιος άλλος. Το πρόβλημα είναι, ότι ο στόχος των ανώνυμων σχολίων, δεν είναι να βοηθηθεί ο τόπος μας, αλλά το πώς ο ένας θα βγάλει το μάτι του άλλου.

        • Ο/Η ΚΥΑ 15362\ΕΥΘΥ 272/09.04.2013 (ΦΕΚ 930/16.04.2013 τεύχος Β λέει:

          Αν ανοίγατε και διαβάζατε την ΚΥΑ κ. Καραγεωργίου θα βλέπατε και την ημερομηνία της ,αλλά εσείς ούτε σ’αυτό τον κόπο δεν μπήκατε και αρκεστήκατε στο τι σας είπε ο κ. υφυπουργός .
          Στο σχόλιο μας επικεντρωθήκαμε στο παραπλανητικό στοιχείο που πήγατε να περάσετε,και αν ξαναδιαβάσετε το αρχικό σας σχόλιο και εσείς θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι το ”χιλέ σας ” πήγατε να τον κάνετε αλλά δεν σας πέρασε…..
          Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεται καλά κάνατε και μακάρι να έχουμε αίσιο τέλος.

          • Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

            Τι να πω??
            Δεν μπορώ να απαντήσω σε τόσο αποστομωτικά σχόλια, από ανθρώπους που γνωρίζουν και προσφέρουν θετικές υπηρεσίες στο τόπο τους. Δεν υπήρχε το ΦΕΚ!!!

            Τι ψέματα είναι αυτά που λέω, έπρεπε να ντρέπομαι, χωρίς ΦΕΚ δεν ισχύει τίποτα!!!

            Τι βλακείες κάνει ο Δήμος και στέλνει τεύχη δημοπράτησης πριν δύο μήνες, αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ??
            Τι βλακείες κάνει και λέει ο υπουργός στο Πλάτανο του χωριού μας, πριν κάποιες εβδομάδες, αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ??
            Γιατί συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και στέλνει επιστολές ο Δήμαρχος, αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ??

            Τώρα που βγήκε το ΦΕΚ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»

            ΦΕΚ για την απένταξη των Βατερών δεν βγήκε ακόμα, αρά γιατί να ασχοληθούμε με το θέμα??
            Ποιος είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών που πρέπει να τον ακούσουμε τι λέει, να το δεχτούμε ή να αντιδράσουμε??
            Ποιοι είναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος που συζητάει το θέμα??
            Ποιοι είναι οι Βουλευτές του νησιού που ασχολούνται με το θέμα??

            Τώρα πρέπει να μας ενδιαφέρει να καταδικάσουμε μία προσπάθεια που έκανε κάποια συγχωριανή μας να καθαριστούν εθελοντικά τα Βατερά. Ποια είναι αυτή που τόλμησε να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία??

            Όταν βγει το ΦΕΚ, η διαταγή, η ΚΥΑ ή όπως διαφορετικά θέλουν να την ονομάσουν εδώ μέσα, θα ανακαλυφθεί το πρόβλημα!!!
            Θα βγει μία ανακοίνωση και μετά θα καταδικαστούν εδώ μέσα οι πάντες και τα πάντα ΑΝΏΝΥΜΑ βέβαια (οι γνωστοί άγνωστοι) και θα έχουν κάνει το χρέος τους, θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς.

            ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          Αφού γνωρίζεις αποφάσεις και είσαι σίγουρος πρίν τις υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί,κ. Καραγεωργίου σίγουρα θα γνωρίζεις και πότε θα λυθεί και απο ποιόν το θέμα της ένταξης των Βατερών.
          Κάνε λοιπόν την πρωτιά και δώσε μας την πληροφορία !!!!!!!

          • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

            ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ο/Η ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ... λέει:

    Kύριε Καραγεωργίου
    Ο διαχειριστής της σελίδας αυτής στην ανάρτηση που έκανε για το θέμα της επιλεξιμότητας του ΦΠΑ σαν χρηματοδοτούμενης δαπάνης για τα έργα που εκτελούν οι ΔΕΥΑ έγραψε ότι το θέμα λύθηκε με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Οικονομικών.
    Αναφέρει μάλιστα ο άνθρωπος ότι έτσι τον πληροφόρησε φίλος της στήλης.
    Και τότε πετάγεσαι εσύ και μας λες ότι το θέμα το έλυσε ο κ. Αθανασίου εδώ και μήνες .
    Αλήθεια κ. Καραγεωργίου που το στηρίζεις αυτό και το λες ;
    Μ

    • Ο/Η ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

      Ο κύριο Νικέλλης καλά έκανε και έγραψε για το θέμα.
      Εγώ απλός στο σχόλιο μου, ήθελα να ενημερώσω για το θέμα αυτό και να τοποθετηθώ στα απίστευτα σχόλια που γινόταν για την προσπάθεια εθελοντικού καθαρισμού των Βατερών.
      Από ότι βλέπεις όμως παραπάνω, ζήτησα συγνώμη που ασχολήθηκα και χάλασα τη «σούπα» της παραπληροφόρησης, από τους σχολιαστές εδώ μέσα.

  3. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΤΣΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΝ ΑΝΑΠΛΙΡΟΥΤΗ ΣΤΡΑΤΙΕΛ?? ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!!! ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙ ΠΟΥΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΡΝΑΝ ΑΠ ΤΟΥ ΧΟΥΡΙΟ ΤΣΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΙΟΥΝ!! ΝΑΤΣ ΧΕΡΙΣΕ ΜΟΥΡΕΛΙΜ ΣΤΡΑΤΓΙΕΛ!!

  4. Ο/Η ΜΠΑΡΠΑ ΜΗΤΡΟΥΣ λέει:

    ΟΥΛΑ ΣΤΡΑΤΓΙΕΛ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΙ ΤΙΠΟΥΤΑ ΔΙ ΓΙΝΙΤΙ! ΜΑΣ ΘΜΟΥΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΣΙΚΛΟΥΓΕΣ!

  5. Ο/Η Σαμ1 λέει:

    Παρακολουθώντας κανείς την υπόθεση συμπεραίνει ότι………… κάποιοι ξένοι……….εξωγήινοι ίσως, επέβαλαν ένα νόμο (κανείς δεν μιλάει για το νόμο που δημιούργησε το πρόβλημα), όπου καθορίζει οτι «ο ΦΠΑ των έργων αποχέτευσης δεν θεωρείται επιλέξιμη δαπάνη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ.»
    Αυτό δημιούργησε το πρώτο πρόβλημα, το οποίο οι αξιότιμοι Υπουργοί και υπόλοιπα στελέχη της Κυβέρνησης με μεγάλες προσπάθειες, πολύ κόπο και πολλά πήγαινε-έλα έλυσαν πανηγυρικά, με μια ΚΥΑ γράφοντας μια τροποποίηση πέντε γραμμών!!!!
    Γιατί δεν μας ζητάνε συγνώμη για το λάθος νόμο που ψηφίσανε στη αρχή, αλλά αφήνουν μια κατάσταση να τραβάει χρόνο, οι καθυστερήσεις να δημιουργούν άλλα προβλήματα, και να έρχονται μετά να μας διατυμπανίζουν ότι έλυσαν ένα πρόβλημα που οι ίδιοι το δημιούργησαν?.
    Μήπως αυτή είναι η τακτική των παλαιοκομματικών που οι ίδιοι δημιουργούν προβλήματα με τους νόμους του ποδαριού που ψηφίζουν, διαιωνίζουν μια κατάσταση, για να έρθουν μετά με μια τροποποίηση, αφού μας έχουν φτάσει στο ΑΜΗΝ, να μας πουν, λύσαμε το πρόβλημα…. ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΑΣ?

    Μετά ξαναήρθαν οι εξωγήινοι και είπαν στους Ευρωπαίους να ψηφίσουν ένα πρόγραμμα που θα λέει οτι ένας οικισμός αν δεν έχει τον ”επαρκή” πληθυσμό δεν θα μπορεί να κάνει βιολογικό καθαρισμό.
    Τώρα με ποια κριτήρια είναι επαρκής ένας πληθυσμός ή όχι δεν μπορούμε να πούμε το καθορίζουν οι εξωγήινοι……

    Λες και η Ελλάδα δεν παίρνει μέρος στις αποφάσεις της Ε.Ε. ώστε να πιέσει για να εξαιρεθούν οι νησιωτικές περιοχές, ή να μην είναι κριτήριο ο μόνιμος πληθυσμός αλλά ο αριθμός των σπιτιών ή ο αριθμός των τουριστών την τουριστική περίοδο! Που ήταν οι Υπουργοί μας τότε?
    Λέτε οι Γερμανοί φίλοι της Μερκελ που έρχονται διακοπές στα Βατερά δεν θέλουν να υπάρχει βιολογικός καθαρισμός. Λέτε να προτιμούν να κάνουν μπάνια σε ανάμεσα σε ακαθαρσίες.
    Όταν η Ελλάδα ψήφιζε το πρόγραμμα της Ε.Ε που ήταν οι φωστήρες πολιτικοί να προβλέψουν τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας? ΤΩΡΑ θα τρέξουν να τροποποιήσουν το πρόγραμμα της Ε.Ε. και θα έρθουν να μας πουν ότι έλυσαν το πρόβλημα????

    Κλείνοντας θα πω ότι όλοι οι πολικοί μας θα έπρεπε να κάνουν πολιτική στα μεγάλα σαλόνια και όχι στους καφενέδες.
    Γι’υτο ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΗΤΡΟΥ άμα ξαναπεράσουν από τον καφενέ στείλτους εκεί που ξέρς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.