Για τον εθελοντισμό

Επειδή πολλά γράφονται στα σχόλια στη σελίδα μας τελευταία για τον εθελοντισμό συμμετέχω στη συζήτηση με ένα παλιό άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο ΕΜΠΡΟΣ πριν από δυο χρόνια .

Δεν διεκδικεί το αλάθητο. Απλά είναι μια άποψη. Η άποψή μου και τίποτα άλλο.

Εθελοντισμού το ανάγνωσμα

EMΠΡΟΣ 4-5-2011

Νικέλλη Στρατή

Τελευταία πολύς λόγος γίνεται για τον εθελοντισμό. Συχνές καταχωρήσεις στον τύπο για εθελοντικές δραστηριότητες σ’ όλο το νησί μας. Αλλά και συχνές αντιδικίες σε τοπικό επίπεδο για τη συμμετοχή ή όχι σε εθελοντικές δράσεις.

Φαίνεται ότι ορισμένοι όψιμα ανακάλυψαν τον εθελοντισμό και επομένως έχουν και στρεβλή εικόνα γι αυτόν. Γιατί ο εθελοντισμός συνοδεύει τις δομημένες κοινωνίες από την ύπαρξή τους. Κάθε προσφορά εργασίας χωρίς υλική ανταμοιβή, της οποίας το αποτέλεσμα ευνοεί το γενικότερο συμφέρον και όφελος αποτελεί εθελοντική δράση.

Οι εκατοντάδες συμπολίτες μας οι οποίοι οργανωμένοι σε πολιτιστικούς ή οικολογικούς συλλόγους κοπιάζουν αμισθί για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου τους ή για την προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν οιονεί στρατιά εθελοντών με σημαντική κοινωνική προσφορά. Οι ομάδες κοινωνικής δράσης των ιερών ναών και μητροπόλεων ή οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και οι νοικοκυρές που καθαρίζουν το δημόσιο δρόμο και ασβεστώνουν τα πεζοδρόμια, εθελοντικά δρουν και το κοινωνικό σύνολο ωφελούν.

Είναι γεγονός ότι σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας των λαών τα αισθήματα αλληλεγγύης ενδυναμώνονται και επομένως και η προσφορά του καθενός προς το συνάνθρωπό του ή την κοινωνία γενικότερα ενισχύεται. Έτσι και σήμερα, στη δύσκολη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, η εθελοντική προσφορά οργανώνεται και καλείται να καλύψει τις αδυναμίες της πολιτείας. Και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση αλλά και ο, κατά το δήμαρχό μας, «Κακοκράτης», ο οποίος έχει προς το παρόν επιτείνει τα αδιέξοδα. Κάθε καινούρια διοίκηση δικαιούται μιας «περιόδου χάριτος» αλλά οι τωρινές αυτοδιοικητικές αρχές δικαιούνται πολύ μεγαλύτερης. Τουλάχιστον ενός εξαμήνου, μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, και ίσως και ενός χρόνου, μέχρι να «μάθει το παιδάκι-Κακοκρατάκι να περπατάει μόνο του»

Αυτό το χρονικό διάστημα, είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουμε όλοι μας, ότι μπορούμε, ώστε να μειώσουμε αν όχι να εξουδετερώσουμε τις αδυναμίες της πολιτείας. Για να έχει όμως το εθελοντικό κίνημα  συνέχεια και διάρκεια πρέπει να εδράζεται σε σταθερές βάσεις και να διέπεται από αδιαμφισβήτητες  αρχές:

  • Ο εθελοντής χαίρεται επειδή προσφέρει και δεν έχει ανάγκη από προβολή και διαφήμιση. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται με πολιτικά πρόσωπα να φιγουράρουν σε πρώτο πλάνο αποτελούν δυσφήμιση του εθελοντισμού γιατί δίνουν το αντεπιχείρημα ότι όλα γίνονται για ατομική τους προβολή.
  • Ο εθελοντής δεν κριτικάρει τους άλλους που δε συμμετείχαν γιατί κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνει στο «θέλω» του άλλου. Δεν επιτρέπεται ο εθελοντής να συμπεριφέρεται ως Φαρισαίος «εγώ (που συμμετέχω σε εθελοντικές δραστηριότητες) δεν είμαι σαν κι αυτόν τον Τελώνη (που δεν συμμετέχει)»
  • Ο εθελοντής δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται για να καλύπτονται οι αδυναμίες των υπευθύνων. Δεν μπορεί να ζητείται, και μάλιστα μερικές φορές επιτακτικά, να καθαρίζονται τα νεκροταφεία από εθελοντικές δράσεις όταν εισπράττονται ανταποδοτικά τέλη τα οποία διασπαθίζονται αλλού.
  • Ο εθελοντής δεν αποδέχεται να συμμετέχει σε δράσεις το αποτέλεσμα των οποίων θα ωφελήσει υπέρμετρα κάποιους οι οποίοι δεν εκπληρώνουν τις απ’ το νόμο θεσμοθετημένες υποχρεώσεις τους. Αγανακτεί ο πολίτης όταν τον καλούν να καθαρίσει τις παραλίες απ’ τις οποίες κατά κύριο λόγο ωφελούνται οι μαγαζάτορες της περιοχής αλλά γνωρίζει ότι αυτοί αρνούνται να πληρώσουν τις νόμιμες οφειλές τους ή όταν «πετυχημένοι» δημοτικοί άρχοντες δήλωναν ότι με δική τους πρωτοβουλία δεν θα εισπράξουν θεσμοθετημένα έσοδα (το 2% των παρεπιδημούντων) με τα οποία θα μπορούσαν να περιποιηθούν τις τουριστικές παραλίες. Ο εθελοντής θα δράσει επικουρικά για να καθαρίσει  ακτές, αλσύλλια, περιπατητικές διαδρομές, μέρη τα οποία χρησιμοποιούν οι πολίτες αλλά απ’ τα οποία η πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να έχει έσοδα.

Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, και θα περάσουμε, αν ο οργανωμένος εθελοντισμός  ποδηγετηθεί σε σωστές βάσεις θα έχει μέλλον για το καλό όλων μας. Ειδάλλως θα εκφυλλιστεί και θα ατονήσει για να μείνουν πάλι αυτοί που χρόνια τώρα ατομικά ή ομαδικά προσφέρουν για το κοινό καλό με μοναδικό κίνητρο την εσωτερική τους πληρότητα και ικανοποίηση.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Για τον εθελοντισμό

  1. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ευχαριστω!!!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    ΜΥΡΣΙΝΗ ΟΤΑΝ ΒΑΦΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ,ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ,ΑΛΛΟΙ ΕΣΚΥΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗ ΠΛΑΤΗ .ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ,ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ <>. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ . ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ .ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΟΔΑΣΚΑΛΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΓΕΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΠΡΩΤΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ

  3. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    για ακου το μεγαφωνο. εγω το πα στο στρατη ναι και αυτος μου προτεινε μπω να το σχολειασω. μοκο αν δε ξερεις.

  4. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΗ Η ΟΧΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΚΑΙ ΚΑΣΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΠΙΑΣΩ. ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΞΑΛΟΥ!!! ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΩ ΕΓΩ. ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΩ.
    ΔΕ ΠΑΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ..ΕΞΑΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΑΧΑΧΑ
    ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ!
    ΕΓΩ ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.
    ΕΧΩ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΘΩ ΖΗΜΙΑ.
    ΕΧΩ ΧΑΣΟΥΡΑ ΠΑΡΑ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ.

  5. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    αυτο απο την ομαδα μου βρισα βατερα που προβαλω τον τοπο μου χροοοονια!!!!

  6. Ο/Η Μυρσινη λέει:

    Stratis Nikellis
    Γεια σου Μυρσίνη
    Πολύ καλή η ιδέα σου αλλά για προσωπικούς λόγους φέτος δεν μπορώ να βοηθήσω. Στο vatera.gr μπορεί να μπεί ή από κάποιο πρόσωπο (εσένα για παράδειγμα) ως σχόλιο σε κάποιο παρεμφερές θέμα ή να το αναρτήσω εγώ ως θέμα αν έχω κάποιο mail από κάποιον επίσημο φορέα (κάποιο σύλλογο, ή την τοπική κοινότητα)

  7. Ο/Η giatros λέει:

    ax foties pou anapsate pali

  8. Ο/Η ΤΣΕΛΕΠΙΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ λέει:

    ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ!!!! ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΛΕΞΗ…… ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!!!!, ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ;;;;……
    ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΙ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΕΦΕΡΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΗΣΙ. ΣΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΤΑΝ…… ΑΦΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!!!!
    ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ Ν. ΚΑΤΡΑΝΗ;;;; ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΑΤΕΡΙΑΝΟΙ ΛΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΝ «ΦΡΑΠΕ» ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΜΥΡΙΚΙΑ!!!!, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ…. ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΣΑΝ ΔΗΓΜΑ…. ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΤΕΡΑ, ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ!!! (ΒΕΒΑΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΧΡΥΣΟ Ή ΣΑΝ ΦΟ ΜΠΙΖΟΥ).
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ……
    ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΧΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ.

    • Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

      Προσπαθώ και βασανίζομαι να βγάλω ένα συμπέρασμα με το’ φαινόμενο’ του εθελοντισμού που παρουσιαστηκε τώρα τελευταία στην Βρισα.Το άρθρο γράφτηκε 4-5-2011 επι αντιδημαρχιας Κατρανη, εαν εχω σωστή πληροφόρηση ,ο οποίος για κάποιο λόγω(ανεπάρκεια του κακοκρατη) πιστευω΄, δεν μπορούσε να καθαρίσει τις παραλίες,ετσι, κάλεσε τους αλλοδαπούς που θέλανε να προσφέρουν εθελοντική εργασία και καθάρισε την παραλία της Νυφιδας. Μετά γράφτηκε το άρθρο. Εαν έχω σωστή πληροφόρηση. Έπειτα οργανώθηκε και ο εθελοντισμός στη Βρισα ,με ‘αφανή’ διοργανωτή και τον γράφων του άρθρου, εάν έχω σωστή πληροφόρηση, αφού πριν ,και σαν διαχειριστής της σελίδας ήταν πολέμιος, του καθαρισμού της παραλίας των βατερων απο τα πετρέλαια ,με αναρτήσεις για (σπαρτακους ) και άλλα. Εαν έχω σωστή πληροφόρηση. Και λέω, ΜΗΠΩΣ η (αγάπη)που έχει ο διαχειριστής με τον Κατρανη (ακόμα και στα γενέθλια της σελίδας έκανε το δωράκι του(σχόλιο)), οδήγησε σε μια πράξη ανταγωνισμού,και έτσι έγιναν και οι εθελοντισμοι στη Βρισα, λέω ΜΗΠΩΣ .Αν είναι έτσι είναι πικρό πολύ πικρό, θυμίζει το ‘δάσκαλε που δίδασκες και λόγω δεν εκρατεις). Γιατί το παραπάνω άρθρο είναι άκυρο, και υποκριτικό . Πάντως όπως και να έχει, η βρισα είχε κέρδος από την όλη υπόθεση … ίσως πρέπει να παρακαλάει να ξανάρθει ο Κατρανης…. …. αστείο.

      • Ο/Η Stratis λέει:

        Τα έχεις μπλέξει πολύ στο μυαλό σου φίλε μου ή έχεις πολύ λάθος πληροφόρηση. Ήμουν πάντα φανατικός οπαδός των εθελοντικών δραστηριοτήτων. Όταν ο Κατράνης οργάνωσε την καθαριότητα των Βατερών από τους φαντάρους ήμουν σχεδόν ο μόνος πολίτης που συμμετείχα και μάλιστα δούλεψα στη μια άκρη της κατοικημένης παραλίας των Βατερών μακριά απ’ τους επισήμους. Την ανακοίνωση του Σπάρτακου για αυτήν την δραστηριότητα την ανέβασα επειδή αφορούσε την περιοχή μας και για κανένα άλλο λόγο. Η ανακοίνωση του Σπάρτακου φυσικά δεν είχε καμιά απολύτως σχέση με τον καθαρισμό απ’ τα πετρέλαια που συνέβη πολύ αργότερα. Από που προκύπτει ότι ήμουν “πολέμιος” του καθαρισμού της παραλίας; Η καθαριότητα στο σχολείο και στο χωριό διοργανώθηκε από τον δραστήριο Σύλλογο γονέων και το τοπικό συμβούλιο και φυσικά βοήθησα όσο μπορούσα. Αυτά βέβαια έγιναν όλα πολύ πριν τη ρύπανση απ’ τα πετρέλαια.
        Δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα ούτε με τον Κατράνη ούτε με κανέναν άλλο. Μέσα απ’ τη σελίδα προέβαλα συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού και ο Κατράνης κατά τη γνώμη μου μεροληπτούσε υπέρμετρα σε βάρος των χωριών. Δεν έχω κανένα ανταγωνισμό με τον Κατράνη γιατί ο ανταγωνισμός προϋποθέτει συμφέρον. Και εγώ συμφέροντα ούτε έχω ούτε προωθώ και κάποια στιγμή θα το καταλαβετε και οι πιο κακόπιστοι.
        Προσβάλλεις τις δεκάδες των χωριανών μας που συμμετείχαν στις εθελοντικές δραστηριότητες των προηγούμενων χρόνων καθώς και τους υπεύθυνους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αν ισχυρίζεσαι ότι η εθελοντική δράση στο χωριό προέκυψε ως αποτέλεσμα του δικού μου ανταγωνισμού με τον οποιονδήποτε.
        Είναι φανερό ότι σε κάθε παρέμβαση σου στη σελίδα μας έχεις στόχο να με θίξεις. Δικαίωμά σου που δεν πρόκειται να το στερηθείς. Μόνο να μη διαστρεβλώνεις τα γεγονότα.

        • Ο/Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

          Εγώ έκανα ένα συνειρμό σκέψεων ,και τις έγραψα,που τελικά είναι αλήθεια .Δεν μπορεί να θίγεσαι από την αλήθεια….

  9. Ο/Η Αζαζελ λέει:

    Νομιζω οτι εν γενει εχετε πιασει λαθος ολο το θεμα. Ο εθελοντισμος δεν ειναι ενας και ενιαιος.Ακομα και το συναισθημα απ το οποιο πηγαζει δεν ειναι συμπαγες και δεδομενο σε ολους τους εθελοντες.Για να ερθουμε στο σημερα.Ειναι λογικο απ τη στιγμη που η χωρα μας περνα μια δυσκολη κατασταση ειναι λογικο εκεινοι οι οποιοι εχουν την δυνατοτητα να βοηθησουν σε κατι να ειναι ΣΗΜΕΡΑ πιο “ψημενοι” να το κανουν αλλα οταν αυτος ο εθελοντισμος δεν περνα μεσα απο αλλα δικτυα αλληλεγγυης και βοηθεια ΑΤΟΜΩΝ που περναν δυσκολα αλλα ακολουθει ηδη περπατημενες νορμες οι οποιοες μαλιστα εχουν ως στοχο(κατα τη γνωμη μου) να καλυψουν τα κενα του κρατους, δημου κτλ το λογικο αποτελεσμα θα ειναι η διαιωνιση της ανυπαρξιας της εκαστοτε αρμοδιας αρχης αλλα και ο εκφυλισμος της ιδεας του εθελοντισμου.Οποιος σημερα εχει διαθεση συνεισφορας και αλληλεγγυης στο κοινωνικο συνολο στο χωριο του κτλ δεν καθαριζει τις βρωμιες του δημου αλλα βοηθα ατομα που εχουν αναγκη απορους,γερους κτλ.

  10. Ο/Η giatros λέει:

    kala ta leei o kathigitis mpravo daskale

  11. Ο/Η giatros λέει:

    giati eseis pou sikofantite tous pantes den exete kanei pote sas tipota mono ksekatiniasma eisaste

  12. Ο/Η Αναγνώστης λέει:

    Όταν εθελοντές έβαψαν το σχολείο, ήταν αξιέπαινη η πράξη τους και τα ονόματα όσων είχαν την ιδέα της δράσης μνημονεύτηκαν από το site. Ομοίως και όταν καθαρίστικε η παιδική χαρά!!!!! Τώρα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα;;;;;;; Ντροπή σε όλους μας για τη συμπεριφορά και τον τρόπο σκεψης μας…….
    Και δάσκαλε, καλό θα είναι να είσαι αμερόλυπτος στα άρθρα σου, γιατί εσύ ήσουν αυτός που έδινα τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές των παραπάνω δράσεων, αλλά αυτή τη ορά κάτι σου “ξίνισε” μάλλον…..

    Υ.Γ. Αααα….και κάτι τελευταίο, στο Πλωμάρι τα παιδιά του σχολείου καθαρισανε την πλατεία του χωριού και τους είχε άρθρο και φώτο τοπικό site, αυτούς δεν τους φάγατε ακόμα; Αντε τι κάθεστε!

  13. Ο/Η Η ΑΛΗΘΕΙΑ λέει:

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΤ ΑΥΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ. ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ…ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΑΙΤ.
    ΤΩΡΑ Η ΠΡΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΞΥΝΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΕ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΜΕΙ ΑΛΛΟΣ.
    ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΒΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.
    ΤΗΣ ΒΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.