Για την καθαριότητα

Απορία φίλου:

Συνέχεια οι αρμόδιοι του Δήμου (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι) γρινιάζουν γιατί δεν έχουν προσωπικό για την καθαριότητα. Θέλησαν μάλιστα να αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη για να μπορέσουν να προσλάβουν περισσότερους συμβασιούχους εργάτες καθαριότητας, πράγμα που τελικά δεν πέρασε.

Πως γίνεται όμως και με πρόταση  του Δημάρχου και του αντιδήμαρχου καθαριότητας το υπηρεσιακό συμβούλιο ενέκρινε την μετάταξη ενός εργάτη καθαριότητας σε επιστάτη και ενός άλλου σε οδηγό;

Ο φίλος πιστεύει ότι έτσι ο Δήμος θα μείνει χωρίς προσωπικό καθαριότητας και θα περάσει πιο εύκολα ο ιδιώτης εγολάβος.

Αν είναι έτσι τα πράγματα εμείς τί να πούμε!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Για την καθαριότητα

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το 2013 θα είναι μιά δύσκολη χρονιά για την υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου Λέσβου.
    Για να προσλάβεις συμβασιόύχους με οκτάμηνο απαιτείται να έχεις κάνει προγραμματισμό και να πάρεις έγκριση απο την ΑΔΑ.
    Η καταληκτική ημερομηνία για τα παραπάνω ήταν η 29-3-2013.
    Μέχρι την ημερομηνία αυτή ο Δήμος Λέσβου δεν είχε κάνει τις παραπάνω ενέργειες.
    Πέρα απο τις δίμηνες λοιπόν συμβάσεις μην περιμένεται τίποτα περισσότερο.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το ναυάγιο που λέγεται δημοτική αρχή Βουνάτσου το ζούμε στο πετσί μας όλοι….
    Κατά πόδας και αντιπολίτευση Πατερέλλη -Χατζηκομνηνού που με την σειρά τους συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του ναυαγίου.
    Ένας Δήμος που λειτουργεί με ένα στρεβλό θεσμικό πλαίσιο που από την μία δίνει την δυνατότητα να γίνονται ξεχωριστές προκηρύξεις για προμήθειες στις Δημοτικές Ενότητες και από την άλλη με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση απαγορεύει στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου να προγραμματίζουν ,να δημοπρατούν και να εκτελούν μόνα τους προμήθειες που έχουν ανάγκη.
    Πολύ σύντομα δεν θα υπάρχει πρόβλημα μόνο με το πετρέλαιο αλλά και με τα είδη καθαρισμού ,την σίτιση των απόρων και Μουσικού σχολείου ,την τροφοδοσία του Ζαχάρειου Γηροκομείο τους Παιδικούς Σταθμούς.
    Η μεθοδευμένη αυτή επιλογή του στρεβλού νομοθετικού πλαισίου -για χάρη της διαφάνειας -έχει σαν στόχο την περιστολή κάθε δαπάνης ακόμα και των απαραίτητων όπως καύσιμα ,τροφοδοσία κοινωνικών δομών,καθαριότητα….
    Συνειδητά η τρικομματική κυβέρνηση κινείται προς την κατεύθυνση αυτή ,και σε συνδυασμό με την ανυπαρξία διοίκησης στον Δήμο ,το ”γλυκό ήλθε και έδεσε”

  3. Ο/Η ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ λέει:

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΕΙΔΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ( ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ) :
    Α) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    Β) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΨΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
    Γ) ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ , ΚΑΙ ΠΟΛΥ “ΜΙΚΡΟΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ .

    ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΙΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ( ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ) , ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ…..

  4. Ο/Η Νοιαζομαι για τον τοπο μου λέει:

    Συμφωνω σε οσα λετε. Αφου ο δημος δεν εχει λεφτα και δεν κανει τιποτα, να οργανωσουμε για εθελοντικη ομαδα καθαρισμου για το χωριο μας. Το εριξα σας ιδεα τωρα..για να δω ποσοι θα συμφωνησετε και να βοηθηστε να φτιαχτει η ομαδα; Αν ενδιαφερεστε πραγματικα για τον τοπο μας πιστευω να το δειξετε με ανοιχτη καρδια και μοιαλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.