Πρωτοχρονιά στο χωριό

Με καλοκαιρία η πρωτοχρονιά στο χωριό. Η κίνηση φέτος αρκετά πεσμένη. Την εντύπωση αυτή ενισχύει και η εικόνα της κλειστής (για λίγες μέρες) καφετέρειας του Πλάτανου. Χτες βράδυ μόνο η καφετέρεια του Θανάση “κράτησε¨αργά διατηρώντας και το …σχετικό έθιμο.

Το πρωί στην εκκλησία μετά τη λειτουργία και πριν τη δοξολογία ευλογήθηκε και κόπηκε η πίτα της Εκκλησίας. Περιάχτηκε και ο σχετικός δίσκος για την ενίσχυση των οικονομικών της εκκλησίας. Φέτος δεν τηρήθηκε η συνήθεια των τελευταίων χρόνων να στολίζεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο Ναό. Όπως ήταν φυσικό -και συνηθισμένο για το χωριό μας- αυτό προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια. Άλλοι έλεγαν “κρίμα γιατί δεν στόλισαν το δέντρο φέτος” και άλλοι “επιτέλους το κατάλαβαν ότι δεν έχει θέση μέσα στο Ναό αυτό το πράγμα”

“Ξένοι” (δηλαδή χωριανοί!!!) φέτος ήρθαν λίγοι. Ανάμεσά τους και η εγγονή του Γιώργου Κώσση με το σύζυγό της, ο οποίος είναι και εξαιρετικός ψάλτης, που …μόρφηνε τις ψαλμωδίες στην εκκλησία μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.