Δυο λόγια για τον Παντελή Λέκκου

Κατά τη διάρκεια των 33 χρόνων που υπηρέτησα στο Λύκειο Πολιχνίτου συνεργάστηκα, εκτός από τους ντόπιους συναδέλφους, με δεκάδες άλλους που ήρθαν για κάποια χρόνια από κοντά (Μυτιλήνη κ.λπ.) ή από μακριά (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.)

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους που πρόσφεραν σημαντικό έργο στην υπόθεση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας αλλά και στη συνέχεια όταν έφυγαν από εδώ διεκρίθηκαν είτε στο χώρο της Εκπαίδευσης είτε σε άλλους συναφείς τομείς.

Ένας από αυτούς είναι και ο Παντελής Λέκκου, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που υπηρέτησε στο Λύκειο μας ως Θεολόγος καθηγητής. Ο Παντελής ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος με καλή καρδιά, έξυπνο χιούμορ και διάθεση προσφοράς.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής της Θεολογικής σχολής και του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής στο ΑΠΘ. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιστορία της Εκκλησίας και είναι διδάκτωρ της Θεολογίας στο ΑΠΘ και της Λαογραφίας στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης. Σήμερα υπηρετεί ως ειδικό διδακτικό προσωπικό (ΕΔΙΠ) στην Ανωτάτη Εκκλησιστική Ακαδημία της Αθήνας (ΑΕΑΑ).

Ο Παντελής τιμώντας την περιοχή μας, απ’ την οποία πέρασε με γόνιμη προσφορά, μας έστειλε τα τέσσερα εξαιρετικά πονήματα του στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας.

Προσωπικά τον ευχαριστώ και του εύχομαι “όλα πιο ψηλά, με υγεία και κοινωνική προσφορά”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.