Από το Σύλλογο της Αθήνας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΤΕΡΙΑΝΤ

Οι όμορφες εμπειρίες αποκτούν ιδιαίτερη αξία όταν τις μοιράζεσαι. Μια τέτοια θαυμάσια εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο – Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Τεριάντ στη Βαρειά Μυτιλήνης καθώς και στο μουσείο Θεόφιλου, που διοργάνωσε χθες ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας και την οποία εμπειρία μοιράστηκαν όλοι οι συμμετέχοντες  στην επίσκεψη – εκδρομή αυτή.  

Στο Μουσείο Τεριάντ μας υποδέχθηκαν και μας ξενάγησαν δύο δικοί μας άνθρωποι:  Ο διευθυντής του Μουσείου κ. Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος και η κ.Ειρήνη Αναγνώστου , που μας ανέλυσαν το έργο του ιδρυτή του Μουσείου καθώς και τα ιδιαίτερης αξίας εκθέματα,   προϊόντα της συνεργασίας του με μεγάλους  ζωγράφους, γλύπτες και χαράκτες που έμελλε να «σημαδέψουν» τον 20ο αιώνα, καθώς και έργα Ελλήνων ζωγράφων από την συλλογή του.  Μετά το πέρας της ξενάγησης  η Ειρήνη Αναγνώστου μας προσέφερε αναψυκτικά στην μνήμη των γονέων της Αλέξανδρου και Ολυμπίας.

Εν συνεχεία επισκεφθήκαμε  την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και το Μουσείο Θεόφιλου, όπου μας υποδέχθηκε άλλος ένας «δικός μας» άνθρωπος ο Κώστας Κωστάκης . Στο μουσείο αυτό θαυμάσαμε τα έργα που φιλοτέχνησε για τον Ελευθεριάδη – Τεριαντ  ο γνήσιος αυτός εκφραστής της λαϊκής τέχνης .

Προς  το μεσημέρι καταλήξαμε στην Σκάλα Μυστεγνών για κολύμπι και για φαγητό στο ξενοδοχείο – εστιατόριο Αίγειρος , όπου εκεί σαν μια μεγάλη παρέα διασκεδάσαμε απολαμβάνοντας  το ούζο ή την μπύρα μας συνοδεία του πολύ νόστιμου φαγητού.

Στην επιστροφή  σταματήσαμε για προσκύνημα στην Παναγία της Αγιάσου , καθώς  και για καφέ και γλυκό και στο κλείσιμο της εκδρομής μας σταματήσαμε στο Πολύκεντρο Πολυχνίτου για να θαυμάσουμε έργα του κ. Κωνσταντίνου Καλαθά,  που έχουν εκτεθεί για την εκδήλωση «Ψαράδες του Πολιχνίτου»  και να συνομιλήσουμε με τον ίδιο τον δημιουργό.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας εκφράζει τις θερμές  του ευχαριστίες στον κ.  Μανιατόπουλο, την κ. Ειρήνη Αναγνώστου και τον Κ. Κώστα Κωστάκη

Επίσης ευχαριστεί θερμά

. Τον ιδιοκτήτη και οδηγό του πούλμαν που μας μετέφερε κ. Γεώργιο Κρητικό για την συνετή και ασφαλή του οδήγηση καθώς και για τις πολύ χρήσιμες οδηγίες του και

. Ολους όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή μας  αυτή για την καλή τους διάθεση και την υποστήριξή τους στον Σύλλογό μας. Χωρίς την παρουσία τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η δράση μας αυτή και δεν θα μπορούσαμε να μοιραστούμε όλες αυτές τις όμορφες στιγμές και τα όσα ενδιαφέροντα μάθαμε και είδαμε.  Ευχόμαστε υγεία σε όλους  και να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί και ακόμα περισσότεροι σε κάποια άλλη δράση του Συλλόγου μας.

                                               ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

455852510_3745986659019384_111165001212285024_n.jpg

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.