Από το Σύλλογο της Αθήνας

                            ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΡΙΑΝΤ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Λέσβου Αθήνας διοργανώνει στις  17 Αυγούστου επίσκεψη στο μουσείο – Βιβλιοθήκη Τεριάντ στη Βαρειά Μυτιλήνης.

Ο Στρατής Ελευθεριάδης –Τεριάντ (Teriade) υπήρξε σπουδαίος εκδότης και τεχνοκριτικός, που με το εκδοτικό του έργο κατάφερε να συνδυάσει κείμενα και εικόνες επιτυγχάνοντας μια πρωτοφανή σύζευξη ποιητών και εικαστικών, με αποτέλεσμα να πρωταγωνιστήσει στην διεθνή κοινότητα   και οι εκδόσεις του να μείνουν μνημεία λόγου και τέχνης . Στο μουσείο αυτό στεγάζεται, διαφυλάσσεται  και παρουσιάζεται το σύνολο του εκδοτικού έργου του και εκτίθενται έργα γνωστών καλλιτεχνών,  αντίτυπα των «Μεγάλων Βιβλίων» και VERVE με λιθογραφίες των Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Λεζέ κ.α. καθώς και αντίγραφα μεσαιωνικών χειρογράφων.

                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση από τα Βατερά στις 8.30 μπροστά από την καφετέρια «Veggera”με ενδιάμεσες στάσεις  α) στη στάση του λεωφορείου για να επιβιβασθούν οι εκδρομείς  από την Βρίσα και β) στο Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου για να επιβιβασθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή από τον Πολιχνίτο.

Άφιξη στο Μουσείο και ξενάγηση

Στη συνέχεια μετάβαση στη Σκάλα Μυστεγνών για μπάνιο και φαγητό στο εστιατόριο «Αίγειρος»  

 Αναχώρηση νωρίς  το απόγευμα για Βατερά με ενδιάμεση στάση στην Αγιάσο για προσκύνημα στην Παναγία και καφέ.

Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 15,00 Ευρω κατ’ άτομο, στην οποία τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο (3,00 ευρώ κατ’ άτομο και για τους άνω των 65 ετών 1,50 Ευρω καθώς και το φαγητό).

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6974308135 (Κώστας Σταυρινός) και 6977649017 (Γιώργος Πετράς) . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.