Ένας παράγοντας για την ανάπτυξη της περιοχής μας

Πολύ συχνά διαπιστώνεται ότι η περιοχή μας, η Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, συνεχώς φθίνει. Με την ευκαιρία του γάμου του γιου μου δυο σχετικές σκέψεις και διαπιστώσεις.

Για να μην φεύγουν οι νέοι από την περιοχή μας θα πρέπει (μεταξύ άλλων) να τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν εδώ ένα καλό εισόδημα. Διαπιστώνεται ότι στην περιοχή μας αναπτύσσονται δουλειές, που δεν τις “πιάνει το μάτι σου” και όμως προσφέρουν εισοδήματα σε αρκετούς.

Εισοδήματα δίνει ο τουρισμός και μια σημαντική τουριστική μονάδα, κατάλληλη για κοινωνικές εκδηλώσεις με πολλά άτομα, είναι το ξενοδοχείο ΕΙΡΗΝΗ στα Βατερά. Εξαιρετικό το περιβάλλον, υπέροχη η κουζίνα του, πολύ ανθρώπινος και συνεννοήσιμος ο Παναγιώτης και μόνιμο πρόβλημα, που θα ανέβαζε την ποιότητα των υπηρεσιών του, η δυσκολία να βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό. Απασχολεί σημαντικό αριθμό εργαζόμενων. Κάποιοι νέοι/νέες που μένουν στην περιοχή μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά σχετικά σεμινάρια και ξένες γλώσσες για να είναι περιζήτητοι στις μονάδες της περιοχής μας. Η Βιβλιοθήκη Βρίσας θέλησε να οργανώσει μαθήματα τουρκικής γλώσσας αλλά ενδιαφέρον έδειξε μόνο ένα άτομο από τον χώρο της εστίασης. Στα δε μαθήματα αγγλικών καθημερινής χρήσης που γίνονται, από τον χώρο του τουρισμού παρακολούθησαν 2-3 μόνο άτομα.

Μια άλλη παραγωγική μονάδα με όνομα και εγγύηση ποιότητας, το ζαχαροπλαστείο του Βουνάτσου στον Πολιχνίτο. Ξεχωριστό στον τομέα του πολύ ευρύτερα από την περιοχή μας.

Μια σημαντική παραγωγική μονάδα στην περιοχή μας είναι ο Συνεταιρισμός γυναικών Πολιχνίτου. Πολύ σημαντική για την περιοχή μας η ύπαρξή του. Όχι μονάχα επειδή δίνει εισόδημα σε μερικές οικογένειες αλλά και επειδή δίνει λύσεις σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις με τα εξαιρετικά -κάθε κατηγορίας – χειροποίητα σνακ, γλυκά και φαγητά. Οι χρυσοχέρες κυρίες μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με ότι δημιουργούν.

Τέλος δυο προσωπικές πρωτοβουλίες που στήθηκαν ξεχωριστά και πρόχειρα και συναντήθηκαν τελευταία, η “AURORA” της Ταΐσιας Αναγνώστου και “Έναν καιρό και μια φορά” της Κατερίνας Γιαννέλλη, αναλαμβάνουν τους στολισμούς σε κοινωνικές εκδηλώσεις με πολύ γούστο και μεράκι και με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες αξίζουν να στηριχτούν από όλους μας. Βοηθώντας αυτές τις παραγωγικές μονάδες βοηθούμε τον τόπο μας και συνακόλουθα τον εαυτό και την οικογένειά μας. Είναι παράλογο να μην προτιμούμε το ζαχαροπλαστείο ή τον συνεταιρισμό για τα γενέθλια των παιδιών μας ή το μνημόσυνο των ανθρώπων μας και να φέρνουμε τα σχετικά από τη Μυτιλήνη. Το ίδιο ισχύει και για τους στολισμούς.

Βλέποντας την επιτυχία των παραπάνω πρωτοβουλιών μπορεί να ανοίξουν και νέοι δρόμοι για κάποιους. Για παράδειγμα δεν υπάρχει στην περιοχή μας ένας φωτογράφος και ένας βιντεολήπτης (με όλα τα σχετικά) για να αναλαμβάνουν τις κοινωνικές εκδηλώσεις-και όχι μόνο.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες δουλειές, που πιθανόν να δημιουργηθούν και χρειάζονται στήριξη.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.