“Καλό χωριό τα λίγα σπίτια”

Ο γειτονικός μας Σταυρός κατάφερε να αντιστρέψει το σχετικό απόφθεγμα και από “κακό” να αποδείξει ότι είναι “καλό” το χωριό με τα λίγα σπίτια! Στο χτεσινό πανηγύρι του χωριού, με άψογες καιρικές συνθήκες, όλος ο Σταυρός ήταν εκεί και …η μισή Βρίσα, που ανέκαθεν το τιμούσε και το τιμά.

Ένα μέρος της πλατείας με την πίστα γεμάτη στο βάθος

Η γιορτή αυτή του Σταυρού είχε δυο κοινά σημεία και δυο διαφορές με την αντίστοιχη γιορτή των Συλλόγων του χωριού μας στην αυλή του Δημοτικού σχολείου τον Αύγουστο.

Κοινά σημεία είναι η μεγάλη (αναλογικά) προσέλευση και το πολύ καλό κλίμα και κέφι που επικρατούσε.

Μια διαφορά είναι ότι η εκδήλωση στον Σταυρό στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντική βάση προσφοράς. Αυτό νομίζουμε ότι δεν μπορεί να γίνει στο χωριό διότι ο κόσμος που πρέπει να εξυπηρετηθεί είναι πολλαπλάσιος.

Μια άλλη πολύ σημαντική διαφορά ήταν η ποιότητα της μουσικής κομπανίας. Εξαιρετική η μουσική στον Σταυρό (το μουσικό σχήμα του δικού μας Μαρίνου Ταξείδη) τόσο σε εκτέλεση όσο και προπαντός σε ρεπερτόριο. Ένοιωθες ότι συμμετείχες σε λαϊκό μυτιληνιό γλέντι.

Και του χρόνου!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο “Καλό χωριό τα λίγα σπίτια”

  1. Ο/Η Απόστολος Αναγνώστου λέει:

    Παρευρέθηκα στο Σταυρό κ ήταν όλα υπέροχα!!! Ποσό μάλλον όταν απολαμβάνεις το πανηγύρι μακριά από τη θέση του διοργανωτή!!! Όντως η ορχήστρα ήτανε εξαιρετική…. πόσο μάλλον αφού υποστηριζόταν φωνητικά από την κυρία Ελένη Ζέρβα που…κάθε χρόνο είναι η τραγουδίστρια του σχήματος που υποστηρίζει την εκδήλωση τής Βρίσας τον Αύγουστο..Με το γνωστό τής ρεπερτόριο!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.