Από τη χτεσινή εκδρομή στο Σίγρι

Πραγματοποιήθηκε χτες η εκδρομή, που οργάνωσαν η Βιβλιοθήκη και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας, η οποία είχε κατά κύριο λόγο μορφωτικό σκοπό με την επίσκεψη στο πάρκο και στο Μουσείο του απολιθωμένου δάσους. Για την χωρίς ενδοιασμούς επίσκεψη όλων στους χώρους αυτούς (στους οποίους είχαμε μια πολύ καλή ξεναγό) οι δυο σύλλογοι ανέλαβαν το κόστος των εισιτηρίων.

Δυο τρεις εντυπώσεις από την χτεσινή εξόρμηση και μερικές φωτογραφίες.

  • Πανέμορφη και γεμάτη κόσμο η πλατεία στην Άντισσα. Ο ίσκιος και η δροσιά των πλατάνων μοναδικά. (Παρεπιμπτόντως εμείς στο χωριό μας δεν θέλουμε πλατεία, μας αρέσουν τα τρίστρατα και τα σοκάκια!)
  • Μια ενδεικτική απάντηση που δείχνει το ενδιαφέρον όσων παρακολούθησαν την ξενάγηση. Είδαμε μια ηλικιωμένη από την παρέα μας, στην ξενάγηση στο μουσείο, να κάθεται πάνω στο πεζούλι μιας προθήκης και της είπαμε ότι αν κουράστηκε μπορεί να μην μετρακινείται και να μην παρακολουθήσει τα υπόλοιπα. “Η αλήθεια είναι ότι πόνεσαν τα πόδια μου, αλλά θέλω να τα ακούω αυτά!”
  • Μεγάλη η κοσμοσυρροή στη Σκάλα Ερεσού. Ούτε Αύγουστος να ήταν!
  • Στο Σίγρι ένα -σχεδόν άδειο- εστιατόριο με …ληστρικές τιμές και ένα άλλο στο οποίο “βάλαμε μέσον” για να καθίσουμε με εξαιρετικές τιμές και καλή ποιότητα.
Ένα τμήμα της πανέμορφης πλατείας της Άντισσας, της οποίας όλοι οι δρόμοι ήταν πλακοστρωμένοι!
Από την επίσκεψη στο πάρκο του απολιθωμένου δάσους, όπου ο ήλιος και η ζέστη δεν επέτρεψαν σε όλους να συμμετάσχουν στην πορεία. Το κιόσκι και η θέα που πρόσφερε ήταν …ελκυστικότερα.
Μπροστά στον μοναδικό και μεγαλύτερο όρθιο κορμό που στέκει στη θέση που υπήρχε η σεκόγια με τις ρίζες του να το κρατούν.
Από την ξενάγηση-ενημέρωση στο πάρκο
Από την ξενάγηση στο μουσείο
Είχαμε κι εμείς οι “αδιαφόρετοι”…σχέδια και όνειρα για τα δικά μας απολιθώματα!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.