Με αφορμή μια επίσκεψη

Από την Νίκη Καφαλούκου-Τσόκα

Στις 4 Γενάρη..παραβρέθηκα στη παρουσίαση των Παλαιολιθικών ευρημάτων που εκτέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη…Ανάμεσα στα διάφορα εκθέματα ήταν και τα δικά μας ευρήματα της περιοχής μας… Ροδαφνίδια…Πολιχνίτος…Βατερά..Έτσι ήταν η ανάρτηση στους ενημερωτικούς πίνακες.

Ήταν όλα τα πετρώματα καταπληκτικά σμιλευμένα, όπως τότε, με υπέροχα χρώματα, εκτεθειμένα μέσα σε βιτρίνες.

Το πιο αξιοσημείωτο όμως είναι η δωρεάν ξενάγηση από την Αρχαιολόγο κ.Γαλανίδου, η οποία είναι υπεύθυνη για τις έρευνες και τις ανασκαφές και στο Λισβορι, Ροδαφνίδια. Η ξενάγηση της ήταν πολύ ενημερωτική αφού εκτός από τις εξηγήσεις για τα εκθέματα μας ανέφερε και για την ζωή των Λεσβίων και το πώς χρησιμοποιούσαν τα πετρώματα για την επιβίωση τους.

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ από όλους μας αξίζει στη κ.Γαλανίδου. Αλλα ήθελα να αναφέρω στο Σύλλογο της Αθήνας ότι τέτοιες εκδηλώσεις θα έπρεπε να είναι πιο οργανωμένες και φυσικά με την οικονομική βοήθεια του Συλλόγου. Η συμμετοχή ήταν ελάχιστη..

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Με αφορμή μια επίσκεψη

  1. Ο/Η Σταυρινός Κώστας λέει:

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΡΙΣΑΓΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
    Οι αλλαγές όσον αφορά την επίσκεψη του Συλλόγου μας στο Μουσείο Μπενάκη για την έκθεση «Οι απαρχές της γλυπτικής» δεν οφείλονταν σε έλλειψη προετοιμασίας, καθώς η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί πολύ νωρίτερα σε συνεννόηση με την κα Γαλανίδου. Πρόβλημα υπήρξε με τις ακυρώσεις πολλών μελών που είχαν δηλώσει συμμετοχή, εξαιτίας των ποικίλων ιώσεων της εποχής. Επειδή δεν ήταν δυνατή η αλλαγή ημερομηνίας, προτιμήθηκε η απογευματινή ώρα.
    Καλό θα ήταν οι επισκέψεις αυτής της μορφής να γίνονται με δαπάνη του Συλλόγου, αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να κατηγορηθούμε για σπατάλη χρημάτων, καθώς σε ατομική βάση το ποσό του εισιτηρίου μπορεί να μην είναι μεγάλο, όμως η δαπάνη ενδέχεται να μην είναι ευκαταφρόνητη, αν οι συμμετέχοντες είναι πολλοί.
    Ευχαριστούμε ολόψυχα την κα Γαλανίδου για την υπέροχη ξενάγηση και τη φροντίδα της για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς η βοηθός της απουσίαζε λόγω ίωσης και η ίδια ανέλαβε όλο το βάρος της ξενάγησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.