Η Αγιάσος ξεχωρίζει

Μια επίσκεψη το πρωί στην Αγιάσο μας έδειξε ότι εξακολουθεί να μαζεύει κόσμο. Αρκετά λεωφορεία με εκδρομείς και φυσικά πολλοί με τα Ι.Χ. Τα μαγαζιά όλα ανοιχτά με ότι παράγει η Αγιάσος και …καινούριο προϊόν τα …καρύδια.

-Νωρίς δεν είναι για να μαζεύουν τα καρύδια, ρώτησα φίλο μου αγιασώτη.

-Ε! καλά δεν μας ξέρ’ς. Τα κόβουν νουρίς για να βαρούν παραπάνου!!!

Ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, της πολιτιστικής ναυαρχίδας του νησιού μας, μας είπε ότι πέρα απ’ τα καθιερωμένα μαθήματα χορού, μουσικής και θεάτρου που λειτουργούν κάθε χρόνο ετοιμάζεται να ξεκινήσει και το τμήμα σπουδών Ανατολικής μουσικής. Στο τμήμα έχουν γραφεί ήδη γύρω σους 30 μαθητές -ενήλικοι- από τη Μυτιλήνη οι περισσότεροι, και ο δάσκαλος έχει σπουδάσει την ανατολική μουσική για 4 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης ετοιμάζονται για μια θεατρική παράσταση στη Χίο. Τέλος στο τυπογραφείο βρίσκεται ο 2ος τόμος του έργου του Παν. Κουτσκουδή για το καρναβάλι στην Αγιάσο που εκδίδει το Αναγνωστήριο. Πρόκειτα για ένα τόμο 800 σελίδων με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνει πληροφορίες και σατυρικούς διαλόγους για το καρναβάλι στην Αγιάσο απ’ το 1985 και μετά.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.