Πολύ παραγωγικό το φετινό καλοκαίρι!

Πολύ παραγωγικό για τον τόπο μας αναδείχτηκε το φετινό καλοκαίρι, που τελειώνει (για …όσους φεύγουν!)

Παραγωγικό σε δραστηριότητες από τους φορείς του χωριού μας. Εκτός απ’ τις εκδηλώσεις, την εκδρομή και τη γενική συνέλευση της Βιβλιοθήκης (που έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά στη σελίδα μας) το ημερολογιακό φετινό καλοκαίρι είχε:

Στις 15 Ιουνίου τη γιορτή λήξης των μαθημάτων στο Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο με την ενεργό στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Την μουσική εκδήλωση στα Βατερά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Την παρέλαση των αλόγων, με πρωτοβουλία του Ιππικού Συλλόγου, την παραμονή του Προφήτη Ηλία και την ημέρα του βρισαγώτικου ανταμώματος.

Το Βρισαγώτικο αυτό γλέντι στην αυλή του σχολείου με συνδιοργάνωση από τον Ιππικό και Πολιτιστικό Σύλλογο και κυρίαρχο στοιχείο το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Μπορεί τελικά εξαιτίας των καιρικών συνθηκών (και όχι μόνο) να μην πραγματοποιήθηκε αλλά ήταν έτοιμη η εκδρομή στην Κρυφτή από τον Σύλλογο της Αθήνας. Ο ίδιος Σύλλογος σε μια άλλη εκδήλωση βραβεύει τους αριστούχους του χωριού μας.

Αλλά δεν σταματάμε εδώ διότι εκτός απ’ τους θεσμοθετημένους φορείς υπάρχουν και οι πολύ ενεργές διαδικτυακές ομάδες. Η ομάδα santavateradenexei διοργάνωσε μαζικές αθλητικές εκδηλώσεις με δρομείς, ποδηλάτες και …ποδοσφαιριστές του μέλλοντος!

Η νεανική εθελοντική ομάδα διοργάνωσε ένα πάρτυ για την ενίσχυση της πυρόσβεσης στην περιοχή μας.

Τέλος ιδιώτες διέσωσαν και ανέδειξαν τα μικρά χελωνάκια καρέτα-καρέτα που εκκολαύτηκαν στην βατεριανή αμμουδιά.

Βέβαια τα Βατερά δεν χρωματίζονται μόνο απ’ τους ερασιτέχνες και τους ιδιώτες. Σημανικό ρόλο παίζουν και οι επιχειρηματίες. Πάμπολλες οι μουσικές βραδιές σε πολλά καταστήματα των Βατερών. Και πολύ σημαντική η σημερινή ενημερωτική συνάντηση στου “Προκόπα” για τις ανακαινισμένες Θερμοπηγές και τον θερμαλισμό γενικότερα στην περιοχή μας.

Ελπίζουμε να μην μας διέφυγε κάτι. Πάντως όλα αυτά δείχνουν έναν ενεργό τόπο με δραστήριους ανθρώπους.

Να μην ματιαστούμε και ενωμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, ο καθένας από το μετερίζι του!

ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Πολύ παραγωγικό το φετινό καλοκαίρι!

  1. Ο/Η Σεβαστός λέει:

    Την εκδρομή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου στις 08 Ιουλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.