Έ! όχι και κει!

Οι φωτογραφίες  δείχνουν τους θάμνους στο πλάι του παραλιακού δρόμου των Βατερών προς τη θάλασσα. Βλέπετε τα ξερά χόρτα που είναι πεταμένα ανάμεσα στους θάμνους. Έχουν αποτυπωθεί 2 σημεία ενώ υπάρχουν αρκετά ακόμα σε μικρή απόσταση το ένα απ’ το άλλο στην ανατολική πλευρά της παραλίας. Έχουν πετάξει και μπάζα και πετράδια και χώματα. Ας μην κάνουμε σιγά σιγά χωματερή και την παραλία μας! Όποιοι τα έρριξαν εκεί μήπως τώρα που ξεράθηκαν μπορούν να τα πάρουν στην άκρη του δρόμου και να τα κάψουν αφού στο κτήμα τους δεν μπορούσε να γίνει αυτή δουλειά;

Υ.Γ. Σε φιλική συζήτηση με αναγνώστη της σελίδας μας δέχτηκα την εξής παρατήρηση-πρόταση: “Γράφεις στoν “Πλάτανο” διάφορα. Γι αυτούς που καταστρέφουν τα δάση μας, τα αγριόδεντρα της περιοχής όμως δεν έγραψες τίποτα. Και δε μιλάω για τον νοικοκύρη που κόβει δυο δέντρα απ’ το στρεφό του χωραφιού του, ούτε γι αυτόν που ξανοίγει ένα εγκατελειμμένο λιοτόπι και το ξανακάνει παραγωγικό. Μιλάω γι αυτούς που καταστρέφουν δάση ατόφια …”

Θα ήθελα να επισημάνω ότι όσα βλέπουν οι κυνηγοί που τριγυρνάνε καθημερινά στα δάση δεν μπορούμε να τα δούμε και να τα ξέρουμε όλοι μας. Η σελίδα μας επισημαίνει τα στραβά που διαπιστώνει. Επισημαίνει λαθεμένες πρακτικές, νοοτροπίες και χειρισμούς ΧΩΡΙΣ να προσωποποιεί τα προβλήματα. Ότι πέφτει στην αντίληψή της.

Και οι αναγνώστες όμως έχουν τη δυνατότητα μέσα απ’ τη σελίδα αυτή να καυτηριάσουν σχολιάζοντας τέτοια προβλήματα. Χωρίς ονόματα. Όποιος έχει αποδείξεις για συγκεκριμένα πρόσωπα μπορεί αν το νομίζει αναγκαίο να απευθυνθεί στη δασική υπηρεσία (για το συγκεκριμένο πρόβλημα) ή στον εισαγγελέα γενικότερα.

Για κάθε ένα πρόβλημα υπάρχουν υπεύθυνα όργανα της πολιτείας για να καταλογίσουν ευθύνες. Εμείς επισημαίνουμε λαθεμένες νοοτροπίες και συμπεριφορές προσπαθώντας απλά να βοηθήσουμε στην άμβλυνση ή και την εξαφάνισή των.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Έ! όχι και κει!

  1. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Ακομα ενα δυστυχως….και εδω ισχυει οτι “πρωτα βγαινει η ψυχη και υστερα το χουι”…

  2. Ο/Η Νικος και Μαιρη Γομοπουλος λέει:

    ΝΤΡΟΠΗ !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.