Βρήκαμε την απάντηση στο ερώτημα “πότε θα ανοίξουν τα μπάνια στον Πολιχνίτο”

Το πρωί στο καφενείο ενδιαφερόμενοι που υποφέρουν από πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός τους ρωτούσαν μήπως ήξερε κανένας πότε θα λειτουργήσουν οι θερμοπηγές στον Πολιχνίτο.

Κατά σύμπτωση βρήκαμε την απάντηση στο παρακάτω δημοσίευμα του “Ν”

Μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, και σίγουρα όχι νωρίτερα από το Μάιο, αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κτίριο των ιαματικών εγκαταστάσεων του Πολιχνίτου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που περιέγραψε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο νέος διαχειριστής Θεόδωρος Κούσκος.

Οι επενδυτική πρόταση έχει προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει την ανακαίνιση και επισκευή των δύο παλιών λουτρών και των συνοδευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται εκεί και οι οποίες λειτουργούσαν στο παρελθόν ως ξενώνας και ως καφετέρια.

Όπως είπε ο κ Κούσκος, ήδη από τη Δευτέρα ξεκίνησαν οι εργασίες με εντατικούς ρυθμούς και τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθούν ώστε να λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι των ιαματικών υπηρεσιών.

«Οι νέες εγκαταστάσεις θα ονομασθούν Thermal springs Ιπποκράτης. Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες θα συνεχιστούν και έως το επόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν στους στεγασμένους χώρους. Το επιχειρηματικό σχέδιο και ολόκληρη η πρόταση που έχουμε καταθέσει για την αξιοποίηση της περιοχής, θα αναπτυχθεί πριν από την πενταετία που έχουμε δεσμευθεί. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  των ιαματικών πηγών του Πολιχνίτου και ευελπιστούμε από φέτος να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα. Έχουμε επικοινωνήσει το σχέδιο μας με την εταιρεία ΕNSANA που συνεργαζόμαστε καθώς και με εταιρείες από τη Σουηδία και το Ισραήλ. Είμαστε γενικότερα αισιόδοξοι για την πορεία του σχεδίου μας το οποίο βρίσκει θερμή ανταπόκριση».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κούσκος αποκάλυψε ότι το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της εταιρείας του στην Κράτηγο είναι σχεδόν έτοιμο ενώ υπάρχουν κρατήσεις από τον Απρίλιο μήνα για τη σεζόν που έρχεται.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, απαιτείται συνεργασία όλων των φορέων με την καθοδήγηση τεχνοκρατών που έχουν γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο. Όπως είπε χρειάζεται σκληρή, συστηματική δουλειά και σωστή διαχείριση της κατάστασης ώστε να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το επιθυμητό αποτέλεσμα

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.