Για τις θερμοπηγές Πολιχνίτου

Να μια άποψη αυτών που αντιτίθενται στην κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία Θ. Κούσκου.

Μιλώντας ο πρώην Αντιδήμαρχος Μιχάλης Ρούσσης στα Νέα της Λέσβου αιτιολόγησε τη στάση του εξηγώντας πως «θεωρούμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε μία μελέτη μέσα από την οποία να δίνεται μία κατεύθυνση για το τι πρέπει να γίνει στις θερμές πηγές του Πολιχνίτου με βάση τις προτεραιότητες του Δήμου, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής. Επιπλέον θεωρούμε ότι η μία προσφορά στο διαγωνισμό δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή, αλλά να γίνει επαναπροκήρυξη για να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν και άλλοι επενδυτές. Το τελευταίο το σημειώνω καθώς πριν κλείσει ο διαγωνισμός υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες σοβαρές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο δεν κατέθεσαν προσφορά και γι’ αυτό λέμε ότι ο Δήμος θα πρέπει να επιδιώξει την υποβολή τουλάχιστον δύο προσφορών για την εκμετάλλευση των θερμών πηγών του Πολιχνίτου για να μπορούμε να συγκρίνουμε τι προτείνει η κάθε εταιρεία και να καταλήξουμε στον καλύτερο ανάδοχο για τις θερμές πηγές, με βάση τις ανάγκες του Δήμου μας και της περιοχής του Πολιχνίτου. Σαφώς και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, από την άλλη πλευρά όμως δεν δικαιολογείται και βιασύνη καθώς δεν διαχειριζόμαστε τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία, αλλά την περιουσία των δημοτών που μας εξέλεξαν και μάλιστα για εκμίσθωση της εκμετάλλευσης για 25 ολόκληρα χρόνια σύμφωνα με την προκήρυξη που εμείς απορρίψαμε ως Επιτροπή».

……………………………………….

Δηλαδή ζήσε γάιδαρε να φας το Μάη!

Σε μας ως απλούς πολίτες δημιουργούνται κάποιες απορίες. Γιατί ο κ. Ρούσσης δεν είχε φροντίσει να έχει ήδη διενεργήσει ο Δήμος τη μελέτη που προτείνει ότι πρέπει να γίνει τώρα;

Γιατί δεν αντέδρασαν όταν προκηρύχτηκε η εκμετάλλευση των θερμοπηγών αν νόμιζαν ότι η προθεσμία ήταν μικρή.

Μήπως οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν βάλει το χεράκι τους για την αντίδραση αυτή;

Και η περιοχή μας στο περίμενε. Μια ζωή στο περίμενε και στο τίποτα.

Ίσως γι αυτό με ανάρτηση του στο fb ο αντιδήμαρχος Αλάνης καλεί τον κόσμο της περιοχής μας να παραβρεθεί στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει γι αυτό το θέμα αποκλειστικά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.