Εξ όνυχος τον λέοντα!

Μερικές λεπτομέρειες απ’ τα πεπραγμένα ενός ατόμου προοιωνίζουν την πορεία του ή την δικαιολογούν εκ των υστέρων.

Στην -τοπική τουλάχιστον- επικαιρότητα ο Βαγγέλης Γραγουδάς, με αφορμή την ανακήρυξη του ως ακαδημαϊκού, ήρθαν στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας ένα σχολικό βιβλίο, απ’ τα μαθητικά του χρόνια, και η διδακτορική του διατριβή.

Το βιβλίο του “ντυμένο”, κατά τη συνήθεια του παρελθόντος, είναι καλά διατηρημένο αν και το περιεχόμενό του είναι εντελώς αντίθετο με τον επαγγελματικό προσανατολισμό του.

Νοικοκυροσύνη και επιμέλεια!

Και μια σχετική ανάμνηση απ’ το εκπαιδευτικό παρελθόν.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων του επαγγελματικού προσανατολισμού στο Λύκειο Πολιχνίτου καλούσαμε πετυχημένους ντόπιους εκπροσώπους διάφορων επαγγελματικών κλάδων αφενός για να ενημερώσουν τα παιδιά σχετικά με το επάγγελμά τους αλλά προπαντός για να δείξουν στα παιδιά ότι απ’ τα ίδια θρανία ξεκίνησαν και πέτυχαν σ’ αυτό που επέλεξαν. Άρα και αυτά μπορούν!

Πέρασαν απ’ το σχολείο μας δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί κ.λπ.

Ανάμεσα σ’ αυτούς που καλέσαμε ήταν και ο Βαγγέλης Γραγουδάς, μήπως τύχαινε κάποια άλλη αιτία και τον έφερνε στην Ελλάδα και επισκέπτονταν και το σχολείο μας. Τελικά δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια επίσκεψη. Ο Βαγγέλης όμως ούτε αδιαφόρησε ούτε είπε ένα τυπικό “Δεν είναι δυνατόν να έρθω, ευχαριστώ για την πρόσκληση”

Ο Βαγγέλης κάθισε και έγραψε ένα μακροσκελές γράμμα προς τους μαθητές της ομάδας που υλοποιούσε το πρόγραμμα μεστό σε περιεχόμενο. Ανάμεσα στα άλλα παρέπεμπε τα παιδιά στο ποίημα του Καβάφη “Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη”

Απόδειξη ότι η Γραμματολογία που μελετούσε είχε πιάσει τόπο!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.