Από το Σύλλογο σεισμοπαθών

ΕΠΕΚΤΑΣΗ-ΟΙΚΙΣΜΟΥ-ΒΑΤΕΡΩΝ-ΔΡΑΣΕΙΣ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΑΥΤΟΥ

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Από το Σύλλογο σεισμοπαθών

  1. Ο/Η ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ λέει:

    Αν πούμε ότι μια τέτοια πρόταση είναι αποτέλεσμα μιας καθολικής απαίτησης -που δεν είναι- της τοπικής κοινωνίας τότε πρέπει στο τραπέζι να θέσουμε ζητήματα όπως :
    α) Ο Δήμος είναι αρμόδιος για την οριοθέτηση οικισμών; όχι δεν είναι !
    β) Η οριοθέτηση αναθεώρηση επέκταση των οικιστικών ορίων δικαιολογείται μόνο από τα δημογραφικά στοιχεία μιας περιοχής , δηλαδή αν η περιοχή δεν χωράει τον κόσμο της . Έχουμε εμείς τέτοιο θέμα; Όχι δεν έχουμε !
    γ) Ο οικισμός της Βρίσας δεν έχει κριθεί ακατάλληλος για κατοικία. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο ίσως το θέμα της επέκτασης του οικισμού των Βατερών να ήταν κάτι παραπάνω από επιτακτικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει .
    δ) Ανάπτυξη σε μια περιοχή δεν έρχεται με επέκταση του οικισμού . Η ανάπτυξη απαιτεί πολλές προϋποθέσεις για να λάβει χώρα. Το να αυξηθεί η αξία της γης κάποιων ιδιοκτητών αγροτεμαχίων ,που μέσω του οικισμού θα γίνουν οικόπεδα από μόνο του δεν φέρνει ανάπτυξη. Δεν έρχεται ανάπτυξη με ξεπούλημα παραγωγικής γης όπως ο Μπλός και τα Λημνιά σαν οικόπεδα !
    Τώρα αν είναι σώφρων να οριοθετηθούν οικισμοί και να αναπτυχθεί οικιστικός ιστός δίπλα σε παρακείμενο ποτάμι ( Αλμυροπόταμος) που πάμπολλες φορές έχει υπερχειλίσει και έχει προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις , αυτό ας το κρίνουν οι επιστημονικά γνωρίζοντες γιατί προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω πως μια περιοχή που ονομάζεται ”Λημνιά” λόγω της κατάστασης ,της οποίας πολλές φορές περιέρχεται θα ενταχθεί σε οικισμό !!.
    Θα μπορούσα να αναφέρω επιπλέον πάμπολλους λόγους για τους οποίους κάτι τέτοιο είναι ανεδαφικό , όταν έχουμε τόσα μέτωπα ανοιχτά , και θα ήταν εξωφρενικό να ανοίξουμε ακόμα ένα . Προτιμώ όπως να πω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στο ” άνοιγμα του οικισμού της Βρίσας” το οποίο σήμερα δεν γίνεται λόγω αδράνειας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, στην προστασία του οικισμού των Βατερών μας , στην ανασύσταση και προστασία του παραγωγικού πλούτου του ελαιώνα μας , και όχι να ανοίγουμε νέα θέματα ανεδαφικά και ουτοπικά .
    Τίποτα δεν διδαχθήκαμε φαίνεται από το φιάσκο της διατήρησης του Αγίου Κωσταντίνου !

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Αγαπητέ φίλε.Ο συλλογος σεισμοπαθών βρίσας επώνυμα και τεκμηριωμένα κατέθεσε τις θέσεις του.Σε δημοκρατικά καθεστώτα ο καθένας μπορεί να εχει τήν αποψή του αρκεί να τη εκφράζει επώνυμα και τεκμηριωμένα .Οταν βγάλεις τη μάσκα τής ανωνυμίας θα εχεις και τίς απαντήσεις στούς προβληματισμούς σου.
    Υ.Γ
    Νικος Γκουγκούλιος

    • Ο/Η Παναγιώτης Τσάτσος λέει:

      Φίλε Νίκο υπογράφεις το σχόλιό σου σαν Νίκος Γκουγκούλιος .Ως εκ τούτου δεν έχεις το δικαίωμα να επικαλείσαι το σύλλογο σεισμοπαθών Βρίσας … γιατί θα έπρεπε κάτω από το όνομά σου να παραθέσεις και την ιδιότητά σου ¨Πρόεδρος ….¨Που σημαίνει ότι δεν έγινε συνέλευση του Δ.Σ , δεν συζητήθηκε το θέμα και να εξουσιοδοτηθείς για απάντηση άρα και δεν υπάρχει πρακτικό. 2) Εάν απαντάς στον ανώνυμο΄΄ σαν Νίκος΄ για δημοκρατικά καθεστώτα και μάσκες ανωνυμίας είναι στις δικές σου προσωπικές ανησυχίες . Σαν εκλεγμένο πρόσωπο που εκπροσωπείς ένα θεσμό είσαι υποχρεωμένος να απαντάς και στα ανώνυμα σχόλια εκτός αν αυτά είναι υβριστικά ή ταπεινωτικά στο πρόσωπό σου ή στο σύλλογο οπότε καταφεύγεις στον Εισαγγελέα . Όπως πολύ καλά ξέρεις δεν είμαι μέλος του συλλόγου για τους λόγους που κάποτε σου ανέλυσα . Το σχόλιο μου αναφέρεται σε σένα προσωπικά και όχι στον σύλλογο για τον οποίο έχω το δικαίωμα να κάνω κριτική , ως Βρισαγώτης , αλλά όχι δημόσια . Ο κ. Μπένος , Δήμαρχος Βόλου , καταδικάστηκε στο παρελθόν γιατί μεταξύ των άλλων δεν απάντησε στα ανώνυμα σχόλια ,επειδή δεν αναφερόταν στο πρόσωπό του αλλά στο θεσμό που εκπροσωπούσε . Δηλώνω ότι δεν ξέρω τον κύριο – κυρία ¨Μία άποψη ΄αλλά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο .

  3. Ο/Η ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ λέει:

    Το σχόλιο στο οποίο αναφέρεσαι Νίκο δεν είναι ούτε ανώνυμο ούτε ατεκμηρίωτο . Εξάλλου η σελίδα αυτή δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια .
    Ούτε υπάρχει κανένας λόγος να είναι μυστική η ταυτότητα του γράφοντα .
    Αν λοιπόν ήθελες να την ξέρεις θα μπορούσες να το μάθεις από τον διαχειριστή ο οποίος έχει το ελεύθερο να την γνωστοποιεί σε όποιον ενδιαφέρεται .
    Στην μικρή μας κοινωνία Νίκο δεν έχει σημασία ποιος εκφράζει μια άποψη .
    Το θέμα είναι πόσο αυτή η άποψη μπορεί να βοηθήσει να βγούμε από τα αδιέξοδα μας και να συνδράμει στο να ξαναμπούμε σε ανοδική τροχιά .
    Μέχρι σήμερα αυτό δεν το κατορθώσαμε .

    • Ο/Η Παναγιώτης Τσάτσος λέει:

      κ. ή κα ¨ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ¨ το αρχικό σας σχόλιο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο όπως έγγραψα σε προηγούμενη ανάρτησή μου . Όμως ο ΄φερετζές ¨ που σε καλύπτει σε στερεί την ορθότητα της λογικής σου σκέψης ,στην μικρή τοπική κοινωνία που ζούμε , και δίνεις το δικαίωμα να απαντούν για δημοκρατία και μάσκες υπεκφεύγοντας να απαντήσουν στους προβληματισμού σου . Δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε θεσμικός παράγοντας να προσφύγει στον διαχειριστή της ιστοσελίδας για να μάθει από ποιο ηλεκτρ. ταχυδρομείο έφυγε η ανακοίνωση και αν βέβαια η ηλεκτρ. δ/νση ανταποκρίνεται σε πραγματικά στοιχεία ταυτότητας . Βέβαια και ο διαχειριστής δεν είναι υποχρεωμένος , για απλά σχόλια , να δημοσιοποιεί στοιχεία αφού εσύ – εγώ τα αποκρύπτουμε .Ολοι μαζί ,επώνυμα, πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας μήπως και κινηθούν λίγο τα γρανάζια της εξουσίας .Με τις ανωνυμίες και τα λόγια του καφενέ χάνουμε την μπάλα όπως πράγματι την έχουμε χάσει .Καλοπροαίρετη η κριτική μου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.