Επανάληψη της εισαγωγής
Ο αείμνηστος δάσκαλος Κώστας Τσέλεκας, δεν υπήρξε μονάχα ένας εξαίρετος δάσκαλος (σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών Καλλονιατών μαθητών του) αλλά και ένας ακούραστος πνευματικός δημιουργός με πλούσια συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.
Ο ίδιος είχε δημιουργήσει ένα φωτογραφικό άλμπουμ με δεκάδες φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες απ’ τα δρώμενα αυτά το οποίο (μαζί με τα βιβλία του) εμπιστεύτηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας. Το άλμπουμ αυτό βρήκε στο κοντέινερ, όπου φυλάσσονται αντικείμενα του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Φώτης Σταμογιώργος και το παρέδωσε στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας για φύλαξη και αξιοποίηση.
Αυτήν την άγνωστη σε πολλούς συνιστώσα της προσωπικότητας του αείμνηστου δασκάλου θα παρουσιάσουμε σε συνέχειες με τη βοήθεια μερικών απ’ τις φωτογραφίες του άλμπουμ.
2.
Συμμετοχή στο διεθνές συμπόσιο Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Μήθυμνα
Στο Μεγαλοχώρι, μέσα στο οικόπεδο που ήταν το σπίτι του Βενιαμίν, μετά το τρισάγιο απαγγέλλει το επίγραμμα του Γ. Βαλέτα “Στη στήλη του Βενιαμίν”:
Ορθώνεσαι περήφανα, τον ουρανό αγγίζεις, του φωτισμού του γίγαντα στα (…..) αθανατίζεις (δυσανάγνωστο)
Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του τρίτου διεθνούς συμποσίου Αιγαίου στην Μήθυμνα. Συμμετέχει και ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας Μιχαήλ Στασινόπουλος.
Τέταρτο διεθνές συμπόσιο Αιγαίου στο Πυθαγόρειο Σάμου. Στο συμπόσιο αυτό στην εισήγησή του ο Κ. Τσέλεκας ανέπτυξε προφορικά την ήδη δημοσιευμένη εργασία του για την καταγωγή των κατοίκων των “Μυτιληνιών” από την κατεστραμμένη Νιγίδα.
Παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Μουσείου Τεριάντ στη Μυτιλήνη. Στη φωτογραφία είναι λίγο πιο πίσω από τον Μητροπολίτη που τελεί τον αγιασμό
Διαβάζει την ανακοίνωσή του στο πέμπτο διεθνές συμπόσιο Αιγαίου με θέμα τα παρανόμια στη Λέσβο
Στην αρχαία Ηφαιστεία στα πλαίσια Ε΄ συμποσίου ακούγοντας, μαζί με τον καθηγητή του Παν. της Αθήνας κ. Ρωμαίο, τον καθηγητή του Παν. Πίζας Beschi Luici
Συμμετοχή στο έβδομο διεθνές συμπόσιο Αιγαίου στην Κω.