Το όραμα του Στέφανου Καραβίδα για την ανάπτυξη της Βρίσας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χτεσινή συγκέντρωση στου “Προκόπα” με κύριο ομιλητή τον Στέφανο. Παρόντες ο Πρόεδρος Απόστολος Αποστολής και ο τοπικός σύμβουλος Στρατής Καλατζής. Μια συγκέντρωση που έπεσε ως ιδέα το μεσημέρι της Πέμπτης και υλοποιήθηκε σε 55 ώρες χωρίς να υπάρχει κάποιος φορέας διοργανωτής.

Ο Στέφανος μίλησε απλά ως Βρισαγώτης παρουσιάζοντας το όραμα του για την ανάπτυξη του χωριού και των Βατερών. Ένα όραμα ανάπτυξης που δεν υπάρχει και που τώρα, ύτερα απ’ την καταστροφή του παραγωγικού ιστού του χωριού μας, είναι πιο επιτακτική η ανάγκη για την προώθησή του.

Κεντρικό ζουμί της ομιλίας του -όπως την προσέλαβα εγώ- ήταν: Μην αρκεστείτε στις όποιες επιδοτήσεις δοθούν αλλά ενωμένοι να διεκδικήσουμε αναπτυξιακά έργα -τα οποία πρότεινε-για τον τόπο μας.

Ακολούθησαν αρκετές τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων που έθιξαν πολλές και διαφορετικές πτυχές των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων στο χωριό και στα Βατερά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Το όραμα του Στέφανου Καραβίδα για την ανάπτυξη της Βρίσας

  1. Ο/Η Mιχαλης Γρηγοριου λέει:

    Mια πραγματικα εξαιρετικη παρουσιαση, απλη, συγκροτημενη, ουσιαστικη. Σε σχεση με τις επιδοτησεις αυτο που μου εκανε ιδιαιτερα θετικη εντυπωση ηταν η θεση του Στεφανου Καραβιδα : “ειμαστε πολιτες κι οχι υπηκοοι”. Ως πολιτες -αρα ως συνοιδιοκτητες της χωρας μας !- και δικαιουμαστε και οφειλουμε να διεκδικουμε, κατι που προϋποθετει συλλογικες πρωτοβουλιες και συλλογικες πιεσεις προς τους αρμοδιους. Διαφορετικα, ως παθητικοι και εντρομοι “υπηκοοι” που δεν μπορουμε να συμφωνησουμε μεταξυ μας πανω στα βασικα, υποχρεωνομαστε να αρκουμαστε σε ευκαιριακες παροχες και σε “δωρακια” που δεν λυνουν τα μακροχρονια προβληματα που αντιμετωπιζει η περιοχη. Και φυσικα, προϋποθεση ειναι η υπαρξη ενος σαφους και συγκροτημενου μακροπροθεσμου σχεδιου για την αναπτυξη της περιοχης που δεν θα περιοριζεται σε επι μερους “μπαλωματα”. Ενα τετοιο σχεδιο -το χαρακτηρισε ως “οραμα”- παρουσιασε ο ομιλητης. Μακαρι να μπορουσε να επαναληφθει μια τετοια συναντηση, με παρουσια και συμμετοχη περισσοτερων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.