Για το νερό που πίνουμε

Πριν λίγες μέρες είχε σπάσει ο αγωγός που μεταφέρει το νερό από την γεώτρηση των Βατερών στη δεξαμένη στη Χούλιαρη και για κάποιο χρονικό διάστημα μια σημαντική ποσότητα του νερού χύνονταν μέσα σε ένα λιόκτημα …ποτίζοντας τις ελιές.

Μόλις έγινε αντιληπτό το σπάσιμο και ενημερώθηκε ο υδραυλικός αποκαταστάθηκε άμεσα η βλάβη και άρχισε να ξηραίνεται το χώμα που είχε μουσκέψει.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το τι αποκαλύφθηκε:

Εδώ το χώμα είναι μισοξεραμένο και τα άλατα εμφανίζονται σιγά σιγά
Εδώ η εικόνα των αλάτων είναι αποκαλυπτική της ποιότητας του νερού που πίνουμε

Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να γίνει (αν δεν έχει γίνει πρόφατα) μια χημική ανάλυση του νερού των Βατερών και τα αποτελέσματά της να δημοσιευτούν για να ενημερωθούμε οι κάτοικοι ώστε ο καθένας να καθορίσει την πορεία του. Άλλος μπορεί να συνεχίσει να πίνει απ’ αυτό, άλλος μπορεί να θελήσει να προθημευτεί κάποιο φίλτρο, άλλος μπορεί να προμηθεύεται πόσιμο νερό από το χωριό και άλλος εμφιαλωμένο.

Ως δημότες όμως που ακριβοπληρώνουμε τη ΔΕΥΑΛ δικαιούμαστε να γνωρίζουμε.

Σημείωση: να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα αφορά τους μόνιμους κάτοικους των Βατερών και όχι τους επισκέπτες, διότι αυτοί στα καταστήματα πίνουν εμφιαλωμένο. Και αν ακόμα κάποιος επισκέπτης πίνει το νερό του δικτύου για περιορισμένο χρονικό διάστημα σίγουρα δεν θα πάθει κάτι. Το πρόβλημα -αν όπως δείχνουν οι φωτογραφίες υπάρχει- αφορά τους μόνιμους κατοίκους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Για το νερό που πίνουμε

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το νερό απο το Αμπελικο που θα φερνανε στα Βατερα τι εγινε ακομα ερχετε?κρίμα να εχουμε νερό καθαρό απο πηγη και να πινουμε αυτα τα βρωμονερα απο γεωτρησεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.