Για τα μνημεία του χωριού μας

  1. Συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης στον Παλιόπυργο

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω σημερινή φωτογραφία συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εργασίες στερέωσης στον Παλιόπυργο. Ένα πολυμελές συνεργείο εργάζεται και στο σημείο όπου βρίσκονται στη σκαλωσιά οι εργάτες θα τοποθετηθεί ένα ξύλινο στέγαστρο για να προστατεύονται οι εργάτες που θα προχωρήσουν στο σκάψιμο μπροστά στο κτίσμα από τυχόν καταπτώσεις. Σκάψιμο θα γίνει και στο εσωτερικό του κτίσματος.

Τις εργασίες (για το σκάψιμο) θα πραγματοποιήσει ο ίδιος εργολάβος.

2. Για την χρηματοδότηση της Ζωοδόχου Πηγής

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία λειτουργία μετά το σεισμό και πριν την απομάκρυνση των εικόνων.

Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση της επισκευής της Εκκλησίας μας από το ταμείο ανάκαμψης. Την διαχείριση των εργασιών θα έχει η Διεύθυνση αναστηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού.

3. Για τον άγιο Κωνσταντίνο

Στην υπόθεση του αγίου Κωνσταντίνου παρά την επιτυχή έκβαση του δικαστηρίου για την αποφυγή κατεδάφισης του τα πράγματα δεν φαίνονται να κινούνται ευνοϊκά.

Αυτό προκύπτει από μια κουβέντα που είπε ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στα Βατερά πριν λίγες μέρες. Καλό θα ήταν να ενημερώσουν για το σημείο που βρίσκεται η υπόθεση όσοι ασχολούνται ενεργά με το θέμα για να μην δώσουμε εμείς κάποια λαθεμένη πληροφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε για τα θέματα της αρχαιολογίας στο χωριό μας έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Προϊστάμενος της αρχαιολογικής υπηρεσίας Μυτιλήνης κος Τριανταφυλλίδης. Σ’ αυτόν οφείλεται το ξεβάλτωμα των υποθέσεων. Ας είναι καλά και ας …συνεχίσει να ασχολείται με τα θέματα του χωριού μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.