Μια βραβευμένη θεατρική συγγραφέας με ρίζες από το χωριό μας

2o Πανελλήνιο Βραβείο Θεατρικού Έργου στην Αννα Ταξείδη

Η Άννα είναι κόρη του Βρισαγώτη καθηγητή Μαθηματικών Στάθη Ταξείδη

Η Μυτιληνιά Φιλόλογος με τη «Χρυσόθεμη Αγαμέμνονος» δίνει φωνή μέσα από μια σύγχρονη αρχαία τραγωδία στην αδικημένη «κόρη και αδερφή»

 Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ 

2o Πανελλήνιο Βραβείο Θεατρικού Έργου στην Αννα Ταξείδη

about:blank

Το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Θεατρικού Κειμένου για το 2021 απέσπασε η Άννα Ταξείδη, Φιλόλογος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε τελετή που έγινε στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Ά. Ταξείδη διακρίθηκε με την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια στη δεύτερη θέση με το έργο «Χρυσόθεμις Αγαμέμνονος» και μίλησε στο «Ν» για το επίτευγμά της.

Ολόκληρο το άρθρο στο “Ν” μπορείτε να δείτε εδώ.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μια βραβευμένη θεατρική συγγραφέας με ρίζες από το χωριό μας

  1. Ο/Η Κατερίνα Σκιά λέει:

    Αν διαβάσει κανείς το κείμενο στο “Νησί”, θαυμάζει όχι μόνο την ενσυναίσθηση της Άννας, που ευαισθητοποιήθηκε από τη θέση στην τραγωδία και στη μυθική παράδοση ενός δευτερεύοντος προσώπου, αλλά και από την πορεία της συγγραφικής της διαδικασίας. Έμπνευση, γνώσεις, πολλή δουλειά, μεράκι μαζί με άλλες αρετές επάξια της χάρισαν το βραβείο.
    Έτσι γίνονται τα μεγάλα έργα!
    Συγχαρητήρια Άννα! Εύχομαι καλή συνέχεια όχι μόνο σε αυτό, αλλά και στα άλλα έργα σου που – είναι βέβαιο – θα ακολουθήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.