Για το Κ.Υ. Πολιχνίτου

Επιέλους είδαμε και μια καταγγελία για την υποστελέχωση των κέντρων υγείας που βάζει μαζί τα Κ.Υ. Πολιχνίτου και Άντισσας, διότι μέχρι τώρα μόνο για την Άντισσα βλέπαμε!

Από το “Ν”

Η Ζήνα Κακναβάτου, Ιατρός Γενικής Ιατρικής μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Λέσβο.

Αν και στην επαρχία θεωρείται ότι τα Κέντρα Υγείας βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, η ίδια διαπιστώνει ότι μετά την κατάργηση του ΙΚΑ, τουλάχιστον δύο Κέντρα Υγείας στη Λέσβο «υποφέρουν»: Το Κέντρο Υγείας Άντισσας και το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Η υποστελέχωση γιατρών δημιουργεί πρόβλημα ακόμα και στην οργάνωση των εφημεριών, ενώ η ίδια παρατηρεί ότι «ανακατεύονται οι γιατροί με το ίδιο κουτάλι» στα Κέντρα Υγείας, όντας αποσπασμένοι αντί για μόνιμοι στις διάφορες θέσεις.

Η όλη υποστελέχωση παρατηρεί ότι επηρεάζει και μια σειρά «θεσμών» όπως τα ΤΟΜΥ ή τους οικογενειακούς γιατρούς που δεν μπορούν να αναπτυχθούν για τους λόγους που δημιουργήθηκαν, αφού οι γιατροί μεταφέρονται από τη μία θέση στην άλλη και δεν επαρκούν. Μάλιστα αυτό έχει ως συνέπεια και να μην επιτελεί το ρόλο της η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δηλαδή να μην αποσυμφορείται το Νοσοκομείο.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.