Νέες δραστηριότητες από τη Βιβλιοθήκη

Η Βιβλιοθήκη Βρίσας προτείνει δυο νέες δραστηριότητες για τους ενήλικες χωριανούς μας, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για τη συμμετοχή παιδιών.

  1. Λειτουργία πεζοπορικής ομάδας. Σε πολλούς αρέσει το περπάτημα και γι αυτό βλέπουμε καθημερινά μικρές ομάδες να πεζοπορούν. Συνήθως ακολουθούν το ίδιο δρομολόγιο σε μικρό ή μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου. Και άλλοι θέλουν να περπατήσουν αλλά βαριούνται ή δεν έχουν παρέα. Η Βιβλιοθήκη προτείνει να συνδιαστεί η διάθεση για πεζοπορία με την “εξερεύνηση” της περιοχής μας. Να γίνεται το περπάτημα ομαδικά σε επιλεγμένες διαδρομές στις οποίες θα δίνεται η δυνατότητα να δούμε αξιοσημείωτα τμήματα από την πανίδα του τόπου μας, από γεωλογικές δομές, από ανθρώπινες δημιουργίες και να θαυμάσουμε τη θέα εκμεταλλευόμενοι το ιδιαίτερο ανάγλυφο της περιοχής μας. Όσοι ενδιαφέρονται ας το δηλώσουν σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα και φυσικά θα είναι ευπρόσδεκτοι και όσοι θέλουν να συμμετάσχουν ευκαιριακά.
  2. Πρόταση για εντοπισμό εν δυνάμει πεζοπορικών διαδρομών δηλαδή διαδρομών στις οποίες πιθανόν να υπάρχουν και τμήματα από μονομάτια αποκλεισμένα από θάμνους. Η πρόταση ζητά να υποδειχτούν τέτοιες διαδρομές με επισήμανση αφενός στο περίπου μήκος και στον βαθμό δυσκολίας. Κάθε πρόταση για τέτοια διαδρομή θα συνοδεύεται από φωτογραφίες που να δείχνουν κάθε τι το αξιόλογο προς παρατήρηση στην όλη διαδρομή. Αρχικά ζητούμε να εκδηλωθεί πρόθεση για συμμετοχή και αν υπάρξει διάθεση συμμετοχής θα γίνει η επίσημη αναλυτική πρόσκληση στην οποία θα εξειδικεύονται και τα σημαντικά χρηματικά έπαθλα.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Νέες δραστηριότητες από τη Βιβλιοθήκη

  1. Ο/Η Κώστας Καλαμποκίδης λέει:

    Εξαιρετική ιδέα! Καλή οργάνωση και υλοποίηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.