Το Νεκροταφείο μας: κάθε χρόνο και χειρότερα!

Γιορτή του Αη Γιάννη και είθισται να ανεβαίνουν όλοι στο νεκροταφείο του χωριού για να ανάψουν ένα κερί ή κάνουν ένα τρισάγιο στη μνήμη των δικών τους ανθρώπων που έχουν φύγει. Στο νεκροταφείο τέτοια μέρα γίνεται ένα βουβό, πονεμένο “πανηγύρι”. Μόνο την εικόνα μανάδων να βλέπεις να στέκονται στα μνήματα των παιδιών τους φτάνει.

Στο εσωτερικό χώρο το νεκροταφείο έλαμπε. Κάθε ένας που έχει άνθρωπό του σε τάφο φροντίζει σήμερα να είναι ασπρισμένος και πεντακάθαρος. Εργάτες του Δήμου βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά…

*Έξω απ’ τον αυλότοιχο η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τα μπάζα και τα άλλα άχρηστα που πετάνε από μέσα είναι άθλια. Το έχουμε γράψει (και με φωτογραφίες) και άλλες φορές αλλά δεν ιδρώνει κανένα αυτί. Να φανταστείτε ότι δίπλα στον αυλότοιχο που υπάρχει ένας πολύ φαρδύς χώρος με πολύ δυσκολία συναντιούνταν δυο αυτοκίνητα!!!

* Μέσα στο οστεοφυλάκιο επικρατεί μια άναρχη κατάσταση με τον καθένα να βάζει το κιβώτιο με τα οστά όπου του αρέσει. Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο θα ξεσπούν καβγάδες …για τη θέση.

* Ακόμα και το κιβώτιο, όπου ρίχνουν τα αποκέρια, ήταν υπέρπλήρες, γεμάτο και με κάθε μορφής σκουπίδια, έτσι ώστε να γεμίζει και το δάπεδο. Φυσικά βρέθηκαν άτομα να το τακτοποιήσουν κάποια στιγμή.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Το Νεκροταφείο μας: κάθε χρόνο και χειρότερα!

  1. Ο/Η στρ λέει:

    Σιγα τα αυγα μωρε. Τι θα παθουν θα κρυωσουν και τους πιασει βηχαλακι?…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.