Για την ποιότητα του φαγητού

Παίρνοντας αφορμή από σχετικό σχόλιο της Δήμητρας Μπαλκίζα θέλω να αναδείξω ένα πρόβλημα με τα καταστήματα των Βατερών, τώρα που τελειώνει η σεζόν και νομίζω ότι δε δημιουργείται πρόβλημα στα μαγαζιά αυτά.

Καταρχή να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις που σερβίρεται καραφάκι με μεζέ. Διότι σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι παράλογο να ζητά κάποιος και ποσότητα και ποιότητα με 10 €.

Αναφέρομαι στις περιπτώσεις μιας κανονικής παραγγελίας. Το πρόβλημα με τα περισσότερα μαγαζιά των Βατερών είναι ότι δεν έχουν σταθερότητα στην ποιότητα σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής απ’ τα οποία ποτέ δεν θα φύγεις δυσαρεστημένος. Πηγαίνεις μια μέρα σε μια ταβέρνα και ενθουσιάζεσαι με το μενού και την επόμενη φορά, τα παϊδάκια είναι “αρπαμένα” ή το κοτόπουλο είναι ξαναζεσταμένο ή οι παρατάτες ξανατηγανισμένες κ.ο.κ.

Έτσι συστήνοντας σε τρίτους μια ταβέρνα για καλό φαγητό βγαίνεις εκτεθειμένος διότι μπορεί να τύχουν στην “κακή περίπτωση” Γι αυτό η πιο καλή σύσταση είναι “όλα τα μαγαζιά είναι πολύ καλά, ανάλογα με την τύχη που θα έχεις!!!”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

16 απαντήσεις στο Για την ποιότητα του φαγητού

  1. Ο/Η Ανώνυμη λέει:

    Είναι ευχάριστο, αισιόδοξο, ενθαρρυντικό, ότι επιφανείς Βρισαγώτες- Βατεριανοί καταδεικνύουν ενα πρόβλημα που κρατάει την περιοχή πίσω απο τουριστικής άποψης. Το service των εστιατορίων της παραλίας.

    Επιχείρησαν να το καταδείξουν πριν λίγες μέρες και οι συμφορουμίτες Αλιεύς και Τουρίστας αλλά σαν ψευδώνυμοι, οι παρατηρήσεις τους δεν έχουν την ίδια βαρύτητα με τους επώνυμους, της κυρίας Μπαλκίζα αλλά και του ίδιου του μπλόγγερ που υποδεικνύουν το χρόνιο πρόβλημα της μη σταθερότητας  των υπηρεσιών που προσφέρονται.

    Με την ευκαιρία να πώ ότι ένα βράδυ επιθύμισα να φάω σουβλάκι. Πήγαμε με τον άντρα μου στο ‘καλύτερο’ του είδους στην περιοχή. Δυό σουβλάκια τυλιχτά με μπύρα. Πράγματι ήταν πολύ ωραία, καλοψημένα, τρυφερά, νόστιμα.
    Επειδή μας άρεσαν ξαναπήγαμε μετά από δυό εβδομάδες. Παραγγείλαμε τα ίδια. Δυό σουβλάκια τυλιχτά με μια μπύρα. Τη φορά αυτή αστοχήσαμε. Το κρέας ψημένο πριν μέρες και ξαναζεσταμένο, οι πίττες μαύρες αρπαγμένες και η όλη σύνθεση μύριζε ύποπτα … Αφήσαμε  10 ευρώ στο τραπέζι και φύγαμε.
    Πεταμένα λεφτά!

    Όσο για την άποψή σας κύριε Stratis ότι για 10 ευρώ δεν μπορείς να έχεις απαίτηση για την ποσότητα και την ποιότητα, διαφωνώ κάθετα.
    10 ευρώ σήμερα είναι πολλά λεφτά για πολύ κόσμο. Είναι 3400 παλιές Ελληνικές ηρωικές δραχμές.( Και ποιός ξέρει πόσες νέες πληθωριστικές δραχμές, αν έρθει μαύρη ώρα και βγούμε απ την ευρωζώνη.)
    Για 10 ευρώ , το καραφάκι θα έπρεπε να πλαισιωνόταν από γενναίες μικρομερίδες και πλούσια ποικιλία. (ούτως ή άλλως, ως επί το πλείστον, περισσεύματα χρησιμοποιούνται που δεν μπορούν να σερβιριστούν ως μερίδες . Αν αντιλαμβάνεστε  τι εννοώ )

  2. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    Αγαπητή κυρία Ανώνυμη, σίγουρα με τά λόγια σάς δέν θά διαφωνίσω καί ούτε έχω κάποιο κατάστημα στά βατερά.Σίγουρα όλοι μάς έχουμε βρεθεί σέ κάποια ανάλογη περίπτωση.Εγώ θέλω νά αναφερθώ σέ ένα λαθάκι σάς.Λέτε ότι τό πρόβλημα Επιχείρησαν να το καταδείξουν πριν λίγες μέρες και οι συμφορουμίτες Αλιεύς καί Τουρίστας αλλά σάν ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΙ! οι παρατηρήσεις δέν έχουν τήν ίδια βαρύτητα με τούς ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ! τής κυρίας Βαλκίζας καί τού Στρατή.
    Αλήθεια ,ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ???

  3. Ο/Η Black man λέει:

    Ρε μεγάλε δεν σε μάθανε ακόμη να κοιτάς την ουσία και να σταματήσεις να ασχολείσαι με την στείρα αντιπαλότητα ?????????
    Πες μας την άποψη σου για το θέμα. Βάλε την πένα σου !!!!!!!

  4. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    Καί κάτι ακόμα πού τό ξέρω καλά! Δούλεψα αρκετά χρόνια σε καταστήματα τών Βατερών καί πολλά βγάζαν καί βγάζουνε ούζο μέ λίγο μεζέ. Ο λόγος γιατί όχι γενναίες μερίδες?? Γιατί αυτά τα καταστήματα δέν είναι καφενεία! Οί ιδιοκτήτες τούσ προσπαθούν να πουλήσουν μερίδες. Γιά ουζάκι μέ μεζέ υπάρχουν τά καφενεία καί ο Πλάτανος είναι το ιδανικό μέρος γιά τούς λάτρες του μεζέ μέ ούζο!

    • Ο/Η Stratis λέει:

      Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια! Πολύ σωστά τώρα πια οι “πότες” ψάχνουν για “μεζέ με ούζο” και όχι για ούζο με μεζέ!!!

      • Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

        Δάσκαλε καθόλου λανθάνουσα!
        ξέρω ακριβώς τη θέλω να πω,εξάλου τον Πλάτανο τόν ζω καί τόν βλέπω καί έχω δουλέψει σε μαγαζιά

  5. Ο/Η ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ λέει:

    Μ’ΑΥΤΑ ΚΑΙ Μ’ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΝΥΦΙΔΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟΙ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΒΑΤΕΡΑ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΟΛΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΛΙΓΟΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    • Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

      …..γιατι οχι και Σκαλα Πολιχνιτου Δημητρη ? Και η Νυφιδα & η Σκαλα Πολιχνιτου βαζουν τα γυαλια στα Βατερα οσον αφορα στο φαι, οσο και αν με θλιβει να το λεω…Ευτυχως το προχθεσινο ρεζιλικι το υποφεραμε μονο η οικογενεια μου….φαντασου να ειχα και κανενα πελατη μαζι μου ….θα ηταν πολυ καλη ( αρνητικη ) διαφημηση ….αυτο δηλ. που δεν μας χρειαζεται…

      • Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

        ………Παρεπιπτοντως τα ευσημα του καλου φαγητου και καλου σερβις απο τους τελευταιους πελατες μου ( που φυγανε πολυ ευχαριστημενοι εχοντας επενδυσει ενα σοβαρο ποσο σε ακινητο της περιοχης ) πανε στο ΜΑΙΣΤΡΑΛΙ Σκαλας Πολιχνιτου, στο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ Βατερων & στο ΔΗΜΟ Επανω Σκαλας…
        Να λεμε και τα καλα…

        • Ο/Η Ανώνυμος λέει:

          ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΙ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ,ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ …..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟΙ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ……

  6. Ο/Η Αρτεμις λέει:

    θα ηταν φρονιμο να μην κατηγορουμε τον τοπο που μας φιλοξενει (τουλαχιστον οι επαγγελματιες)ελεος!!!εδω κολαει το …εδω τρως εδω πινεις αλλου πας και το δινεις !!!κι αν δεν σας αρεσει αυτη η παροιμια εχω κι αλλη!!!! _το ξενο ειναι πιο γλυκο!!!_15 +μαγαζια εχουν τα βατερα !!!(πεστε κατι καλο να ακουστει και πιο περα κι ας μην το πιστευετε. αυτο θα πει επαγελματιας με συμφεροντα σε τουριστικη περιοχη) παντα φιλικα ))))

  7. Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

    Αρτεμις…γιατι μπερδευεις την βουρτσα με την …….α ? Αν ο σκοπος μου ηταν να κατηγορησω το εν λογω μαγαζι των Βατερων θα το εκανα με το ονομα του μαγαζιου …και οχι οπως το εκανα…
    Δεν το εκανα γιατι ειμαι επαγγελματιας και στηριζω τους επαγγελματιες της περιοχης ( οχι μονο των Βατερων ) χρονια τωρα….και αυτο θα συνεχιζω να κανω ….Το οτι ζουμε και αγαπαμε τα Βατερα και θελουμε ( διακαως ) την αναπτυξη τους, δεν σημαινει οτι πρεπει να ανεχομαστε την επαγγεματικη ασυνηδησια οταν εμφανιζεται…ισα ισα πρεπει να ειμαστε οι πρωτοι που θα κανουμε την κριτικη γιατι αν δεν την κανουμε ( καλοπροαιρετα παντα ) μην πιστευεις οτι ο ξενος που θα την παθει δεν θα το πει σε 100 αλλους…. Τι σου κανει καλυτερα ? να εθελοτυφλουμαι ? Τα Βατερα δεν ειναι το συγχωροχαρτι κανενος , ειδικα των επαγγελματιων που εχουν την μεγαλυτερη ευθυνη για την εξωθεν καλη μαρτυρια του τοπου μας… Και αν διαβασες καλα την αναρτηση μου θα δεις οτι εχω αποδοσει τα ευσημα εκει που ανηκουν ( τουλαχιστον για αυτη τη φορα ) οχι για να λεμε κουφια λογια αλλα γιατι ειναι η αληθεια…

  8. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Πολύ σωστή η Κα Μπαλκίζα στην τοποθέτηση της ότι τα Βατερά δεν είναι το συγχωροχάρτι κανενός , ειδικά των επαγγελματιών που επενδύουν λεφτά και τον ιδρώτα τους περιμένοντας αυτά να αποδώσουν για τους ίδιους άμεσα ,αλλά και για το μέλλον των παιδιών τους ίσως.
    Καλό θα ήταν λοιπόν να ανεβάσουν τα δικά τους στάνταρτς πρώτα ( έστω και με κριτική που τσιμπάει) , να τιμούν και να εκτιμούν τον παρά του πελάτη τους, αλλά και τον κόπο που έκανε αυτός για να τον μαζέψει ,για να μπορούν σήμερα αυτοί και αύριο τα παιδιά τους να κερδίζουν μέσα από τον ανταγωνισμό και όχι μέσα από την κοροϊδία και την κουτοπονηριά που οδηγούν τα Βατερα στο Κάθε Πέρυσι Και Καλύτερα .

  9. Ο/Η Αρτεμις λέει:

    πιστεψε με 12 χρονια κανω διακοπες στην λεσβο και τα περισσοτερο στα Βατερα!!Πινω με την παρεα μου το ουζακι μου σε ολα τα μαγαζια !!!παω και στη Σκαλα γνωριζω πολλους απο εκει !!!κι απο αυτους ακουω παραπονα για το χαλια φαγητο τους!!!παντου τα ιδια!!!Η διαφορα ομως ειναι οτι το σχολιαζουν αναμεταξυ τουν η κατεθυειαν στον ιδιο το μαγαζατορα και οχι μεσα στο διαδικτυο!!!! ειπατε οτι θα το μαθουν 100 ατομα??? με το μεσσον που διαλεξατε βαλτε 1000 για να ειστε μεσα!!!!!εκει διαφωνω καταλαβατε???

    • Ο/Η Δημητρα Μπαλκιζα λέει:

      Αρτεμις….επιτρεψτε μου να μην ασπαζομαι αυτο που πρεσβευεται….οτι αν τα σαρωσουμε κατω απο το χαλι ( τυποις κανουμε τα στραβα ματια )…τοτε το θεμα δεν υφισταται….αρα ολα καλα…και δεν θα το μαθει κανενας….ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ – ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ…διαδικτυο η οχι…
      Εγω προσωπικα απο το 1987 που πρωτοηρθα στα Βατερα και μεχρι σημερα ( απο το 2002 σαν μονιμος κατοικος Βατερων ) , εχω διαμορφωσει την γνωμη οτι αν πεις σε ενα επαγγελματια οτι το φαγητο του / η οι τιμες ειναι χαλια, μπορει να ακουσεις και τα σχολιανα σου….λοιπον ειναι αρχη μου αν δυσαρεστηθω απο κακη ποιοτητα η υπερβολικη χρεωση να μην πω τιποτα…..απλως διαγραφω το μαγαζι απο την λιστα μου….συντομα η απουσια μου γινεται αντιληπτη ( γιατι τραβαω απο πισω μου και αλλους πελατες λογω επαγγελματος ) , οποτε με ψαχνουν αυτοι – ευθυγραμμισμενοι ομως….γιατι ξερουν πολυ καλα τι ηταν αυτο που εφταιξε….κανενας δεν ειναι ανοητος….Αυτη τη φορα ομως ενοχληθηκα περισσοτερο και εκφραστηκα δημοσιως για αλλους λογους που θα μου επιτρεψεις να κρατησω προσωπικους.

  10. Ο/Η Αλιευς λέει:

    Θέλουμε να σας πιστέψουμε αλλά δεν μπορούμε μιας και εμείς ( οι γνωστοί και φίλοι μου ) και εγώ πηγαίνουμε πολύ τακτικά στη Σκάλα διότι εκεί το φρέσκο καλαμαράκι δεν έχει απαγορευτικό όπως συμβαίνει στα Βατερα , ούτε αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με τον πελάτη (καλαμαριδα καλαμαρι και πάλι καλαμαριδα) , επίσης η μερίδες δεν περιέχουν ίχνη φαγητού αλλά την ανάλογη ποσότητα που ο νόμος ορίζει, οι τιμές ανάλογες με το προσφερόμενο είδος και όχι ανάλογες με το βαλάντιο η την καταγωγή του πελάτη.
    Σταματώ εδώ για 2 λόγους.
    1) δεν θέλω να γράψω βιβλίο
    2) δεν θέλω να σας πείσω

    ΥΓ: πιστεύεται ότι νοιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι για να πιούμε το ούζο μας η ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνετε και έχουμε μαζοχιστικές τάσεις……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.