Απορία

Σήμερα είναι “τα κσα τα κόλ’βα” (τα χρυσά τα κόλλυβα). Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, η Εκκλησία μας τιμά την αναστήλωση των εικόνων και παράλληλα τελεί μνημόσυνα για τους κτήτορες, τους ευεργέτες και τους δωρητές των κατά τόπους ναών.

Στο χωριό μας (ίσως και αλλού) τα κόλλυβα του μνημοσύνου αυτού τα λένε “χρυσά”. Στο μνημόσυνο που γίνεται ακούγονται και μικρά ονόματα που έχουν χαθεί όπως Αμερσούδα και Ρήγαινα.

Σήμερα στους ναούς των με “βαθύ κόκκινο” χαρακτηρισμένων περιοχών -υποτίθεται τουλάχιστον- η όλη τελετή έγινε χωρίς την παρουσία πιστών εκτός απ’ τον καθεδρικό ναό κάθε Δήμου όπου επιτρέπονταν η παρουσία 20 το πολύ ατόμων.

Η απορία συνίσταται στο εξής:

Με ποια λογική στον ενοριακό ναό της Καλλονής θα μπορούσαν νόμιμα να παραβρεθούν 20 άτομα ενώ στον πολύ μεγάλο ναό του Πολιχνίτου δεν θα έπρεπε να παραβρίσκεται κανένας πιστός;

Ή εκτός αν ισχύει και στην περίπτωση αυτή -το έχουμε ακούσει και σε άλλη περίπτωση- ότι “αφού το λένε οι ειδικοί δεν δικαιούστε ούτε να μιλάτε ούτε να ρωτάτε”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.