Εμείς τί κάνουμε;

Διαβάσαμε στο emprosnet:

Ολοκληρώθηκε το φράγμα Σεδούντα

Ολοκληρώθηκε επιτέλους ένα έργο σταθμός για το Πλωμάρι και δεν είναι άλλο από το φράγμα Σεδούντα το οποίο θα τροφοδοτήσει την περιοχή του Πλωμαρίου. 50.000 κυβικά θα διοχετευτούν για την ύδρευση και άλλες 200.000 κυβικά θα διοχετευτούν για την άρδευση  της περιοχής.

Πέρσι ήταν μια άσχημη χρονιά όσον αφορά τις βροχοπτώσεις. Το καλοκαίρι στέρεψαν όλα τα πηγάδια γύρω στο χωριό πολύ πιο νωρίς από άλλες χρονιές. Όπως μου είπε χωριανός που είχε βάλει τα μποστανικά του κοντά στο μεγάλο κοινοτικό πηγάδι στην “Καμάρα” φέτος ξεράθηκε και αυτό για πρώτη φορά!

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε πιο άσχημα από κάθε προηγούμενη όσον αφορά τις βροχές. Έκλεισε και ο δεύτερος μήνας του Φθινοπώρου και δεν έχει πέσει ούτε μια ίντσα βροχής!!!

Τα πράγματα προβλέπονται ιδιαίτερα δύσκολα. Οι επιστήμονες έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια ότι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής θα υπάρχουν περίοδοι ανομβρίας που θα εναλλάσσονται με έντονες βροχοπτώσεις. Φαινόμενα που βλέπουμε σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε μια καταρρακτώδη βροχή το νερό φεύγει στη θάλασσα. Αυτό το νερό πρέπει να αξιοποιήσουμε με ένα φράγμα στη Λαγκάδα για το οποίο όπως έχουμε ξαναγράψει υπάρχει προμελέτη από το ΙΓΜΕ εδώ και δεκαετίες.

Δυστυχώς όμως εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Μένουμε ικανοποιημένοι μόνο με τα μερεμέτια της καθημερινότητας. Ας μην ξεχνάμε ότι “των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Εμείς τί κάνουμε;

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Έχουμε μείνει μοιραίοι και άβουλοι να παρακολουθούμε τον αργό αυτοαφανισμό μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.