Αν η εξουσία αφουγκράζονταν

Πριν 11 μήνες, όταν είχαν φανεί οι πρώτες ενέργειες για τον ορισμό συντονιστή, είχαμε καταθέσει στη σελίδα μας μια πρόταση, που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Η εξουσία όμως έχει “τουπέ” και τα ξέρει όλα. Η κάθε βαθμίδας εξουσία. Μπορεί (νομίζει) και λύνει όλα τα προβλήματα μέσα από το δικό της -στενόμυαλο- οπτικό πρίσμα. Στο θέμα του συντονιστή όμως την πάτησαν και γελοιοποιήθηκαν. Αυτοί γελοιοποιήθηκαν και οι σεισμοπαθείς ταλαιπωρήθηκαν. Αυτοί γελοιοποιήθηκαν αλλά το χωριό θα υποστεί τις συνέπειες (που έρχονται).

Αν άκουγαν θα ήταν όλοι κερδισμένοι. Οι σεισμοπαθείς, οι μηχανικοί και όσοι εμπλέκονται με τα θέματα του σεισμού διότι θα είχαν έναν άνθρωπο να δίνει απαντήσεις, να προωθεί αιτήματα, να ενημερώνει. Και η εξουσία θα ήταν κερδισμένη διότι, εκτός του ότι δεν θα είχε εκτεθεί στα μάτια των πολιτών, θα είχε δείξει και ένα πνεύμα προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό (με τις σωστές έννοιες των όρων και όχι τις παραποιημένες).

Είχαμε γράψει:

Το κράτος έχει συνέχεια και οι σεισμοπαθείς επίσης

Δημοσιεύθηκε την 2 Οκτωβρίου 2019 από Stratis

Την έκφραση ότι το κράτος έχει συνέχεια και δεν πρέπει να επηρεάζεται ο κρατικός μηχανισμός από τις κυβερνητικές αλλαγές το ακούμε συνέχεια αλλά δεν …το βλέπουμε.

Και τα προβλήματα των σεισμοπαθών έχουν συνέχεια. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη ενημέρωσης που κουράζει, εκνευρίζει και απογοητεύει.

Πριν τις εκλογές υπήρχε ένας άνθρωπος, ο Βασίλης Τεντόμας, ο οποίος άσχετα με τον επίσημο τίτλο του -σύμβουλος υπουργού- είχε ως βασικό αντικείμενο τη μεσολάβηση ανάμεσα στους σεισμοπαθείς και την κρατική μηχανή και ιδιαίτερα τη ΔΑΦΕΚ.

Με κάποιες άστοχες παρεμβάσεις του στο fb είχε δημιουργήσει κάποιες αντιπάθειες αλλά οι κάτοικοι του χωριού, σχεδόν ομόθυμα, ήταν ευχαριστημένοι με το έργο του.

Ο Βασίλης δεν διαχειρίζονταν χρήματα και δεν ασκούσε ή παρήγαγε πολιτική. Ήταν ένα γρανάζι του κρατικού μηχανισμού. Εντάξει, διαλαλούσε την κομματική του ταυτότητα αλλά ασκούσε ανεπηρέαστα τα καθήκοντά του.

Εφόσον το κράτος έχει συνέχεια τί πιο φυσιολογικό να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του δεδομένου ότι είναι απόλυτα ενήμερος και με το ισχύον νομικό καθεστώς και με τα προβλήματα των σεισμοπαθών.

Η νέα κυβέρνηση που θέλει να κάνει τη χώρα μας σύγχρονο κράτος έχει μια ευκαιρία να δώσει ένα μικρό δείγμα γραφής.

Αλλά και ο κ. Τεντόμας που θέλει να είναι προοδευτικός πολίτης θα πρέπει αν του γίνει αυτή η πρόταση να την αποδεχτεί για να αποδείξει ότι μπορούμε και στην Ελλάδα, πολίτες και εξουσία, να ενεργούμε ως ένα πολιτισμένο και ανεπτυγμένο κράτος.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για όλους, εξουσία, πολιτικά πρόσωπα και πολίτες,

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.