Με τη βοήθεια του ήλιου!!!

Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει ότι οι προϋποθέσεις για μια καλή σοδειά λαδιού φέτος είναι εξαιρετικές αρκεί να μη συμβούν διάφορες επιπλοκές. Η πρώτη πιθανή επιπλοκή ήταν καύσωνας την περίοδο της καρπόδεσης. Αυτήν την ξεπεράσαμε με επιτυχία. Ο καρπός έδεσε σε πολύ καλά ποσοστά και είναι ήδη αρκετά μεγάλος.

Η δεύτερη επιπλοκή που μπορεί να προκύψει είναι να προσβληθεί ο καρπός από δάκο. Ο κίνδυνος αυτός είναι κάθε χρόνο υπαρκτός και για τούτο εδώ και δεκαετίες έχει θεσπιστεί η κοινή δακοκτονία, η οποία πρέπει να αρχίζει αρχές Ιουνίου. Κάθε χρόνο δημιουργούνται καθυστερήσεις για διάφορους λόγους. Φέτος όμως το κακό παράγινε. Κοντεύει να μπει ο Αύγουστος και φως στον ορίνοντα για την έναρξή της δεν φαίνεται.

Λένε ότι το δάκο τον εμποδίζει να αναπτυχθεί η ζέστη και γι αυτό φέτος (με τις πολλές ζέστες) δεν έχει αναπτυχθεί πολύ. Ας είναι καλά λοιπόν ο Θεός Ήλιος που προστατεύει την παραγωγή μας!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.