Ενέργειες για αποζημίωση στους ελαιοπαραγωγούς

Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω email:

Στρατή υπάρχει μια κινητικότητα από ελαιοπαραγωγούς να εντοπίσουν τυχόν ζημιές στην ανθοφορία λόγω καύσωνα και μέσω των ΤΣ να ζητήσουν από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ και τους Δήμους , να γίνει αναγγελία και αιτήματα στον ΕΛΓΑ

Μαζί μας έστειλε και δημοσιεύματα που παρακινούν να γίνουν σχετικές ενέργειες:

Από το ΘΑΡΡΟΣ news της Μεσσηνίας:

Όσοι παραγωγοί έχουν υποστεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες το διάστημα 15-19 Μαΐου 2020 στη φυτική παραγωγή στο Δήμο Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, καλούνται να ενημερώσουν τους αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ έως τη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Από τα Νέα της Λέσβου:

  • Αιτήματα στον ΕΛΓΑ θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα οι πληγέντες 

Δεν φθάνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού μας, ήρθε και η κλιματική αλλαγή να πλήξει την επερχόμενη σοδειά, δημιουργώντας μάλιστα νέα δεδομένα αλλά και ακόμη μικρότερες προσδοκίες. Κι αυτό γιατί δεν είχε καταγραφεί τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια καύσωνας το Μαϊο, κάτι που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Πολλοί παραγωγοί είδαν τον ανθό στα δέντρα τους- που αυτή την εποχή βρίσκονται σε ανθοφορία- να καταστρέφεται, δημιουργώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην παραγωγή τους.
Ένας από τους πιο γνωστούς ελαιοπαραγωγούς του νησιού, ο κ. Μιχάλης Τζωρτζής με τα βραβευμένα ελαιόλαδα «Eleon» και «Olvia» είναι από τους πληγέντες του «Μαγιάτικου καύσωνα». Ο κ. Τζωρτζής είπε στα «Νέα της Λέσβου»
«Στα κτήματά μου ήταν προχωρημένη η ανθοφορία. Βρίσκονται σε ορεινή περιοχή, σε υψόμετρο και η ζημιά τουλάχιστον στη δική μας περιοχή, ήταν μεγάλη. Ο καύσωνας «έψησε» την ανθοφορία και απ’ ότι παρατηρώ η ζημιά εντοπίζεται στα αδραμυτινά ελαιόδεντρα και όχι τόσο στα κολοβά που είναι πιο όψιμα…»

Διαβάστε τη συνέχεια στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου»

Από καταχώρηση στο fb

Eleon Olvia

22 Μάιος στις 9:32 π.μ. · ΔημόσιαΠαρακαλώ τους παραγωγούς να ελέγξουν την κατάσταση της ανθοφορίας στα ελαιοκτηματά τους και ανάλογα με την κατασταση που επικρατεί να ενημερωσουν τους προέδρους των τοπικων κοινοτήτων προκειμένου να γίνουν ενέργειες για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Παρακαλώ τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Κουφέλο καθώς και τους Δημάρχους του νησιού κ.κ. Βέρρο και Κύτελη, να ενημερωθούν από τις κοινότητες και αν όντως υπάρχει καταστροφή, να ενεργοποιήσουν άμεσα τους μηχανισμούς ελέγχου και να ενημερώσουν τον ΕΛΓΑ.

Ας γίνουν οι σχετικές ενέργειες και για τους δικούς μας παραγωγούς αφού -όπως ακούσαμε στο καφενείο- έχουν και τα ελαιόδεντρα της περιοχής υποστεί σημαντική ζημιά στον ανθό τους.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.