Πρωτομαγιά

Καλό Μήνα!

Να περάσουμε τη φετινή Πρωτομαγιά με υγεία!

Μου φαίνεται πολύ ψεύτικη και εντελώς έξω από κάθε πραγματικότητα η καθιερωμένη ευχή: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ>

Για να είναι η Πρωτομαγιά καλή χρειάζεται παρέα, καλαμπούρι και κέφι. Χρειάζεται εξοχή και λουλούδια για στεφάνια και “Μάηδες”. Χρειάζεται ένα καφέ σε ένα όμορφο περιβάλλον. Χρειάζεται ένα μπάνιο στη θάλασσα. Αφού όλα αυτά φέτος πρέπει να τα στερηθούμε δεν έχει νόημα η ευχή για καλή Πρωτομαγιά. Ας την περάσουμε με υγεία (και αυτήν και τους μήνες που ακολουθούν) ώστε να ελπίζουμε του χρόνου να γιορτάσουμε μια πραγματικά ΚΑΛΗ Πρωτομαγιά.

Στα Βατερά η κατάσταση είναι όπως και τις προηγούμενες μέρες με λίγα σπίτια Μυτιληνιών να έχουν ανοίξει.

Στο χωριό, στον Πλάτανο, μια παρέα πέντε έξι ατόμων καθισμένων (αραιά – αραιά) στα πεζούλια άκουγε τη φιλική διένεξη δύο (εμπνευσμένη και απ’ το πολιτικό νόημα της μέρας) για το ποιόε έκοψε και ποιος αύξησε τις συντάξεις.

Στο χωριό μέχρι σήμερα έχω μετρήσει 12 σπίτια να βρίσκονται σε κάποιο στάδιο ανοικοδόμησης. Από αυτά τα 7 ανήκουν σε μή μόνιμους κατοίκους του χωριού και όλα τα υπόλοιπα σε οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα μεγάλης ηλικίας χωρίς μικρά παιδιά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.