Παγκόσμια τιμή σε επιστήμονα απ’ την περιοχή μας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ ο καταγόμενος απ’ το Λισβόρι καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Γδούτος Εμμανουήλ πρόκειται να τιμηθεί με το διεθνές βραβείο της ιταλικής Ακαδημίας Επιστημών του Τορίνου για τη συνεισφορά του στη Μηχανική των Στερεών Σωμάτων.

Τον κ. Γδούτο είχαμε “γνωρίσει” και παρουσιάσει στα πλαίσια ενός προγράμματος που είχαμε υλοποιήσει στο Λύκειο Πολιχνίτου για την πνευματική και καλλιτεχνική δραστηριότητα της περιοχής μας. Η παρουσίαση έγινε με την έκδοση ενός τεύχους        “Εκφράσεις ζωής και πολιτισμού” ως επιστέγασμα της εργασίας μας. Μας είχε κάνει εξαιρετική εντύπωση το πλήθος των συγγραμμάτων του (26 μέχρι το 2006) στα ελληνικά και τα αγγλικά καθώς και η ευρύτητα των επιστημονικών του συμμετοχών σε διεθνή κέντρα και πανεπιστήμια.

Υ.Γ. Στο ίδιο τμήμα φίλος και συνάδελφος του κ. Γδούτου υπηρετεί και ο χωριανός μας καθηγητής κ. Λαμπρινός Πάνος (ανηψιός του αείμνηστου δασκάλου μας Κώστα)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Παγκόσμια τιμή σε επιστήμονα απ’ την περιοχή μας

  1. Ο/Η Stratis λέει:

    Η καταγωγή του κ. Γδούτου ανάγεται στο χωριό μας αφού σύμφωνα με μαρτυρίες γεροντότερων ο παππούς του έφυγε απ’ το χωριό μας και παντρεύτηκε στο Λισβόρι. Έχουν μάλιστα και μικρή κτηματική περιουσία εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.