Έφυγε από τη ζωή μια φίλη των Βατερών

Η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Άλκη Ζέη έφυγε από τη ζωή. Η Ζέη ήταν λάτρης των Βατερών και πολύ συχνά τα καλοκαίρια φιλοξενούνταν σε φιλικό της σπίτι. Πριν από 12 περίπου χρόνια την είχαμε καλέσει στη Βιβλιοθήκη του Λυκείου Πολιχνίτου και εκτός από τη συζήτηση με τα παιδιά παρακολούθησε στο Πολύκεντρο το έργο της “Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων” που ανέβασε η θεατρική ομάδα του Λυκείου. Επίσης πριν από 5-6 χρόνια η Βιβλιοθήκη του χωριού μας ένα καλοκαίρι την προσκάλεσε στο χώρο της όπου είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά του χωριού.

Η Άλκη υπογράφει στο βιβλίο της “Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο” που πρόσφερε κατά την επίσκεψή της στη Βιβλιοθήκη του χωριού μας (καλοκαίρι 2014, https://vatera.gr/platanos/?p=9199)

Ας είναι αναπαυμένη.

Το παρακάτω κείμενο είναι από τον Σπύρο Γιαννάκα.

Ταξίδεψε στα ουράνια μια μεγάλη συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, ένας εξαίρετος άνθρωπος.

Την επισκέφθηκε στην Αθήνα μια επιτροπή του 5ου Δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης πριν από 24 χρόνια. Παρόλο που είχε αμφιβολίες, πώς ένα Δημοτικό σχολείο θα ανεβάσει ένα έργο της που άλλοι μεγαλύτεροι δεν το απέδωσαν όπως έπρεπε, εντέλει πείσθηκε από ένα δικό μας άνθρωπο, τον Παναγιώτη Μαλαπάσχα, κάτοικο “Χούλιαρης”.

Το έργο της”Ματίας ο πρώτος” μας διδάσκει πώς τα παιδιά μπορούν με τη θέλησή τους να πείσουν εμάς τους μεγάλους ότι μια ειρήνη και με στερήσεις είναι πολλαπλάσια καλύτερη από τον πόλεμο. Το έργο της παίχτηκε στο Δημ. Θέατρο Μυτιλήνης, στην Καλλονή και στο Πλωμάρι. Τον φίλο μας δε Παναγ. Μαλαπάσχα, που την φιλοξένησε στη “Χούλιαρη”, χαρακτήρισε ως Παντελή Βούλγαρη, δείχνοντας το μέγεθος της ευχαρίστησής της για την επιτυχία του έργου.

Καλό ταξίδι αθάνατη Άλκη Ζέη μας!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.