Μια άποψη για την γενική συνέλευση

Από τον Μάκη Κατσιγίνη

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω γιατί τέτοια καθυστέρηση σε πρόσκληση για συνέλευση του χωριού σχετικά με την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να κάνει την Λέσβο Γκουαντάναμο. Κάποιους λόγους θα είχαν  ο πρόεδρος και τα μέλη που καθυστέρησαν τόσο χαρακτηριστικά. Ίσως περιμένανε να τους το πει το Δίκτυο Κοινοτήτων !

Δυστυχώς οι εξελίξεις όμως μας έχουν ξεπεράσει. Χθές βράδυ πάνω από 1000 άτομα στην Μυτιλήνη υποδεχθήκαμε αυτούς που ήρθαν να μας δείρουν σταλμενοι από την κυβέρνηση , επειδή δεν αποδεχόμαστε να μας αποτελειώσουν με την προσθήκη επιπλέον δομών φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών. Σήμερα ο αγώνας συνεχίζεται σε Καράβα και Διαβολόρεμα με πολίτες απ’ όλη την Λέσβο άνδρες γυναίκες και παιδιά. Πολίτες που δεν περιμένουν την συνέλευση και το κάλεσμα κανενός τοπικού συμβουλίου. Είμαστε εκεί λοιπόν στον αγώνα για τον τόπο μας , -πολλοί από μας ξάγρυπνοι -,και είμαστε μπροστά από τα γεγονότα. Γιατί η ζωή έχει ρυθμούς που πολλές φορές δεν μπαίνουν σε εγκεφαλικές σκοπιμότητες θεσμικών παραγόντων. Μαζί μας είναι πρόεδροι και τοπικά συμβούλια απ’ όλη την Λέσβο, που δεν περιμένουν κανένα κάλεσμα και καμιά απόφαση.

Έστω και τώρα λοιπόν ας αφήσουμε τις καθυστερημένες χρονικά συνελεύσεις. Ας πλαισιωσουμε τα μπλόκα τώρα άμεσα γιατί η ζωή περνά , κυλά και πολλές φορές προσπερνά. Και κάποιους τους έχει προσπεράσει προ πολλού. Καλό αγώνα! ( Ευτυχώς που δεν είναι και λίγοι οι Βρισαγωτες που πλαισιώνουν τα δύο σημερινά μπλόκα !  Ειδικά στο Διαβολόρεμα.  Ελπίζω από σήμερα το απόγευμα να είμαστε περισσότεροι)
Μάκης Κατσιγίνης



Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.