Λεφτά υπάρχουν! Μια -ξένη- καταγγελία.

Το παρακάτω κείμενο το είδαμε στο lesvosnews.net και το παρουσιάζουμε.


ΤΑ
ΕΛΛΟΓΑ & ΑΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Είναι δυνατόν να θέλεις να «αγιάσεις» αλλά να μην μπορείς ;;

Κι όμως είναι!!

Διαβάζω λοιπόν ότι με την Α.Π. 54902/1-6-2012 του Α/Δημάρχου Οικ. Υπηρεσιών, εγκρίθηκε ποσό 349 € για την προμήθεια  …  χόρτου για τροφή αλόγου .. και αναρωτιέμαι ..

… εδώ και καιρό, όλοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα για τον καθαρισμό των δρόμων, των αλσυλλίων, των πάρκων και γενικά των κοινόχρηστων χώρων από τα χόρτα, που όταν τελικά μαζευτούν και συγκεντρωθούν όλα αυτά τα χόρτα, θα έχουν να τρώνε πολλά άλογα για πολύ καιρό .

Αντί λοιπόν να επιστρατευθεί και αυτό το ον, στην προσπάθεια ευπρεπισμού των κοινόχρηστων χώρων του δήμου, δαπανούμε περίπου 7 μεροκάματα για το ταΐσουμε.

Έτσι, αντί να μαζέψουμε λίγο από το χορτάρι που θα κοπεί, για να ταΐσουμε το άλογο, ξοδεύουμε χρήματα που σίγουρα είναι πιο απαραίτητα για κάποια άλλη ανάγκη του δήμου. Ελπίζω μόνο, για να ευθυμήσουμε και λίγο!!!!, το υπόλοιπο ποσό που βρίσκεται στον Κ.Α.Ε. 20.6632.000  (περίπου 1.150 €) να επαρκεί ώστε όταν το άλογο βαρεθεί το χόρτο, να του δώσουμε και χαρτζιλίκι να πάει να φάει στα Goody’s  ότι θέλει.

Κινούμενος δε στο πνεύμα των διαλόγων του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Ιουνίου προτείνω, εάν το άλογο ανήκει στον πρώην δήμο Καλλονής, να βόσκει στα εκεί χωράφια μην τυχόν και κοπρίσει τα χώματα του λοιπού δήμου.

Προτείνω επίσης, για να μην επιβαρυνθεί ο δήμος με επιπλέον μεροκάματα για καθαρισμό, να το δανείσετε στη Δ.Ε. Πολιχνύτου για να καθαρίσει το χωράφι, που αποφασίσθηκε να αγοραστεί για την επέκταση του κοιμητηρίου των Βασιλικών, ώστε να δικαιολογηθεί εν μέρει, η σχεδόν διπλάσια δαπάνη των 6.000 €, που αποφάσισε να διαθέσει απλόχερα το Δ.Σ., για να αγοράσει και τα 6 στρέμματα του χωραφιού και όχι τα 2,5 στρ. που χρειάζεται πραγματικά, αφού βρήκε την προσφορά …. συμφέρουσα για το δήμο.

Όταν λοιπόν οι δημότες του δήμου Λέσβου, βλέπουν και ακούνε τέτοιες αποφάσεις, πώς να μην αγανακτούν  για την αύξηση των τροφείων των Παιδικών Σταθμών, για την αύξηση των τελών ύδρευσης, για την απώλεια Γαλάζιων Σημαιών, για την εικόνα των κοινόχρηστων χώρων, για τις χωματερές που δημιουργούν ακόμα προβλήματα, κλπ. κλπ. κλπ. …. με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

Με τα 349 € μπορούμε να αγοράσουμε 4 κάδους σκουπιδιών ή 3 χειροκίνητα οικιακά πλυστικά για πλυθούν οι κάδοι ή υλικά (τσιμέντο, άμμος, ξύλα κ.α) για να επισκευαστεί ένα πεζοδρόμιο, μία σκάλα, ένα παγκάκι, μία ντουζιέρα, μία τουαλέτα και τόσα άλλα καθημερινά που φαίνονται η ακούγονται μικρά,  καταλήγουν όμως να είναι μεγάλα και αναγκαία, στην ζοφερή καθημερινότητα που ζούμε.

Φυσικά η δικαιολογία ότι ….  ο Κ.Α.Ε. δεν μας επιτρέπει να αγοράσουμε αυτό ή το δείνα …  ή …. ο επίτροπος δεν θα νομιμοποιήσει τη δαπάνη γιατί δεν υπάρχει μελέτη ή είναι κατάτμηση… και άλλα σχετικά που μπορεί να ειπωθούν, θα ακουστούν αστεία, στα αυτιά των δημοτών, όταν η καθημερινότητα που βιώνει ο καθένας μας, αντιπαραβάλλεται με τη μέριμνα του δήμου να «αγοράσει» την απαραίτητη και αναγκαία τροφή για το άλογο του..

Τελικά !! υπάρχει έλλογο ον μέσα στο δήμο που να μπορεί να συνδυάζει τις ανάγκες του δήμου (υποχρεωτική διατροφή αλόγου, επιβεβλημένος καθαρισμός χόρτων, διάθεση μεροκάματων) με την κοινή λογική η οποία επιτάσσει να αξιοποιούνται οι δυνατότητες  και τα πλεονεκτήματα και να «παντρεύονται» με τις ανάγκες και τις λύσεις των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά, ώστε να μην δοκιμάζεται το περί δικαίου αίσθημα των δημοτών αλλά και να τεκμηριώνεται η χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου;

Ε!!! Υπάρχει ;;

το μέλος Τ.Σ. Παρακοίλων

Γιαννιόγλου Μιχ. Παναγιώτης

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Λεφτά υπάρχουν! Μια -ξένη- καταγγελία.

  1. Ο/Η KΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ λέει:

    Aυτό πού εγώ δέ κατάλαβα είναι ,ποιός έχει τό άλογο καί ποιά η δουλειά τού αλόγου στό δήμο…..εκτός καί αν τό άλογο είναι καί αυτό τακτικό μέλος τού δημοτικού συμβουλίου οπότε χαλάλι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.