ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Χριστούγεννα σήμερα και για όλους η μέρα είναι διαφορετική από τις άλλες!

Εμείς οι μεγαλύτεροι τέτοια μέρα θυμόμαστε με περισσή συγκίνηση τα περασμένα, τα Χριστούγεννα της παλιάς εποχής.Τότε που όλα ήταν διαφορετικά από σήμερα. Ίσως όχι καλύτερα, αλλά πάντως σίγουρα διαφορετικά. Ο καθένας και τις δικές του αναμνήσεις!

Φέτος τα Χριστούγεννα στα Βατερά είχαν μπόλικη συννεφιά χωρίς βροχή, καλή θερμοκρασία και ήρεμη θάλασσα. Τα παιδιά πήραν βόλτα σε σπίτια και καφενεία για τα κάλαντα ενώ χτες στο χωριό στο “καφενείο”του Στρατή Μαργαρίτη μια αυστριακή ΜΚΟ μοίρασε δώρα.

Το καλοκαίρι είχαμε αναφερθεί στους “εραστές του Πλάτανου”, τους τωρινούς μόνιμους κατοίκους του χωριού που είχαν φτιάξει ένα υπαίθριο στέκι συνάντησης στον Πλάτανο. Με τον ερχομό του φθινοπώρου και τη ψύχρα του δειλινού ο Στρατής άνοιξε το “πληγωμένο” απ’ τον σεισμό πρώην καφενείο του (χαρακτηρισμένο “κίτρινο”) και έγινε αυτό ο τόπος συνάντησης των χωριανών. Να πιουν τον καφέ τους (που τον φτιάχνει ο καθένας για τον εαυτό του) και να ανταλλάξουν δυο κουβέντες. Να περάσει λίγο η ώρα τους.

Εκεί μοιράστηκαν τα δώρα και στήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Σήμερα επίσης δόθηκε η ευκαιρία εξαιτίας της “αναγκαστικής” αργίας από το λιομάζωμα να βγουν αρκετοί για “πευτσίτες”. Και υπάρχουν φέτος πολλοί. Πάρα πολλοί!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους γιορτάζουν!

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ και καλύτερες συνθήκες για το χωριό μας.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.