Περισσότεροι δήμοι στο νησί μας

Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ θα δημιουργηθούν με βάση δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χ. Αθανασίου περισσότεροι δήμοι στο νησί μας.

Η τροποποίηση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι ώστε να διοικηθεί καλύτερα ο τόπος, αποτελεί προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, έτσι όπως την ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας χθες το μεσημέρι στο «Ε», λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, υποστήριξε πως οι επόμενες εκλογές το 2014 θα γίνουν σε νέο αυτοδιοικητικό χάρτη. Προαναγγέλλοντας, έτσι, την ικανοποίηση του μεγαλύτερου αιτήματος που μετ’ επιτάσεως θέτουν, δυο χρόνια ακριβώς τώρα, όλοι οι τοπικοί φορείς.

Ο κ. Αθανασίου, μάλιστα, εξήγησε ότι μέχρι το τέλος τού 2012, το αργότερο στις αρχές τού 2013, θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο νέος χάρτης της αυτοδιοικητικής διαίρεσης. Πιστός και με τις προεκλογικές δηλώσεις του, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως ειδικά η Λέσβος, ο μεγαλύτερος σε έκταση νησιωτικός Δήμος, είναι αδύνατον να διοικηθεί ενιαία και χρειάζεται να χωριστεί σε περισσότερους δήμους.”

Μήπως πρέπει με πρωτοβουλία κάποιου φορέα να ξεκινήσει μια δημόσια συζ’ήτηση ώστε ως τοπική κοινωνία να έχουμε προτάσεις και θέσεις στο διάλογο που θα επακολουθήσει;

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.