Ναυαγοσώστης στα Βατερά!!!

Το περσινό φιάσκο με την τοποθέτηση των ναυαγοσωστών που προσέλαβε ο Δήμος, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούν τα Βατερά τη Γαλάζια Σημαία για το φετινό καλοκαίρι, ευτυχώς δεν επαναλήφτηκε.

Ήδη τοποθετήθηκε μια κοπέλα στη θέση αυτή και “ζωντάνεψε” και ο πύργος του ναυαγοσώστη που από τότε που στήθηκε, είτε υπήρχε (στα χαρτιά) είτε όχι ναυαγοσώστης αυτός ήταν αδιαλείπτως έρημος. Οι φωνές και οι διαμαρτυρίες που υψώθηκαν από πολλές πλευρές ξύπνησαν τους υπεύθυνους και δεν τους επέτρεψαν να επαναλάβουν το περσινό εκούσιο ή ακούσιο λάθος τους, που έβλαψε όχι μόνο τα Βατερά αλλά ολόκληρη την περιοχή μας.

Επίσης η τοποθέτηση του ναυαγοσώστη ακύρωσε στην πράξη το “ηλίθιο” σενάριο που διακινήθηκε ότι για τη φετινή χρονιά δεν θα χαρακτηρίζονταν τα Βατερά ως πολυσύχναστη παραλία για να μη χρειάζονταν ναυαγοσώστη!!! (ελληνικό ανόητο δαιμόνιο!)

Το θέμα είναι να τηρηθούν και όλες οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που απαιτούνται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τη Γαλάζια Σημαία ώστε να μην την …πατήσουμε από άλλη αιτία. Για παράδειγμα δεν βλέπουμε να υπάρχουν στη θάλασσα οι κόκκινες σημαδούρες που οριοθετούν την ασφαλή ζώνη κολύμβησης.

Υ.Γ. Το γράφω με κάθε επιφύλαξη -επειδή το άκουσα από υπεύθυνο άτομο και σχετικό με το θέμα τα προηγούμενα χρόνια- και θα χαρώ ειλικρινά αν είναι ψέμα. Τις σημαδούρες αυτές που τοποθετούν κάθε χρόνο στη θάλασσα στο τέλος της περιόδου τις εγκαταλείπουν στην τύχη τους με αποτέλεσμα να τις παρασύρουν τα κύματα και να χάνονται. Έτσι κάθε χρόνο χρειάζονται καινούριες προμήθειες. Λέτε!!! 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.