Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας

Μια τηλεγραφικού τύπου αλλά ουσιαστική ενημέρωση μας έστειλε ο Πρόεδρος Στρατής Παράκοιλας.

Επισκέφθηκα  την Τρίτη 29/10 τον Δήμο όπου είχα συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Γ. Γ Ελευθερίου, τους αντιδήμαρχους Ιορδανου και Γιαννη και την κυρία Ζαφειριου, πρώην προϊσταμένη πολεοδομίας Μυτιλήνης.

Έθεσα θέματα που επείγουν  και πήρα θετικές απαντήσεις.                                                     Με Δήμαρχο : Γεφύρι χωριού, κατεδάφιση γραφείου κοινότητας, διάθεση  μηχανικού για στεγαστική συνδρομή δημοτικών κτιρίων, επισκευή μουσείου,  άδειες πολεοδομίας, αποκομιδή μπαζών. Ρεύμα και μεταφορά τηλεφώνου στο κοντεινερ Βατερων                              Απαντήσεις: το γεφύρι έχει μπει στον προϋπολογισμό και με την έγκριση του θα ξεκινήσει άμεσα.

Το γραφείο της Κοινότητας κατεδάφιση στο επόμενο δεκαπενθημερο με μηχανήματα του Δήμου. Μηχανικό για στεγαστική συνδρομή και επισκευή μουσείου τα ανέθεσε  στον  Παν. Κανελλο όπου ήδη ήρθε σε επαφή με την Πελεκου που είχε κάνει μια προεργασία.  Αδειες πολεοδομίας προτεραιότητα στην Βρισα και αν είναι σωστά κατατεθημενες σε 15 ημέρες θα έχουν βγει (περίπου 10 άδειες)  το ίδιο μου είπε και η Ζαφειριου. 

Για τα μπάζα εγκρίθηκε το ποσό περιμένουμε την υπογραφή με τον εργολάβο το ανακοίνωσε και ο ίδιος χτες το βράδυ.

Δόθηκαν τα στοιχεία του τηλεφώνου στην γραμματέα του για την αίτηση μεταφοράς.  Ρεύμα μάλλον από εκκλησία θετικός ο Ιερέας.                Ιορδανου :επιπλέον μέρες για αγροτική οδοποιία( κάναμε είδη πέντε μέρες με δύο μηχανήματα). Απάντηση :Μετά την Αγία Παρασκευή θα ξανάρθουν στο χωριό.

Χώρο ή κοντεινερ  για να πετάμε τα μπάζα των κίτρινων σπιτιών κατά την επισκευή.                    Υπήρξε επικοινωνία με Στέφανο Αποστόλου(Μανταμαδου) για κοντεινερ θα ξέρουμε σε λίγες μέρες.                     

Γιαννη :  Ζητήσαμε ναυαγοσωστικο σκάφος υποχρεωτικό για την γαλάζια σημαία    το έχουμε ζητήσει  και με απόφαση   Τ. Σ                                                    Απάντηση : έχουν ήδη βάλει ποσό για αγορά.                                                             

 Στην συνάντηση με τον δήμαρχο ήταν και ο Γ. Γ Ελευθερίου όπου το επόμενο διάστημα θέλει να επισκεφθεί το χωριό.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Κοινότητας

  1. Ο/Η ΚΑΤΣΙΓΙΝΗΣ ΕΥΣΤ. ΜΑΚΗΣ λέει:

    Ένα μικρό σημείωμα για ένα θέμα που μας αφορά όλους και αναφέρετε στην παραπάνω ενημέρωση :
    Αφορά το γεφύρι του χωριού που πρέπει να ανακατασκευαστεί ή επισκευαστεί.
    Αναφέρετε εδώ ότι το έργο έχει μπει στον προϋπολογισμό του Δήμου.
    Αυτό δεν μπορεί να ευσταθεί διότι :
    Για να μπει ένα έργο στον προϋπολογισμό ενός Δήμου πρέπει πρώτα να συμπεριληφθεί στο τεχνικό του πρόγραμμα .
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου λοιπόν με την υπ αρίθ. 12/2019 απόφαση ενέκρινε το τεχνικό πρόγραμμα του , στο οποίο μέσα δεν περιλαμβάνετε το γεφύρι της Βρίσας .
    Άρα το έργο στην πράξη δεν έχει δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο απο τις υπηρεσίες του Δήμου.
    Ελπίζω να μην συμβεί το ίδιο και με το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 , δηλαδή να μείνει έξω το νευραλγικό αυτό έργο για την λειτουργία του χωριού μας .
    Το Τοπικό Συμβούλιο έχει τον πρώτο λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.