Ένας οφειλόμενος απολογισμός

Τελευταία μέρα σήμερα για το τοπικό συμβούλιο της τελευταίας πενταετίας. Μπορεί η νέα τετραετία να μας βρει αύριο με τον ίδιο Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου, τον Στρατή Παράκοιλα, παρέα με τον βασικό συνεργάτη του όλα αυτά τα χρόνια, τον Απόστολο Αποστολή, αλλά το νέο πενταμελές τοπικό συμβούλιο κάνει τη δική του αρχή.

Βασικό εργαλείο για την πετυχημένη θητεία του απερχόμενου συμβουλίου υπήρξε ο εθελοντικός κουμπαράς που θεσπίστηκε απ αυτό στην αρχή της θητείας του και τροφοδοτήθηκε από τους χωριανούς μας. Το κεφάλαιο του εθελοντικού κουμπαρά διαχειρίζονταν -σύμφωνα με την εξαγγελία της δημιουργίας του- το τοπικό συμβούλιο και βασικά τα δυο παραπάνω μέλη του. Και ο εθελοντικός αυτός κουμπαράς βοήθησε περισσότερο απ το αναμενόμενο να αντιμετωπισθούν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα που σε άλλες τοπικές κοινότητες ταλαιπωρούσαν τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα που κλείνει ο κύκλος θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος ένας απολογισμός για τη διαχείριση του κουμπαρά αυτού. Και για να μην υπάρξει η παραμικρή παρεξήγηση: Δεν υπάρχει ούτε κατ ελάχιστο υπόνοια για κακοδιαχείριση. Η εντιμότητα και των δυο ενεργών μελών του απερχόμενου τοπικού συμβουλίου δεν μπορεί από κανένα να αμφισβητηθεί. Αλλά για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους σήμερα που φεύγει το συμβούλιο αυτό (διότι δεν έχει σημασία ότι στο νέο πενταμελές συμβούλιο ο Πρόεδρος και το ένα μέλος θα συνεχίσουν) πρέπει να ενημερώσει τους δημότες ποια ήταν τα έσοδα του κουμπαρά όλη αυτή την πενταετία, πόσα και που δαπανήθηκαν και πόσα θα μεταφερθούν στη νέα χρήση και διαχείριση από το νέο συμβούλιο.

Αναφερόμαστε μόνο στο κεφάλαιο του εθελοντικού κουμπαρά.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Δημοσιεύθηκε στην Ειδήσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.